kolejka do sanatorium...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Krystyna60
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 sie 2012 16:10
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 2

Re: kolejka do sanatorium...

Post autor: Krystyna60 »

renialek pisze:witam .Yoko ,Stokrotko ....może pojedziemy razem ale jakie macie skierowanie ...bo ja na leczenie reumatologiczne.To jakoś ustawiane jest w różnych kolejkach...i jest to wielka niewiadoma.
Krystyno 60...aby dostać skierowanie do Ciechocinka to jaki trzeba mieć kierunek leczenia.Raz byłam i bardzo mi sie tam podobało....fakt,że latem ....ale zima też bywa ładna.Mój numer od wczoraj zmniejszył sie o 6.
Bardzo serdecznie wszystkich pozdrawiam.
Witaj renialek :P odpowiadam ci na zapytanie ;) mój profil leczenia to reumatologia,pozdrawiam wszystkich na tym forum :D
halinka03
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 lip 2012 18:44

Post autor: halinka03 »

Witaj Krystyno odezwij się do mnie na GG proszę ..... pozdrawiam ;)
samanta
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 29 lip 2012 16:55
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: samanta »

Witam wszystkich cierpliwych i zniecierpliwionych :roll:, niestety należę do tych drugich !Mija właśnie 12 miesięcy od złożenia wniosku a nie ubyło połowy numeru. W ostatnim czasie odnoszę wrażenie jakby wszystko stanęło w miejscu :( i myślę, że teraz 20 miesięcy czekania to takie minimum ! Może wiecie gdzie najczęściej kierują na leczenie z profilu endokrynologia? Pozdrawiam
Krystyna60
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 sie 2012 16:10
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Krystyna60 »

samanta pisze:Witam wszystkich cierpliwych i zniecierpliwionych :roll:, niestety należę do tych drugich !Mija właśnie 12 miesięcy od złożenia wniosku a nie ubyło połowy numeru. W ostatnim czasie odnoszę wrażenie jakby wszystko stanęło w miejscu :( i myślę, że teraz 20 miesięcy czekania to takie minimum ! Może wiecie gdzie najczęściej kierują na leczenie z profilu endokrynologia? Pozdrawiam
Witam samanta :D endokrynologie z tego co wiem leczą nad morzem sama tak miałam :D ja na skierowanie czekałam 20 m-cy a na zrealizowanie tego skierowania 3-mce ale jestem z NFZ Ślaskiego,tym razem dostałam Ciechocinek ,,Grażyna'' i bardzo skąpe opinie o tym sanatorium :( ale na skierowaniu miałam tym razem reumatologia,pozdrawiam Ciebie i wszystkich na tym forum :D
emi13214
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lis 2012 20:06
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: emi13214 »

Witam, czytam to forum od dawna, ale jest to mój pierwszy wpis. Jestem z wielkopolskiego NFZ. Mam 3718 numer w kolejce i podobno miałam termin na styczeń. Czy jest to jeszcze realne? Mija mi w styczniu 18 miesięcy. Może ktoś jest tu z wielkopolskiego i wie jak te terminy się mają do planowanych.
Halince odpisuję w temacie Arki Spa w Kołobrzegu. Byłam tam w 2011 roku, ale prywatnie. Jest to ośrodek rewelacyjny. Nowoczesny ze wspaniałym basenem, salą kinową, kawiarniami ( w tym obrotowa na ostatnim piętrze), internetem itd. Tam nie można sie nudzić. W pobliżu jest przystanek autobusowy i za 1,50 można jechać do centrum lub spacerkiem iść promenadą nadmorską - 4 km do portu. Po drodze wiele atrakcji i ławeczek do odpoczynku. Jedzenie też chyba dobre, bo my, prywatni mieliśmy aż nadmiar i wszystko jako szwedzki stół. Sanatorium miało wyżywienie w sali obok, podawane do stołu, ale na pewno smaczne i duże porcje. Zabiegi wszystkie na miejscu.
renialek
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 04 paź 2012 15:58

Post autor: renialek »

witam.
Wszystkich forumowiczów.Dzisiaj przeglądajac w przeglądarce jaki mam numer myślałam,że spadne z krzesła ponieważ mój numer powiekszył się o 30 osób a w zeszłym tygodniu przez cały tydzień zmniejszył się o 25 wiec ...to jest czeski film.
Dalszy ciąg póżniej ponieważ weszły moje wnuczusie.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Renialek, czy jesteś z Warm-Maz NFZ? U mnie też są takie praktyki, więc już nawet nie śledzę numerków. Pani w z obsługi sanatoryjnej poinformowała mnie, że będzie tak jak mam w zawiadomieniu - okres oczekiwania 15-18 m-cy i tego się trzymajmy. Numerki w systemie elektronicznym nie są "wiarygodne". Pozdrawiam :) ;) ;D
halinka03
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 lip 2012 18:44

Post autor: halinka03 »

Witaj emi 13214 bardzo dziękuję Ci za wpis dla mnie bardzo się ucieszyłam bo napisałaś tyle pozytywnych opinii pod adresem mojego sanatorium dużo słychać dobrego o tym ośrodku już wkrótce się przekonam osobiście za 2 tygodnie jadę nie wiem tylko czy ten basen jest dla wszystkich kuracjuszy czy tylko dla wybranych ? ja też jestem z wielkopolski od Konina a Ty ? ja czekałam 18 mies i jak miałam numer 970 to dostałam swój przydział z 2 mies wyprzedzeniem udało mi się z tym Kołobrzegiem jestem bardzo zadowolona 2 lata temu byłam w Ustce w pensjonacie Perła było tak średnio ..... zobaczymy jakie wrażenia mi zostaną po tej wyprawie jeszcze raz dzięki i pozdrawiam jak masz ochotę to pisz ja często tu zagladam ........
emi13214
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lis 2012 20:06
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: emi13214 »

Witaj Halinko03. Ja jestem z Poznania i oczekuję niecierpliwie. Jadę razem z mężem i mam nadzieję, że dostanę przydział z odpowiednim wyprzedzeniem, ponieważ obydwoje jesteśmy osobami pracującymi, a żaden szef nie lubi gdy bierze się nagle urlop, i to w dodatku 3 tygodnie.
A z basenem to było tak, że kuracjusze z sanatorium, nie mieli karty czipowej, którą otwierało się wejście na basen, ale z tego co zdążyła zauważyć to brali sobie np. gimnastykę w wodzie jako ostatni zabieg i nikt ich z basenu nie wyganiał, więc zostawali sobie. Tam oprócz basenu są dwa jaccuzi z wodą solankową i panie z sanatorium sobie tam siedziały oraz pływały do woli. Jak już wyszły, to wejść z powrotem nie mogły. Zresztą z basenu korzystało dużu ludzi i czasami był taki tłum, że nie dało się zbyt długo wysiedzieć, ale najgorzej zawsze było wieczorem. I można było tam spotkać całe rodziny, z malutkimi dziećmi, bo woda była bardzo ciepła ( ok.30 stopni). Super wypoczynek, polecam.
Awatar użytkownika
administrator
Administrator
Na forum od: 28 lis 2008 22:27
Oddział NFZ: Mazowiecki
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Post autor: administrator »

halinka03, emi12214 - o sanatoriach piszemy w Oceń sanatorium, tutaj tylko o kolejce i numerkach.
Zablokowany