SZCZAWNO ZDRÓJ-DOM ZDROJOWY
Re: SZCZAWNO ZDRÓJ-DOM ZDROJOWY
- Narewka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 33
- Podziękowano: 10 razy
Poza tym, raczej nie liczę, , że sanatorium wyposażone jest w suszarki, biorę swoją. A w Szczawnie basenu brak, o ile wiem, to gdzieś w Wałbrzychu chyba jest, nie jestem pewna.Zabiegi to tylko zakład przyrodoleczniczy, gimnastyka po drodze w Mlynarzu, jak ktoś ma, borowina na miejscu, , też dla niektórych, więc tak dużo biegania nie ma.
Najważniejsze to dobre nastawienie, wtedy wszystko będzie dobrze.
- E w a
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 22 cze 2014 19:30
- Oddział NFZ: Lubuski
- Staż sanatoryjny: 2
Właśnie wróciłam z sanatorium w Szczawnie Zdroju. Osoby narzekające na Dom Zdrojowy zapraszam do "Pioniera",tu jest dopiero komuna!
Dom Zdrojowy wywarł na mnie największe wrażenie, bo wizualnie jest najpiękniejszym ośrodkiem i ma cudowną legendą o księżnej Daisy.
Osobom zainteresowanym tą miejscowością chętnie odpowiem na pytania,podpowiem gdzie się bawią i za ile kuracjusze. Proszę pisać na pocztę priw.
- jurek475
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 29 sty 2014 11:06
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 7
Bylem pod ogromnym wrazeniem pieknego duzego portretu ks.Daisy ulokowanego na polpietrze klatki schodowej ''Domu Zdrojowego''.Postac tej niespotykanie pieknej i szlachetnej kobiety jet scisle powiazana z miejscami ziemi walbrzyskiej m.in. Palmiarnia i Zamkiem Ksiaz.
Gratulacje dla przypomnienia interesujacych watkow znajdujacych sie w naszych sanatoriach.
.Mini tor przeszkod Dom Zdrojowy -Centrum zabiegow z Pijalnia wspominam z lezka w oku po drodze biblioteka i oczywiscie miejsce taneczne.
- E w a
- Super Kuracjusz

- Załączniki
-
- Dom Zdrojowy
- 20141123_120447.jpg (46.32 KiB) Przejrzano 1239 razy
- E w a
- Super Kuracjusz

- Załączniki
-
- 20141122_123829.jpg (41.2 KiB) Przejrzano 1237 razy
- E w a
- Super Kuracjusz

- Załączniki
-
- Szczawno Zdrój
- 20141122_131141.jpg (41.02 KiB) Przejrzano 1236 razy
Za tydzień jadę do Szczawna-Zdrój. Po przeczytaniu postów jestem wręcz przerażony
1. Gdzie moge znaleźć parking.
2. Gdzie mogę iść na walentynki.
3. Gdzie jest najbliższy wyciąg narciarski.
4. Gdzie są najbliższe termy.
5. Jak załatwić dobry pokój.
Za odpowiedz z góry dziękuję
Pozdrawiam,
Piotr
1. Ja parkowałem na ul. Kolejowej 13, prawie vis a vis Domu Zdrojowego (100 zł/turnus - 5 lat temu).
Był też parking trochę dalej od sanatorium, chyba na ul. Topolowej.
Info o parkingach uzyskasz w recepcji.
2. Na Walentynki pójdziesz i tak tam gdzie wszyscy chodzą na balety, do Zdrojowej lub do Piekiełka (wszystko na miejscu w budynku Domu Zdrojowego).
3. Najbliżej wyciąg masz w Jedlinie Zdrój, potem w Rybnicy Leśnej i koło schroniska Andrzejówka (nie znam ich).
Jest kilka wyciągów w Rzeczce i Sokolcu (jakieś 25km), te polecam.
Jak masz biegówki to pobiegasz po parku lub w okolicach Dworzyska.
4. Nie wiem gdzie są termy ale na basen to do Świebodzic.
5. Dobry pokój załatwisz z dziewczynami w recepcji.
Ja dostałem pokój czteroosobowy na pierwszym piętrze, chyba nr 105. Myślałem, że będzie źle, ciasno i tyle chłopa w jednym pokoju. Okazało się, że pokój to piękny zabytkowy apartament o powierzchni około 50m kw., z kominkiem i kryształowym lustrem nad nim (niestety nie można w nim palić), z dwoma zabudowanymi w ścianach umywalkami z kryształowymi lustrami, chyba była lodówka, a na środku ława z trzema fotelami i jeszcze sporo wolnego miejsca. Było super, nikt nikomu w drogę nie wchodził. Jedynym mankamentem tego pokoju, to kibelek z prysznicem na końcu korytarza ale przypisany tylko do tego pokoju.
Był taki zwyczaj, że jeden turnus pokój ten dostawały panie a w następnym turnusie panowie.
Udanego wypoczynku.
Trochę mnie Pan podbudował, a wyjeżdzam już w piątek 13. Chyba nie będzie feralna data.
Pozdrawiam
Piotr