Kolejka do sanatorium na 2015 rok

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Re: Kolejka do sanatorium na 2015 rok

Post autor: Sloneczko »

Bogutka :kwiat: masz całkowita rację :D
Miłego dnia :kwiat:
U mnie znów numerki poszły w dół...minimalnie ale poszły.
Radochy jakiejś wielkiej z tego powodu nie ma :) ale najważniejsze, że coś się dzieje w NFZ ;)
Awatar użytkownika
Princi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 17 cze 2014 16:28
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 5 razy

Post autor: Princi »

a ja ciągle czekam na numerek :roll: skierowanie zarejestrowane i czeka na ocenę lekarza balneologa :roll: ostatnim razem na numer czekałam 6 miesięcy :twisted:
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2009 17:53
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 1 raz

Post autor: syrenka »

Mój znajomy czekał 1,5 roku właśnie w mazowieckim.Ale z tobą może być inaczej.A spróbuj podejść do funduszu ....może akurat się uda i poda ci miła pani numerek do przeglądarki .Bo z tego co zrozumiałam pytając się osobiście ...to jest tak że oni z opóżnieniem wysyłają powiadomienia ...Pewnie czasami brakuję im taśmy do komputera :twisted: :twisted:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Princi, to ja czegoś nie pojmuję, w moim NFZ po złożeniu wniosku czeka się do 30 dni, w praktyce minimum 3 tygodnie i dostajesz pismo o ocenie lekarza balneologa wraz z numerem i sprawdzasz. Taka praktyka jest już od dobrych kilku lat, jak czytam posty gdzie ludziska tak samo czekają jak Ty Princi , to nie kumam dlaczego tak się dzieje

Basia :kwiat:
Awatar użytkownika
Princi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Basiu :kwiat: kiedyś i w mazowieckim tak było :) małż podrzucał skierowanie do NFZ i po 30dniach przychodziło pismo w którym było napisane,że skierowanie zostało zarejestrowane i był nadany numer :) w 2012 jak złożyłam papiery to równo 6 m-cy czekałam na jakąkolwiek wiadomość :roll: do sanatorium wyjechałam równo 2 lata bez 1 tygodnia od dnia wpłynięcia skierowania do NFZ-tu :kwiat: teraz po miesiącu przyszła informacja,że skierowanie zostało zarejestrowane a w przeglądarce widnieje- Bieżący status: skierowanie oczekujące na ocenę lekarza balneologa :roll: no to czekam ;)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Wiesz Princi, chyba nie warto sie zastanawiać nad pewnymi rzeczami bo można "zwichrować " myśli, ale mimo wszystko gula rośnie

pa :kwiat:
Awatar użytkownika
Princi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Basiu :kwiat: systemu nie przeskoczę i chyba szkoda moich nerw :roll: w końcu się doczekam i nie będzie to trwało ani krócej ani dłużej niż ustawa przewiduje ;) :lol: :lol: pozdrawiam :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
Iza03
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 paź 2014 12:37
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: Iza03 »

:kwiat:
Witam :) U mnie w łódzkim funduszu też po 30 dniach dostałam pismo z numerem, dzisiaj to 458 :D
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękowano: 4 razy

Post autor: Bogutka5 »

Witam, ja w zachodniopomorskim czekalam 3 tygodnie od wysłania wniosku do otrzymania potwierdzenia zarejestrowania w NFZ i otrzymania numerku w kolejce oraz informacji, ze czas oczekiwania na wyznaczenia miejsca i czasu to 18 miesięcy. Wniosek mego męża z przychodni wyszedł 2 tygodnie później wiec nadal czekamy na potwierdzenie. Ale widzę, że różnice miedzy NFZ w całym kraju sa bardzo duże.
Awatar użytkownika
iwon28
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 20 kwie 2014 08:38
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: iwon28 »

Hej, u mnie dziś spadło 550numerków. Jak tak dalej pójdzie to zamiast w maju pojadę w marcu :( . Nie bardzo mi się uśmiecha jechać w tym terminie. Nastawiałam się bardziej na maj, no ale cóż poczekamy zobaczymy. Pozdrawiam oczekujących :kwiat:
Zablokowany