Czekam z niecierpliwością na odpowiedź.
Pozdrawiam wszystkich

Ida pisze:Stosują tam dietę 1000 kalorii, wiec można się odchudzić. Faktycznie brakowało nieraz łyżeczek do herbaty, ale przy moim stole kilka osób nie słodziło, więc nie było problemu. Ważne, ze zabiegi dobre, a łyżeczka, to dla mnie nieistotny detal
Nooo, to faktycznie musi być standard w tym Zdrojowym. Z drugiej strony jaki wpływ ma człowiek na to gdzie go wyśle NFZ???a łyżeczka, to dla mnie nieistotny detal

Z tymi sztućcami to żaden problem, można zabrać swoją łyżeczkę i nóż. Dobrze , że nas uprzedzono o takim drobiazgu.wikul pisze:Dziękuję za te informację ale czekam na bardziej aktualne. Martwi mnie troche to jedzenie. Nie chodzi mi o ilość bo chcę sie odchudzić ale monotonia w posiłkach dobija i psuje nastrój. Ktoś tam pisał jeszcze o braku sztucców. To byłby już totalny skandal. Sanatorim które chwali się szwedzkim stołem (dla pełnopłatnych) nie ma wystarczajacej ilości sztućców dla biedaków.
Oficjalnie jest to Szpital Uzdrowiskowy NR IV "Dom Zdrojowy" ul. Leśna 3, 87-720 Ciechocinek.

Kawiarnia z tańcami jest ale uwaga!!! Pierwsze piwo jest drogie, bo do pierwszego piwa doliczają wstęp, przynajmniej tak było w ub. roku. Na tańce jednak lepiej wybrać się do centrum, do Stodoły lub na Dworzec bo zarówno panie jak i panowie maja w czym wybierać. Jak już się sparujecie to polecam Pałacyk przy Parku Zdrojowym. Tam jest naprawdę romantycznie i grają.. do serca.Ida pisze:Myślę, ze >rysiekxperia< pomylił Dom Zdrojowy ze Szpitalem Nr 1, w którym zresztą remont już się dawno skończył. W Domu Zdrojowym byłam równo rok temu, myślę, że jest tak samo teraz. Pokoje są z łazienkami, czajnikami, telewizorami. Nie wiem tylko, jak jest z odpłatnością za telewizor, bo byłam na leczeniu szpitalnym (bezpłatnym), a ponieważ chciałam mieć jedynkę, więc musiałam dopłacić i w cenie był telewizor. Ważne o tej porze roku, że wszystko jest na miejscu, w basenie solankowym ciepła woda. Minus, to jedzenie, monotonne, co tydzień te same dania, ale da się wytrzymać. A może zmienili kucharkę i jest lepiej... Kawiarnia z tańcami i imprezami na miejscu. Ja byłam z tego pobytu zadowolona. Może jeszcze odezwie się ktoś z tego roku.
Diet jest kilka, co najmniej pięć (m.in cukrzycowa). Łyżeczki rzeczywiście nie stanowia problemu. Stolówka zadbana, estetyczna, jedzenie takie sobie. Zasolenie zup mogło sugerować że do ich produkcji używa sie półfabrykatów.Jedzenie pogarszało sie w trakcie turnusu. Moja stolówkowa sąsiadka, która była tam rok temu, twierdziła że oszczędzają na świeta.Ida pisze:Stosują tam dietę 1000 kalorii, wiec można się odchudzić. Faktycznie brakowało nieraz łyżeczek do herbaty, ale przy moim stole kilka osób nie słodziło, więc nie było problemu. Ważne, ze zabiegi dobre, a łyżeczka, to dla mnie nieistotny detal