Kolejka do sanatorium na 2015 rok
- Sloneczko
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 30 razy
- Podziękowano: 34 razy
Re: Kolejka do sanatorium na 2015 rok
Basiu
ja liczę tak na przełom maja i czerwca , chociaż od ostatniego razu spadło tylko 4 sztuki
Chyba faktycznie od Zbigniewa mi te numerki dokładają

-
forumowicz
w moim NFZ piszą tak:
Dział Lecznictwa Uzdrowiskowego informuje, że każdy Świadczeniobiorca, którego skierowanie zostało pozytywnie zakwalifikowane oraz wpisane na listę oczekujących może skorzystać z leczenia uzdrowiskowego w okresie wcześniejszym niż wynikającym z kolejki - w ramach tzw. „zwrotów”. Oznacza to, że o terminie i miejscowości leczenia uzdrowiskowego Ubezpieczony może zostać poinformowany w terminie krótszym niż 14 dni do rozpoczęcia leczenia ( na 13-3 dni przed wyjazdem).
Podkreślamy jednakże, iż w przypadku dorosłych zalecane jest korzystanie z leczenia uzdrowiskowego albo rehabilitacji uzdrowiskowej nie częściej niż raz na 18 miesięcy. W związku z tym, w przypadku osób zakwalifikowanych na uzdrowiskowe leczenie sanatoryjne dorosłych, uzyskanie potwierdzenia skierowania możliwe jest dopiero po upływie 18 miesięcy od daty ostatniego, zrealizowanego pobytu na leczeniu uzdrowiskowym.
ja mam juz nr ~ 4000
Basia
Dział Lecznictwa Uzdrowiskowego informuje, że każdy Świadczeniobiorca, którego skierowanie zostało pozytywnie zakwalifikowane oraz wpisane na listę oczekujących może skorzystać z leczenia uzdrowiskowego w okresie wcześniejszym niż wynikającym z kolejki - w ramach tzw. „zwrotów”. Oznacza to, że o terminie i miejscowości leczenia uzdrowiskowego Ubezpieczony może zostać poinformowany w terminie krótszym niż 14 dni do rozpoczęcia leczenia ( na 13-3 dni przed wyjazdem).
Podkreślamy jednakże, iż w przypadku dorosłych zalecane jest korzystanie z leczenia uzdrowiskowego albo rehabilitacji uzdrowiskowej nie częściej niż raz na 18 miesięcy. W związku z tym, w przypadku osób zakwalifikowanych na uzdrowiskowe leczenie sanatoryjne dorosłych, uzyskanie potwierdzenia skierowania możliwe jest dopiero po upływie 18 miesięcy od daty ostatniego, zrealizowanego pobytu na leczeniu uzdrowiskowym.
ja mam juz nr ~ 4000
Basia
-
ollalaola
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 14 lut 2013 13:10
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 7
Witam miło forumowiczow. Dopisuję sie do kolejki. Łódzki NFZ, skierowanie oczekuje na przydzial od poczatku listopada 2013, obecnie numer 8535, choroby reumatologiczne. Liczę na poczatek lata 
-
ollalaola
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 14 lut 2013 13:10
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 7
Sloneczko pisze:Basiuja liczę tak na przełom maja i czerwca , chociaż od ostatniego razu spadło tylko 4 sztuki
![]()