Opinie o sanatorium Kos w Ustroniu

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
elena55
Na forum od: 29 lis 2014 12:22
Oddział NFZ: Mazowiecki

Opinie o sanatorium Kos w Ustroniu

Post autor: elena55 »

Proszę o opinie o tym sanatorium KOS w Ustroniu wyjeżdżam 2.01.2015 r to już niedługo.
elena55
Na forum od: 29 lis 2014 12:22

Re: Opinie o sanatorium Kos w Ustroniu

Post autor: elena55 »

elena55 pisze:Proszę o opinie o tym sanatorium KOS w Ustroniu wyjeżdżam 2.01.2015 r to już niedługo.
nikt nic nie wie o sanatorium kos w ustroniu .jestem załamana nic nie wiem i nie mam jak dojechać z radomia ani pociągu ani busa,czekałam ponad 2 lata :oops:
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2012 20:17
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Lewek »

Elena55 Ustroniem będziesz zachwycona, Byłam tam na przełomie września i października. Były u mnie na turnusie 2 dziewczyny z Radomia :D Nie martw się dostaniesz się tam :D
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 88 razy

Post autor: darek »

elena55

Elena są Osoby ,które KOCHAJĄ Kołobrzeg za Całokształt , są osoby Które urzeka Ustroń swą prostotą .
W Ustroniu są Sławne PIRAMIDY wytwór myśli architektonicznej lat 80 -tych XX wieku budowane do lat 90-tych( nawet pracowałem przy budowie jednej z Nich tzn inni pracowali a ja ;) )
W chwili obecnej po gruntownych remontach sprywatyzowane.
Standard Dobry jak na Polskie Sanatoria -pokoje 2-3 osobowe ,ale Szału nie ma- Słoneczne !!
Wyposażone TV ,Radio Czajnik sztućce -czyli Standard
opłaty na jednakowym ujednoliconym WYSOKIM poziomie za TV
Baza zabiegowa tutaj może się zdarzyć ,że oprócz Kosa możesz mieć i w innych ośrodkach zależy co Ci Lekarz zaordynuje
Wszystko w zakresie czasowym do 30 minut.

Dojazd

hmy dla mnie to w okresie zimowym 60 minut latem 50 bo w Żorach stoją i mocno suszą Panowie z drogówki :x

Połączenie z Katowicami bardzo dobre jest Kolej Śląska ,jest PKS są Busy a więcej na ogólno dostępnej stronie e-podróżnik
basiap
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 14 gru 2014 21:38
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: basiap »

Witam. Ustron jest piękny, sanatoria urocze.Ja osobiście bylam tam czterokrotnie :roll:. Z Kosa na niektóre zabiegi trzeba dochodzić do zakładu przyrodoleczniczego,ale to blisko. Za to super balety w budynku :D i fajny prowadzący Wojtek. Bardzo bogata oferta wycieczek , a w niej m.in. zaproszenie na biesiadę góralską [super]. Będzie fajnie byleby towarzystwo dopisało. Jeśli chodzi o zabiegi to bardzo duży wybór,z basenem włącznie. Życzę pięknej pogody i dużo zdrówka.
Niko1
Na forum od: 09 mar 2016 13:40
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Niko1 »

KOS Ustroń
Ja byłam w Kosie turnus od 5.01-26.01.2016 . Samo sanatorium to taki duży hotel (było 190 osób). W niektórych pokojach meble z lat 70-tych na szczęście okna nowe i szczelne. Na miejscu nic nie ma poza salą na potańcówki otwartą dopiero po 18. Wszystkie zabiegi wykonywane są w Uzdrowiskowym Centrum Zdrowia ok. 15 min drogi po schodach w dół. Co nie jest problemem można trzymając sie barierek spokojnie sobie zejść. Problem zaczyna się po zabiegach, dla zmęczonych starych ludzi pokonanie 120 schodów w górę jest nie lada wysiłkiem, szczególnie w zimowej kurtce. Rano niekiedy schody były nieodśnieżone było niebezpiecznie. Kiedy ja byłam w Kosie bardzo dużo osób się rozchorowało. Po ciepłych kapielach, basenach po których należało by odpocząć trzeba było "gnać" po schodach na obiad. Sanatorium nastawione jest na zysk. Parkowanie na niestrzeżonym parkingu 150 zł. Korzystanie z telewizji 100 (kilka programów w tym reklamowa telewizja uzdrowiskowa). Sam Internet 30 zł. Jesli chodzi o posiłki ja nie jestem wybredna, ale bardzo dużo ludzi narzekało. Z zazdrością patrzyliśmy jak przy stolikach obok "komercyjni" dostają warzywa, owoce, sery i lepszą wędlinę, a nie najtańszą mielonkę. Co trzeba pochwalić Panie podające posiłki robiły to szybko i bardzo sprawnie.
Jeśli chodzi o zabiegi to Uzdrowiskowe Centrum Zdrowia , świadczy zabiegi dla kilku ośrodków. Zabiegi zaplanowane na określoną godzinę i rozstrzelone na cały dzień. Czuwa nad tym specjalny system. Każdy z kuracjuszy rozpoczynając zabieg musiał się zalogować specjalną opaską. Nie mieliśmy sił kursować po schodach kilka razy, więc spędzliśmy pod dzwiami gabinetów zabiegowych niekiedy po kilka godzin.
sarna1
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 07 sie 2014 13:29
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: sarna1 »

Wybieram się w maju do KOS Czy są w każdym pokoju łazienki?
ODPOWIEDZ