Dobry Ton-Dobre Wychowanie
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Dobry Ton-Dobre Wychowanie
Fakt temat Tabu ,ktory intryguje wielu z Was a jednocześnie Temat bardzo drazliwy.
Jak się zachować
Gdzie jest Savior-Viewer
ok
Do tematu
Przypadkowe spotkanie dwojga osob podczas wieczorku tanecznego ,każde jest przy osobnym Stoliku .przypadają Sobie do gustu ,jeden ,drugi kolejny taniec -przyzwolenie na Dosiądniecie się do stolika przy stoliku Damskim jest X koleżanek -przedstawienie sie i ..Może sie czegos ..napijemy co i jak powinny zachowac sie Osoby przy stoliku czy ów Gentelmen ..czestuje Wszystkich zgromadzonych ( wielokrotnie tak sie zdarza , czy tylko Wybranke -narażając się na ..nie przychylnosć pozostałych pań -sa takie ..przypadki)
Kolejny przypadek owa Pani zgadza się na spotkanie w kolejny dzien i jest spacer ,kawiarnia , tańce etc -w dobrym tonie przyjęte pod nasza szerokościa geograficzną jest ,że to ow Pan ..sponsoruje ,ale co w przypadku kiedy Pani Stawia coraz wyższe wymagania i coraz ..droższe lokale czy też ..trunki.
Żyjemy w XXI wieku w dobie kryzysu ,gdzie wiele osob przyjeżdża z niezbyt pokaźnym zasobem gotówki
Jak powinniśmy się zachowywać ,aby nie urazic Dumy -Tego sanatoryjnego Oblubieńca /cy i abyśmy oboje czerpali satysfakcje z udanego pobytu.
Swego czasu będac w Kołobrzegu bylem w towarzystwie osób , gdzie przed wyjsciem Pewna Pani -Zrobila Zbiórke prawie wszystkich ustawił w szeregu wygłosiła monolog po którym Grono prawie 15 osób poprostu zamarło
Ustaliła Warunki w grupie ;
idąc na tańce wszyscy płacili każde za Siebie a najśmieszniejsze były na kolejny poranek rozliczenia z osobą ..płacąca
Był to chyba jedyny taki przypadek gdzie i kiedy Ktos Dbal o czyjeś ..pieniądze -okazało się w ostatni dzien ,że owa Pani była Regionalnym ..przedstawicielem chyba ..Prowidenta
czy rozpętuje burzę nie ale ciekawy jestem waszych opini na ten temat poniekad wg mnie troszke intrygujący jak i...
-
forumowicz
Re: Dobry Ton-Dobre Wychowanie
-
forumowicz
do kobiet!-Pamiętajmy, że nie możemy oczekiwać, że na każdej z kolejnych randek to mężczyzna będzie płacił. Jeśli spotykamy się już któryś raz z kolei, dobrze jest wyjść z inicjatywą zapłaty.
Płacenie w grupie: Zazwyczaj każdy w grupie płaci za siebie. Jeśli znajdują się tam pary – mogą płacić wspólnie. Jeśli jednak grupa ma zwyczaj dzielenia kwoty po równo, nie dopraszaj się osobnego rachunku (chyba że nie masz zamiaru spotkania się w tym towarzystwie raz jeszcze).
Jeśli jednak spotykasz się regularnie w tym samym towarzystwie i zawsze zamawiasz mniej (np. nie pijesz alkoholu, tylko wodę i to w mniejszych ilościach od pozostałych), powinnaś upomnieć się o sprawiedliwy podział rachunku.
Podczas zbierania pieniędzy na napiwek najlepiej policzyć napiwek od kwoty, jaką zapłacił każdy za siebie.
pamiętajcie panie i panowie,nie wszyscy sa bogaci,a chcą się zakochać,czy dobrze zabawić!
moja zasada jest prosta jak...:każdy kto jedzie do sanatorium,i wie ze będzie na imprezach,dancingach,musi liczyć się z wydatkami,chyba najlepsza zasada,każdy płaci za siebie,wtedy nikt do nikogo nie ma pretensji!wiem ze kobiety chcą być traktowane specjalnie,więc nie ma problemu,facet powinien postawić ,kawę,ciastko,lampkę wina,ale nie na każdej randce!zresztą myślę,że jak już znajomość trwa to te sprawy są dogadane i po problemie,
teraz poruszę taki watek: w sanatoriach bo o tym piszemy: spotkać można i naciągaczki,naciągaczy i prostytutki,jak w życiu,tu wskazana jest umiejętność rozpoznania/MIX specjalista!/,nie dać się wkręcić,kończąc napiszę właśnie na ten temat o sobie:zaprosiły mnie dwie panie do stolika,ładne miłe wesołe,bawimy się dobrze,postawiłem flaszeczkę,coś tam jeszcze,powiedziałem że za to płacę,zabawa trwa,wracam z ubikacji tu na stole kilka lampek wina,flaszka wódki,ciastka soki,jeszcze jedna kobieta i facet,STOP! kończy się impreza,zapłaciłem za to co mówiłem,za resztę nie ma chętnych płacić,przyszły mnie 2 myśli do głowy,podziękuje i zostawię towarzystwo,niech się głowią,albo zapłacę za wszystko,pal sześć akurat mam kasę.wybrałem to drugie ale z premedytacją!
minęło 3 dni,przychodzę do tego samego lokalu,siedzę sam,nagle przychodzą miłego panie z tamtego spotkania,myślę ,ale super zabawimy się znowu!zamówiłem szampana,potem drugiego,flaszkę najdroższej wódki,dziewczyny zadowolone,i wyszedłem do wc,kobiety tradycyjnie zamówiły w tym czasie co im pasowało,fajnie było powiedziałem kelnerce że panie z tym panem co się dosiadł w dniu dzisiejszym zaprosiły mnie na imieniny i zapłacą chętnie za wszystko,i wyszedłem do pokoju swego.finału nie znam! nie lubię czegoś takiego,to było kilka lat temu,od tej pory wiem z kim tańczę!!
-
forumowicz
-
forumowicz
- agunia3
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 wrz 2012 18:17
- Staż sanatoryjny: 3
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
to moze doleje jeszcze troszkę ..oliwy
Nigdy nie zwracałem uwagi na takie zachowanie ,ale chyba podczas poprzedniego pobytu spotkałem się z Obdarowywaniem w PREZENTY - nie jakieś Gadżety , al zakupy ...Krawatów ( sic ) ..Koszul ( oj ,jo ,joj ) czy też ..biżuteri nie koniecznie Srebrnej ,ale ..Złotej ( to chyba pochodna Amber Goldu-kuracjusze wykupili cale zapasy i bank ..zbankrutował wow )
Zgadzam się z Max-em co do wypowidzi
Tak wsród Panów jak Pań jest wielu naciagaczy np degustacje w pokojach na tzw sepa ..jutro moja Kolej i tak przez caly turnus przypadek z 2009 roku z Kombatanta - pewien Pan ..niestety wspollokator Wiedzial codziennie gdzie jest Prywatna Imprezka i zawsze wracal podchmielony - bo czyż nie jest napisanego ..trzeźwego napoić ( sic )
-
forumowicz