Co zabrać do sanatorium

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Re: Co zabrać do sanatorium

Post autor: medi »

Duże walizki to są dla zdrowych ludzi z mięśniami jak u Schwarzeneggera :o kompletuj garderobę na zasadzie zestawów co z czym lubisz nosić i to zabierz .Sportowe rzeczy tak ale doradza weź ze sobą także coś na "specjalne okazje " ...przydadzą się choćby na pożegnalną kolację ,koncert czy ten jeden ,jedyny raz na tańcach ;) :D
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Halu62 jeśli nastawiasz się na sportowy trend, to proponuję zabrać jeansy, dresy, jakieś t shirty, adidasy. Mając na uwadze porę zimową zabierz golfik i ciepły sweterek, albo bluzę. Jeżeli jesteś osobą aktywną proponuję zabrać bieliznę termoaktywną, a jeżeli zmarzluchem, to termiczną. Taka bielizna zajmuje mało miejsca i eliminuje zabieranie dodatkowej ilości ciepłych ubrań. Nie podałaś, gdzie wyjeżdżasz, bo jak w góry i masz zamiar trochę wędrować, to obowiązkowo odpowiednie obuwie. Wiadomo kurtkę, kozaki i część ubrań założysz na siebie. Z okazji, że wyjeżdżasz w okresie karnawału, to zabierz ładną kiecuszkę w której dobrze będziesz się czuła i do tego buciki oaz jakąś biżuterię. Przydadzą się na baletki. Nie zabieraj żadnych płynów do prania, środków czystości, bo to możesz kupić na miejscu. To tak z grubsza, resztę musisz dopowiedzieć sama :D Pozdrawiam i życzę udanej kuracji i miłego wypoczynku :serce: :kwiat:
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

Reszta jest napisana na 49 stronach tego tematu, chyba nie ma takiej rzeczy, o której byśmy tu nie napisali :lol: :lol:
Hala62
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 24 lis 2014 14:55

Post autor: Hala62 »

Dzięki za podpowiedzi. Widzę,że przy pakowaniu nie ja jedna mam dylemat.Masz rację Medi z tą dużą walizką, trochę waży ..... a kręgosłup chory. ale w mniejszą nie mieszczę się. Coś tam zadecyduję. Pocieszam się tylko tym,że do sanatorium nad morzem będę jechać samochodem a z powrotem PKP i PKS. :)
forumowicz

Hala62, jak samochodem, to nie masz aż takiego problemu. Zapakuj, to co uważasz, że Ci się przyda. Po zakończeniu kuracji walizę wyślij do domu kurierem. Zabierz tylko podręczny bagaż i bez obciążenia będziesz mogła wrócić autobusem, czy pociągiem :)
forumowicz

potwierdzam, Basia dobrze mówi :)
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

jak zabrać się z sanatorium...

Post autor: jacky6 »

jak widać powoli zmienia się tematyka ...
nie do sanatorium ale z sanatorium...
jak ktoś był nad Bałtykiem - zabiera garść muszelek...
oby nie trzeba było zawozić do domku zbyt "ciężkich" wspomnień...

:mrgreen: 13 MDE :ugeek:
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

Hala62 pisze:Dzięki za podpowiedzi. Widzę,że przy pakowaniu nie ja jedna mam dylemat.Masz rację Medi z tą dużą walizką, trochę waży ..... a kręgosłup chory. ale w mniejszą nie mieszczę się. Coś tam zadecyduję. Pocieszam się tylko tym,że do sanatorium nad morzem będę jechać samochodem a z powrotem PKP i PKS. :)
Mniejsza walizka plus "szkolny"plecak to mój sposób na pakowanie ,nie straszne mi wtedy nawet przesiadki :D :D
Hala62
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 24 lis 2014 14:55

Post autor: Hala62 »

Medi, świetny pomysł, pewnie skorzystam :kwiat: :kwiat: :kwiat:
emi13214
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lis 2012 20:06
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: emi13214 »

Hala62 pisze:Dzięki za podpowiedzi. Widzę,że przy pakowaniu nie ja jedna mam dylemat.Masz rację Medi z tą dużą walizką, trochę waży ..... a kręgosłup chory. ale w mniejszą nie mieszczę się. Coś tam zadecyduję. Pocieszam się tylko tym,że do sanatorium nad morzem będę jechać samochodem a z powrotem PKP i PKS. :)
Jeśli się nie mylę, jedziesz do Arki w Kołobrzegu, więc tu moja uwaga z pobytu w Arce na przełomie stycznia i lutego: nie zabieraj za dużo ciepłych rzeczy!. Jest tam bardzo ciepło i ja cały dzień chodziłam w krótkich rękawkach :)
Jedynie to co na spacer , z tych cieplejszych rzeczy :)
ODPOWIEDZ