SZCZAWNO ZDRÓJ-DOM ZDROJOWY

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
luluja
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 16 kwie 2010 14:30

Re: SZCZAWNO ZDRÓJ-DOM ZDROJOWY

Post autor: luluja »

B35....odwiedź dyrekcję poproś o zmianę pokoju, suszarkę, krzesło.....możliwe i do wykonania. Zawsze można poinformować NFZ/ZUS o warunkach w jakich przebywają kuracjusze w ramach prewencji rentowej zus :D
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 33
Podziękowano: 10 razy

Post autor: Narewka »

Zastanawiam się, czy te fatalne opinie to o Domu Zdrojowym w Szczawnie czy też może piszecie o Jedlinie? Bylam tam , tzn w Szczawnie ,w marcu , opisałam tu swój pobyt i nie było tak źle.Mnie tylko ciężko było dochodzić na zabiegi do zakładu przyrodoleczniczego, bo to z góry i potem pod górę, ale dałam radę.Jedzenie zupełnie dobre, , wystarczające, pokój też był fajny, mieszkałysmy we trzy i nie było problemów.
Poza tym, raczej nie liczę, , że sanatorium wyposażone jest w suszarki, biorę swoją. A w Szczawnie basenu brak, o ile wiem, to gdzieś w Wałbrzychu chyba jest, nie jestem pewna.Zabiegi to tylko zakład przyrodoleczniczy, gimnastyka po drodze w Mlynarzu, jak ktoś ma, borowina na miejscu, , też dla niektórych, więc tak dużo biegania nie ma.
Najważniejsze to dobre nastawienie, wtedy wszystko będzie dobrze.
Awatar użytkownika
E w a
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 cze 2014 19:30
Oddział NFZ: Lubuski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: E w a »

Witam.
Właśnie wróciłam z sanatorium w Szczawnie Zdroju. Osoby narzekające na Dom Zdrojowy zapraszam do "Pioniera",tu jest dopiero komuna!
Dom Zdrojowy wywarł na mnie największe wrażenie, bo wizualnie jest najpiękniejszym ośrodkiem i ma cudowną legendą o księżnej Daisy.
Osobom zainteresowanym tą miejscowością chętnie odpowiem na pytania,podpowiem gdzie się bawią i za ile kuracjusze. Proszę pisać na pocztę priw. :).
Awatar użytkownika
jurek475
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 sty 2014 11:06
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: jurek475 »

:D :kwiat: :serce: :D

Bylem pod ogromnym wrazeniem pieknego duzego portretu ks.Daisy ulokowanego na polpietrze klatki schodowej ''Domu Zdrojowego''.Postac tej niespotykanie pieknej i szlachetnej kobiety jet scisle powiazana z miejscami ziemi walbrzyskiej m.in. Palmiarnia i Zamkiem Ksiaz. :serce: :kwiat: :D
Gratulacje dla przypomnienia interesujacych watkow znajdujacych sie w naszych sanatoriach.
.Mini tor przeszkod Dom Zdrojowy -Centrum zabiegow z Pijalnia wspominam z lezka w oku po drodze biblioteka i oczywiscie miejsce taneczne.
Awatar użytkownika
E w a
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Szczawno Zdrój- Dom Zdrojowy
Załączniki
Dom Zdrojowy
Dom Zdrojowy
20141123_120447.jpg (46.32 KiB) Przejrzano 1239 razy
Awatar użytkownika
E w a
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Szczawno Zdrój -Pijalnia wód mineralnych
Załączniki
20141122_123829.jpg
20141122_123829.jpg (41.2 KiB) Przejrzano 1237 razy
Awatar użytkownika
E w a
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Szczawno Zdrój-Zakład przyrodoleczniczy (fragment bazy zabiegowej)
Załączniki
Szczawno Zdrój
Szczawno Zdrój
20141122_131141.jpg (41.02 KiB) Przejrzano 1236 razy
piotr28f
Na forum od: 08 lut 2015 16:57
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: piotr28f »

Witam.
Za tydzień jadę do Szczawna-Zdrój. Po przeczytaniu postów jestem wręcz przerażony :shock: . Mam pytanie dotyczące domu zdrojowego na ulicy Kolejowej, gdyż tam mam skierowanie.
1. Gdzie moge znaleźć parking.
2. Gdzie mogę iść na walentynki.
3. Gdzie jest najbliższy wyciąg narciarski.
4. Gdzie są najbliższe termy.
5. Jak załatwić dobry pokój.
Za odpowiedz z góry dziękuję ;) .
Pozdrawiam,
Piotr
Awatar użytkownika
Mask
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 mar 2013 10:40
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Mask »

Nie stresuj się, piękna okolica, karnawał trwa, śnieg jest,....będzie Pan zadowolooony.

1. Ja parkowałem na ul. Kolejowej 13, prawie vis a vis Domu Zdrojowego (100 zł/turnus - 5 lat temu).
Był też parking trochę dalej od sanatorium, chyba na ul. Topolowej.
Info o parkingach uzyskasz w recepcji.

2. Na Walentynki pójdziesz i tak tam gdzie wszyscy chodzą na balety, do Zdrojowej lub do Piekiełka (wszystko na miejscu w budynku Domu Zdrojowego).

3. Najbliżej wyciąg masz w Jedlinie Zdrój, potem w Rybnicy Leśnej i koło schroniska Andrzejówka (nie znam ich).
Jest kilka wyciągów w Rzeczce i Sokolcu (jakieś 25km), te polecam.
Jak masz biegówki to pobiegasz po parku lub w okolicach Dworzyska.

4. Nie wiem gdzie są termy ale na basen to do Świebodzic.

5. Dobry pokój załatwisz z dziewczynami w recepcji.
Ja dostałem pokój czteroosobowy na pierwszym piętrze, chyba nr 105. Myślałem, że będzie źle, ciasno i tyle chłopa w jednym pokoju. Okazało się, że pokój to piękny zabytkowy apartament o powierzchni około 50m kw., z kominkiem i kryształowym lustrem nad nim (niestety nie można w nim palić), z dwoma zabudowanymi w ścianach umywalkami z kryształowymi lustrami, chyba była lodówka, a na środku ława z trzema fotelami i jeszcze sporo wolnego miejsca. Było super, nikt nikomu w drogę nie wchodził. Jedynym mankamentem tego pokoju, to kibelek z prysznicem na końcu korytarza ale przypisany tylko do tego pokoju.
Był taki zwyczaj, że jeden turnus pokój ten dostawały panie a w następnym turnusie panowie.

Udanego wypoczynku.
piotr28f
Na forum od: 08 lut 2015 16:57
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: piotr28f »

Dziekuje bardzo.
Trochę mnie Pan podbudował, a wyjeżdzam już w piątek 13. Chyba nie będzie feralna data.
Pozdrawiam
Piotr :D
ODPOWIEDZ