Czy oprócz opłaty NFZ do pokoju dopłaca się jeszcze?

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
forumowicz

Re: Czy oprócz opłaty NFZ do pokoju dopłaca się jeszcze?

Post autor: forumowicz »

...."Klimatyczne płacą wszyscy sanatoryjni...."Alice :)
Alice myślałam ,że to chodzi o kuracjuszy,dlatego nie wszyscy płacą opłaty miejscowej. :) :D Zwolnienia gwarantują przepisy o podatkach i opłatach lokalnych.Nie ma znaczenia jaki status ma obiekt. :)
Bodana2 nie chodziło o Górnik :? Ale w innym też w Iwoniczu :kwiat:
Awatar użytkownika
re12nia
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 gru 2011 20:01
Oddział NFZ: Pomorski

Post autor: re12nia »

Alice pisze:Renia,ale poproszono Ciebie o zmianę pokoju,czyli zostając w tym sama decydowałaś o dopłacie.Mogłaś się przenieść do dwójki lub zgodnie z Twoją decyzją zostać w jedynce i dopłacić.
Kruszynko,a jakie sanatoria (nie oddziały szpitalne) nie pobierają klimatycznego? Nie spotkałam się z tym jeszcze.

Przeprowadziłam się do innego pokoju,gdzie była koleżanka sama w pokoju dwuosobowym. Przy takiej praktyce byłoby 363.30 zł+540 zł ,całość by mnie kosztowało 903.30zł
Plus klimatyczne+ TV,za rezerwacje nie pobierali opłaty. Ale pewnie z czasem i to zrobią. :roll:
.
Awatar użytkownika
brrrelok
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 30 sie 2013 23:04
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: brrrelok »

re12nia pisze: A tu się mylisz,zostałam w pokoju sama w dwuosobowym,kazali mi się przeprowadzić do innego pokoju,jeśli nie, to od następnego dnia miałam dopłacić 30 zł bo zostałąm sama w pokoju.
No chwila, moment - a co mnie obchodzi że ktoś w sanatorium nie może sobie dać rady z grafikiem zakwaterowań ? przecież to nie Twoja wina że zostałaś w pokoju sama
ODPOWIEDZ