Augustów

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
augustow666
Na forum od: 23 gru 2014 12:17
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 1

Augustów

Post autor: augustow666 »

Witam

Byłem kuracjuszem sanatorium budowlani w Augustowie w roku 2012 prawda jest taka że ustawienia kuracjuszy są z góry są zaplanowane czyli kto z kim będzie się znajdował w danym pokoju a więc sytuacja była następująca (niestety wszystkiego nie opisze z pewnych względów również procesowych) taki osobnik jak Jacek S. zamieszkały w Siedlcach woj Mazowieckie wynosił mój telefon komórkowy z pokoju do innych nie wiem ile razy to miało to miejsce ponieważ udając że spałem przyłapałem go na tym zdarzeniu.Panowała tam atmosfera z kręgu zorganizowanej struktury przestępczej.Finał mojego pobytu skończył się po powrocie myślami samobójczymi, wszystkim odradzam pobyt w tym sanatorium skierowanym przez ZUS.

Pozdrawiam i zapraszam inne osoby do opisywania swoich nieprzyjemnych doświadczeń którzy może są zaszczuci przez byłych współlokatorów tego przytułku lub po powrocie do swojego miejsca zamieszkania.
Awatar użytkownika
woytek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2012 17:41
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 14

Re: Augustów

Post autor: woytek »

Jade w lutym 24.proszę o jakimś opinie,opowieści,na co uważać,gdzie można poszaleć......
augustow666
Na forum od: 23 gru 2014 12:17
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: augustow666 »

Dobra rada omijaj budowlanych z daleka bo możesz wrócić w znacznie gorszym stanie niż przyjechałeś
Awatar użytkownika
woytek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

ZUS wysyła więc jade, jestem na zasiłku rechabilitacyjnym i raczej bez wyjścia,koniec pierwszej tury na początku kwietnia,licze na przedłużenie do 12 miesięcy.Rady jedź nie jedź nic mi nie mówią.
Awatar użytkownika
dziunia60
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 sty 2013 11:15

Post autor: dziunia60 »

Witam byłam w Sanatorium Augustów dawni Budowlani we wrześniu 2014r.Jeśli chodzi o tańce to sa na miejscu w kawiarni, praktycznie co wieczór jeśli tylko są chętni do zabawy.Są organizowane wycieczki do Wilna i Trok no i we wrześniu różnego rodzaju rejsy i atrakcje na jeziorze i Rospudzie.w zimie może jakieś inne atrakcje będą.Pani od rozrywki jest bardzo zaangażowana to na pewno coś wymyśli.Jeśli chodzi o zabiegi to są nie złe tylko mankament w tym ,że są w innych budynkach i na wszystkie trzeba wychodzić na zewnątrz no i nie ma basenu.Choć budowa jest w planie i ma być łącznik na zabiegi.Ja osobiście jestem bardzo zadowolona z pobytu,czego życzę innym kuracjuszom.
Awatar użytkownika
woytek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jaki jest standard pokoi,czy wyżywienie jest na dobrym poziomie, czy ściągają jakieś dodatkowe opłaty
Awatar użytkownika
woytek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Byłem na turnusie w sanatorium Budowlani.Bazę zabiegową mają taką sobie-ale to się zmieni w tym roku rusza budowa nowego pawilonu-potrwa dwa lata,ma być wypas-panie rehabilitantki przesympatyczne.Pokojówki przemiłe uczynne ,ręczniki można wymieniać w razie potrzeby a nie przydziałowo dwa razy na turnus podobnie z pościelą .Wyżywienie :dużo smacznie ,kilka diet,przez 24 dni nie powtórzyło się drugie danie.Czas wolny mocno urozmaicony dla każdej grupy wiekowej coś się znajdzie.Bufet :roll: no mogło by być lepiej, ale jest to co trzeba do rozluźnienia podczas się przed tańcami .Standard pokoi w części sanatoryjnej nie odbiegający od innych placówek tego typu.Położenie ośrodka blisko j. Necko-bardzo blisko i z 500m do j. Białego.Najbliższy sklep 5 min. spacer. 15 min do pralni 10zł/kg. Odległość od miasta 20 min spokojnego spaceru wzdłuż jeziora.Polecam to sanatorium.
ODPOWIEDZ