Dom Zdrojowy- Jedlina Sanatorium Uzdrowiskowe nr 7

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
kuty
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 wrz 2012 18:03
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 12 razy
Podziękowano: 9 razy

Dom Zdrojowy- Jedlina Sanatorium Uzdrowiskowe nr 7

Post autor: kuty »

.... ano juz sie zakwaterowalem.Meldujemy sie w Domu Zdrojowym nr7, ale nie znaczy to ze w nim bedziemy!!! to jest zespol budynkow i ja trafilem do "Haliny", czyli na zabiegi trzeba dojsc, na posilki tez. Ale nie jest to klopot, bo to doslownie zut beretem. Pokoj mam jedynke, pokoje w Halinie sa czesciowo po remoncie, ja moglem wybrac - albo dwojka remontowa z pelnym wezlem sanitarnym, albo jedynka z umywalka.Jak jest w innych domach jeszcze nie wiem.Zabiegi od jutra - wedlug znawcow brdzo dobre.Obsluga (recepcja,jadalnia,lekarz) mila.to tyle ..... po zabigach dam info cos wiecej!.
monika80
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 06 wrz 2012 08:48

Re: Dom Zdrojowy- Jedlina Sanatorium Uzdrowiskowe nr 7

Post autor: monika80 »

Witam:)
dziękuję za info. Życzę skutecznych zabiegów i przyjemnego pobytu:)
pozdrawiam
Awatar użytkownika
kuty
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

.... dalsza czesc moich spostrzezen: a wiec - Jedlina Zdroj to mala, kameralna miescina, trzy domy sanatoryjne (Warszawianka wypadla z obiegu) Teresa- calkowicie wyremontowany budynek w srodku i na zewnatrz- warunki bdb., ma swoja stolowke; Halina i Dom Zdrojowy czesciowo po remoncie- na jednym pietrze dobre i te w stylu "wczesny Gierek". Zabiegi jak dla mnie okey- bez zastrzezen, obsluga mila. Posilki - catering - moglo by byc lepiej - mnie 90-cio kg meszczyznie starcza.Wczoraj bylo spotkanie z kierownictwem i oceniam je pozytywnie. No i zaczyna sie czesc kulturalno-oswiatowa, pani Kasia przygotowala nam program imprez i wyjazdow - jest bardzo ciekawy! Dzis zaczynamy "WIECZORKIEM INTEGRACYJNYM" :-) :-). ..... jak sa jakies pytania - pisac to na biezaco odpowiem. acha..... internetu nie ma w budynkach sanatoryjnych. Pozdrawiam......
Awatar użytkownika
lukas385
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 26 mar 2012 15:54

Post autor: lukas385 »

Kuty, jak by Wam się nudziło i są wśród Was kibice piłkarscy, to chciałbym zaprosić na mecz 14 kolejki I grupy wałbrzyskiej Klasy A pomiędzy Klubem Sportowym "Zdrój" Jedlina-Zdrój a Klubem Piłkarskim "Górnik" Boguszów-Gorce w niedzielę, 11 listopada 2012 roku o godzinie 14:00 na Stadion przy Kompleksie Sportowo-Rekreacyjnym w Jedlinie-Zdroju. Pozdrawiam i życzę przyjemnego wypoczynku i rehabilitacji w moim mieście :D :D :D poZdro
Awatar użytkownika
kuty
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

heh.... jestem kibicem pilkarskim i z checia wpadne na mecz, chodz moim ulubionym klubem to FC Barcelona. , teraz bede kibicowal waszym. jak by co to szukajnie z insygniami mojej Barcelony
Bozka
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 28 wrz 2012 16:57

Post autor: Bozka »

witam
Ja wróciłam 31 ,mieszkałam w domu zdrojowym,warunki mieszkalne nie najgorsze 3 osobowy pokój z pełnym węzłem sanitarnym ale towarzystwo super(zresztą cały turnus swietnie się dogadywał)i to było najlepsze co mnie spotkało.JEDZENIE POZOSTAWIAŁO WIELE DO ZYCZENIA porcje by starczyły o ile były by zjadalne,przez te 24 dni 20 było "mieso mielone" pod różnymi pieknymi nazwami ale to samo na talerzu, zupy różniły sie tylko delikatną wkładką(od tego tez zależała jej nazwa).Na kolacji i sniadaniu królowała mielonka z ćwiartką pomidora.Po interwencji u pana menagera usłyszelismy że mamy ładne figury więc powinnismy o nie dbac,poza tym do sanatorium przyjezdza sie podratowac zdrowie a nie najesc!!!!Ratunkiem jest CHARLOTTA(pizzeria i knajpka)oraz oberża PRL(REWELACJA)jakies 4km w strone Kłodzka.Mozna spacerowac pod warunkiem ze jest sprzyjająca pogoda(las),Jedlina to dosc mała miescinka ,w centru kultury jest kafejka internetowa gdzie trudno trafic na działające komputery łączące ze swiatem i to tyle atrakcji.Ratunkiem jest pani Kasia ,ktora robi co moze by uprzyjemnic czas kuracjuszom.Brak jakies swietlicy gdzie mozna by było sie spotkac ,pogadac ,pograc w cos by zabic czas.Pielęgniarki sumiennie sprawdzają kuracjuszy ZUS,zycząc dobrej nocy o 22.00 sprawdzając pokoje.Prosze równiez zwrócic uwagę jak panie kelnerki nakładają porcje na talerze!
Nie jestem naprawde wymagająca ale trochę ogłady i kultury tam przyjezdzają ludzie a nie Swinki.oprócz naprawde wspaniałych współtowarzyszy niedoli pobyt w tym sanatorium nie zaliczam do udanych i nikomu noe poleciłabym DOMU ZDROJOWEGO NR 7 W JEDLINIE
ODPOWIEDZ