Sanatorium BRISTOL Kudowa Zdrój - POLECAM!

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
kola
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 31 gru 2011 15:19
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6

Sanatorium BRISTOL Kudowa Zdrój - POLECAM!

Post autor: kola »

Pobyt w tym sanatorium pozostał już tylko wspomnieniem, ale bardzo miłym.
W mojej ocenie BRISTOL zasługuje na polecenie z poniższych powodów:
1. Warunki lokalowe - super (pokój i łazienka po remoncie - 4 piętro, nie wiem jak inne, na wyposażeniu m.in. lodówka. Niestety czajnik {21 zł} i TV {76 zł} płatne),
2. Baza zabiegowa super (zwłaszcza część wodna - małe SPA - podświetlane wanny itp.),
3. Personel zwłaszcza medyczny profesjonalny i sympatyczny. Pozdrowienia dla Pani Doktor z IV piętra.
4. Jedzenie smaczne, urozmaicone i dla mnie w zupełności wystarczające,
5. Zabiegi na basenie (AQUAPARK w odległości 50 m.) - 1 wejście to godzina zegarowa!,
6. Doskonała baza wypadowa w góry i do Czech,
7. Szeroka oferta wycieczkowa,
8. Tańce w pobliskim: Piekiełku, Kosmicznej i Raju.
9. Na IV piętrze ogólnodostępny komputer. Niestety szybkość internetu daleka od oczekiwań.
10. Parking płatny (98 zł) - zwolnione są osoby niepełnosprawne w znacznym i umiarkowanym stopniu.
Jedynym minusem jest brak sali - świetlicy dla kuracjuszy niezbędnej chociażby w celach integracyjnych.
Awatar użytkownika
sapphira
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 maja 2014 07:29
Podziękowano: 1 raz

Re: Sanatorium BRISTOL Kudowa Zdrój - POLECAM!

Post autor: sapphira »

Witaj kola , wielkie dzięki za dotrzymanie słowa i napisanie opinii o sanatorium. Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
jurek475
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 sty 2014 11:06
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: jurek475 »

Piekne i dobrane komentarze zachecaja do korzystania z szerokiej sieci uzdrowisk i zwiazanej bazy zabiegowej, pozwalają kuracjuszom w doborze.
Zarzadcom czytającym te opinie, trwanie w jakości usług i systematyczne podnoszenie poprzeczki.
:D :kwiat: :serce:
Awatar użytkownika
sapphira
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 maja 2014 07:29
Podziękowano: 1 raz

Post autor: sapphira »

:kwiat: Niedawno wróciłam z Bristolu i dołączam się do powyższej opinii. Doskonale wypunktowane wszystko to co jest istotne dla kuracjuszy przebywających w w.w sanatorium. Nic dodać nic ująć! Byłam, sprawdziłam i ...podpisuję się pod oceną kolegi. Zawarte informacje są zgodne ze stanem faktycznym i z całego serca także polecam Bristol. Pozdrawiam wszystkich wyjeżdżających do sanatoriów :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: Bogutka5 »

BRISTOL w Kudowie Zdroju - bylismy wspolnie z mężem w marcu 2014 roku
Wrócilismy bardzo zadowoleni.
Okolica przepiekna dająca duże mozliwości wycieczek, Góry Stołowe zeszlismy po naszej i czeskiej stronie.
Zabiegi - duży plus za mozliwośc korzystania z basenu dosłownie po przeciwnej stronie ulicy ale UWAGA - picie wody zdrojowej wpisane w zabiegi.
Pozostałe zabiegi dobrze zorganizowane, z miłą obsługą.
Na każdym piętrze kacik z komputerem z dostepem do internetu.
Dla nas słabym punktem było wyzywienie. Najpierw mysielismy sie wyprosic o wspolny stolik bo jedno z nas ma dietę i chciano nas rozdzielic na posiłki.
W poprzednim sanatorium w Polańczyku nie było z tym problemu.
Dieta była niesmaczna, monotonna, niekonsekwentna.
Nie było możliwości dostać suchy prowiant na wycieczkę - nie ma cię, nie jesz.
Kolejnym minusem dotyczącym miejscowości to wysoka opłata klimatyczna a dymy w kominów domostw nie dawały spokojnie bez kichania pospacerować.
Ale to wszystko niedogodności drobne - poza tym wszystko super. Wrocilibysmy tam natychmiast.
ODPOWIEDZ