Szczawno Zdrój - Młynarz
Szczawno Zdrój - Młynarz
Re: SZCZAWNO ZDRÓJ -MŁYNARZ
Narzekalo wiele osob jezeli jestes pracownikien lub wspuludzialowcem to moge ubolewac
nie trzeba byc geniuszem aby zrozumiec ze wyzywienie z cateringu jest zawsze pod psem a i jezeli pisza o zakwateroniu wedlug uznania i wygody a upychaja gdzie popadnie i z kim popadnie [bylem jeden z pierwszych ] bo okazuje sie ze nie ma tylu pomieszczen co pisza i jeszcze groza sadem za nizaplacenie niewykorzystanych dni osobom chcacym z tamtat uciekac to juz wogle zalatuje kpina {chodzilo o dopasowanie wyjazdu dzien wczesniej wieczorem poniewaz o 11 nastepnego dnia miales byc juz na walizach bez obiadu -twój czas sie zakączył - robta co chceta ,czas na nastepnych ....... Ale kasa musi być }
ps rozbawiles mnie tym ze mie widziales roznicy w jedzeniu nfz i prywatnie ,nawet to skrytykowala znajoma ze musimy na to patrzec
oczywiscie to jest tylko moje zdanie i opinia . Rozmawialem z kolega dziennikarzem chetnie sie temu przyjrzy moze dowiemy sie czegos wiecej
-pozdrawiam
zibxxxx pisze:Napisalem poprostu i zwyczajnie jezeli tego sie nie rozumie to moge tylko wspolczuc . Komercjia to to ze bardziej sie patrzy na kase niz pacjeta jezeli pisze ze jest to najgorsze z pieciu sanatoriów ktore bylem to chyba wiem co pisze i zapewniam ze nie jest to moje odosobnione zdanie na ten temat.
Narzekalo wiele osob jezeli jestes pracownikien lub wspuludzialowcem to moge ubolewac
nie trzeba byc geniuszem aby zrozumiec ze wyzywienie z cateringu jest zawsze pod psem a i jezeli pisza o zakwateroniu wedlug uznania i wygody a upychaja gdzie popadnie i z kim popadnie [bylem jeden z pierwszych ] bo okazuje sie ze nie ma tylu pomieszczen co pisza i jeszcze groza sadem za nizaplacenie niewykorzystanych dni osobom chcacym z tamtat uciekac to juz wogle zalatuje kpina {chodzilo o dopasowanie wyjazdu dzien wczesniej wieczorem poniewaz o 11 nastepnego dnia miales byc juz na walizach bez obiadu -twój czas sie zakączył - robta co chceta ,czas na nastepnych ....... Ale kasa musi być }
ps rozbawiles mnie tym ze mie widziales roznicy w jedzeniu nfz i prywatnie ,nawet to skrytykowala znajoma ze musimy na to patrzec
oczywiscie to jest tylko moje zdanie i opinia . Rozmawialem z kolega dziennikarzem chetnie sie temu przyjrzy moze dowiemy sie czegos wiecej![]()
-pozdrawiam
Napisalem poprostu i zwyczajnie jezeli tego sie nie rozumie to moge tylko wspolczuc...
Nie, nie napisałeś po prostu zwyczajnie tylko byle jak i nic, a nic z tego oczywistego nie wynikało. Śmieszy mnie również posądzenie o to, że jestem pracownikiem bądź udziałowcem Młynarza, ale wolno ci myśleć co ci się podoba. To ty zupełnie nie rozumiesz co czytasz (zarzucasz to mnie) bo ja nie piszę ogólnikami tylko konkretnie. Masz rację, że w prostym tłumaczeniu komercja to zysk, ale krytykować kogoś stwierdzeniem: "że wszystko to komercja, komercja itd.." jest niepoważne. Pewnie zapomniałeś, że od jakiegoś czasu żyjemy w kapitaliźmie i wszystko jest nastawione na zysk- czyli... KOMERCJĘ i tak jest również w sanatoriach. Wyjaśnię ci, że jestem od kilku lat na emeryturze i jeżdżę praktycznie co roku do sanatoriów. Co 2-3 lata z NFZ, a tak to prywatnie bo inaczej przecież się nie da. Piszesz, że nie trzeba być geniuszem aby zrozumieć, że jedzenie z cateringu jest jakie jest. Oczywiście, a napisałeś, że w Młynarzu jest catering? Nie. Jeżeli traktują tam kuracjuszy tak jak opisujesz to w drugim poscie to trzeba było o tym napisać, a nie zrzucać wszystko na komercję i jeszcze usiłujesz zrobić ze mnie nic nie rozumiejącego buraka. Zrozum człowieku jedno: WE WSZYSTKICH SANATORIACH JEST KOMERCJA czyli nastawienie na zysk bo jeżeli nie będzie zysku to sanatorium zostanie zlikwidowane. W kwestii traktowania kuracjuszy z NFZ i komercyjnych. Jedyna różnica jaką ja zauważyłem i doświadczyłem na sobie to kwestia zakwaterowania. Wszystko. Byłem w Szczawnie kilka lat temu z NFZ, ale w Zaciszu (podobno zostało zlikwidowane) i tam jedyna różnica w wyżywieniu była taka, że komercyjni dostwali na śniadanie bułeczkę zamiast chlebka i dodatkowo drożdżówkę, a do obiadu jakiś owoć na deser, podobnie było w Zimowiciew Dusznikach Zdroju. Wszystko. We wszystkich innych sanatoriach ( wszystkie są komercyjne) nie ma żadnego różnicowania. W maju byłem w Nauczycielu w Szczawnicy- komercyjnie i jadłem to co ci z NFZ. Tydzień temu wróciłem z Wrzosa z Ciechocinka gdzie również byłem komercyjnie i tam rownież jkadlem to co wszyscy inni niezależnie od statusu pobytu.Jeżeli usiłujesz zarzucik komuś (mnie) braki w wykształceniu i nie rozumienie prostego tekstu to najpierw zastanów się czy sam zrozumiałeś to co przeczytałeś.
Pozdrawiam i miłego dnia.
Moj pobyt wyliczony byl na okolo jak dobrze pamietam 3500zl miałem zwrucic jak zrezygnuje {zastraszanie} -taką sume zaplacilem za pobyt na Krecie hotelu****
Bylem w Krynicy ,,SANARORIUM NAD KRYNICZANKO " budynek o wiele gorszym stanie ale atmosfera i podejscie do kuracjuszy o niebo lepsze - wyslalem podziekowanie do NFZ
Jezdze na wlasnym urlopie z NFZ a ten w Młynarzu byl zmarnowany , powrot ze Szawna niestety odchorowalem stresem i nerwami .
Prosze o wyrozumialosc i nieodbieranie zlych intencji i nie zarzucam niczego nikomu
LICZE NA WYCIAGNIECIU WNIOSKOW PRZEZ ZARZADZAJACYCH Z NIEZADOWOLONYCH KURACJUSZY A NIE LICZENIU KASY!
TEMAT UWAZAM ZA WYCZERPANY - MILEGO DNIA
Drogi Panie. Ja nie bronię Młynarza bo po pierwsze: nie wiem jak tam jest, a po drugie: nie mam w tym żadnego interesu. Wdałem się w polemikę z powodu formy krytyki sanatorium, a nie jej zasadności. Nie można napisać, że wszystkiemu winna komercja bo to nieprawda. Gdyby w pierwszym poscie było napisane, że: jedzenie podłe, z cateringu, że obsługa- personel nieuprzejma, a wręcz chamska, ze pokoje brudne itd. to nie było by o czym dyskutować. Brudno, chamsko i głodno. Koniec. Kropka. Pan za wszystko obwiniłeś komercję, a to nadużycie. Nie jest winna komercja tylko konkretni ludzie: właściciel Młynarza i personel Młynarza.zibxxxx pisze:Tak komercja jest wszedzie ale potrzebna jest tez odrobina zdrowego rozsadku.Jak mozna zaplanowac zabiegi trzem lub czterem osobom do jenego gabinetu z dwoma miejscami na jedną godz.lub godzinach posilkowych ? -nie byl to jeden przypadek
Moj pobyt wyliczony byl na okolo jak dobrze pamietam 3500zl miałem zwrucic jak zrezygnuje {zastraszanie} -taką sume zaplacilem za pobyt na Krecie hotelu****
Bylem w Krynicy ,,SANARORIUM NAD KRYNICZANKO " budynek o wiele gorszym stanie ale atmosfera i podejscie do kuracjuszy o niebo lepsze - wyslalem podziekowanie do NFZ
Jezdze na wlasnym urlopie z NFZ a ten w Młynarzu byl zmarnowany , powrot ze Szawna niestety odchorowalem stresem i nerwami .
Prosze o wyrozumialosc i nieodbieranie zlych intencji i nie zarzucam niczego nikomu
LICZE NA WYCIAGNIECIU WNIOSKOW PRZEZ ZARZADZAJACYCH Z NIEZADOWOLONYCH KURACJUSZY A NIE LICZENIU KASY!
TEMAT UWAZAM ZA WYCZERPANY - MILEGO DNIA
Pozdrawiam i życzę dużo zrowia i więcej szczęścia w pobytach sanatoryjnych.
Re: Szczawno Zdrój - Młynarz
Osobom odpowiadajacym za taki stan zeczy byc moze da troche do myslenia ,czemu kuracjusze sa nie zadowoleni
Jezeli ktos sie nakreca komercyjnie i patrzy ile mazna tanim kosztem wyciagnoc ,traktując nas jako zlo konieczne to ja mowie staowczo NIE.
Na chwile obecna wiem ze szkoda zdrowia i nerwow , mam nadzieje ze to sie zmieni czego naprawde zycze
Rowniez życze duzo zdrowia.