Witam
Niespełna kilka dni temu wróciłam z Krynicy. Nowy Dom Zdrojowy wbrew nazwie nie jest taki nowy ale pięknie położony przy deptaku tuż obok pijalni.
Jest to bardzo duży 3 piętrowy budynek, przystosowany dla osób niepełnosprawnych. Są 2 windy ( bardzo wolne ).
Pokoje 1, 2 i 3 osobowe typu studio z pełnym węzłem sanitarnym. W pokojach telewizor, szklanki, talerzyki, sztućce, w niektórych lodówki.
Czajnik do gotowania na korytarzu. Baza zabiegowa w budynku ale zabiegi odbywają się również w oddalonym o ca 300m Starych Łazienkach.
Wi-fi na parterze w holu ale jest również ogólnie dostępny komputer z dość szybkim przesyłem.
Z parkowaniem samochodu jest duży problem. Miejsc parkingowych jest kilka i są w cenie bo 20 PLN za dobę.
Wyżywienie nie dla podniebienia smakosza, typowo sanatoryjne ale wystarczające z możliwością dokładki. Są również diety z dietą 1000 cal włącznie.
Przed wejście na stołówkę jest zamieszczony plan wycieczek i jest ich mnóstwo. Nie sposób ich wszystkich wymienić.
I to co Was interesuje najbardziej: jak załatwić pokój 1 osobowy - telefonicznie dla kuracjuszy NFZ pokoju zarezerwować nie można.
Jedyny sposób to przyjazd dzień wcześniej - opłata 40 PLN. Tą informację uzyskałam od Pani w recepcji. A pokoi 1 osobowych jest sporo.
Pozdrawiam i życzę udanej kuracji
Selene