Rymanów Zdrój termin 07.01.2015

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
elaw35
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2013 19:31
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8

Re: Rymanów Zdrój termin 07.01.2015

Post autor: elaw35 »

Witam milutko w tym Nowym Roku :P
Jesli chodzi o temat Zimowita..to wrociłam z tamtad w sobote przed swietami...i powiem szczerze ze mam najgorsze wspomnienia ..a to moje 4 sanatorium...Jesli chodzi o zabiegi..jest ok,,wszystko na miejscu i opieka super...poza tym to pustelnia,,zadnej organizacji,,nie ma okazji do integracji,,turnus był beznadziejny,,wszscy czuli sie jak w wymarłym miescie,,nawet w szpitalach sa lepsze warunki..jedzenie?hmmm..szkoda gadac,,wszystko o jednakowym smaku i przemielone..zupa mleczna była 4 razy za tyrnus i to raczej do picia..telewizja płatna prawie 90 zl za 3 liche programy,,wi-fi jest,,płatne ok.60 zł i to na poczatku było nie dostepne,,dopiero informatyk przychodził po zgłoszeniu ustawiac..nie ma telewizora nigdzie na korytarzu,,jest ala kawiarenka ale dostepna tylko w dzien i to jest miejsce przechodnie,,czujesz sie jak na dworcu,,,o 22 giej duze dzieci nie moga byc poza pokojem,,nawet nie mozna po sasiedzku u kolezanki isc pogadac bo od razu krzyk i problem...A tak pozatym to nie tylko moje zdanie,,bo pewne osoby pisały nawet petycje do ZUSu i dyrektora,,,no i u dietetyka tez była interwencja w sprawie jedzenia..do cywilizacji daleko..wiec zanim sie tam zejdzie,,to mała godzinka i spowrotem bo trzeba przed 22 byc u siebie..a co do parkingu,,to wiem ze ludzie narzekali,,bo opłata duza,,a nie był to parking strzezony,tylko miejsce wydzielone na dodatek kawal od sanatorium..miejscowosc super,,choc wydaje mi sie ze latem to tam jest cudnie...ale i teraz widoki ładne...zycze miłego odpoczynku,,pozdrawiam
capriocola
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 27 gru 2014 04:28

Post autor: capriocola »

No to super jestem zalamana a w środę tam jade masakra :(
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Post autor: jan19557 »

Nie załamuj się . Każdy ma inne potrzeby i swoją ocenę tych samych warunków. Odczucia to rzecz indywidualna. Pojedziesz, zobaczysz, ocenisz po swojemu. Ja rozmawiałem z ludźmi z Ziemowita i byli zadowoleni. Miłych wrażeń i przyjemnej podróży. Odrobina pesymizmu dobrze ci zrobi. Ruszaj z uśmiechem na ustach na podbój sanatoriów.
kwikway
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 27 gru 2014 11:21

Post autor: kwikway »

Capriocola myślę że Jan19557 ma racje. Też jadę pierwszy raz,pojedziemy i zobaczymy. Sami ocenimy jak jest. W końcu to nie wczasy tylko rehabilitacja.
Ja jestem dobrej myśli że będzie dobrze ;)
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Jak ktoś za bardzo nie kaprysi to wszędzie będzie mu dobrze. Faktem jest. że jeśli chodzi o wyżywienie to przy cateringu nie można za wiele wymagać ale to też ma swoje dobre strony bo można się trochę odchudzić o ile ktoś ma z czego zrzucić. Nigdzie nie ma idealnie. Parę ośrodków już zaliczyłem i coś na ten temat mogę powiedzieć. Nigdy wszystkim nie dogodzi.
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 65 razy

Post autor: Suzen »

Capriocola
Zaskoczona jestem niezbyt korzystną opinią o Zimowicie.Ja nie mogę na narzekać na swój pobyt.Zawsze znajdą się jakieś mankamenty,ale nie rzutowały one na moje pozytywne wspomnienia z pobytu w tym sanatorium.
Capriocola i Kwikway życzę Wam dużo optymizmu i wspaniałej rehabilitacji oraz pobytu w Rymanowie. :D
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Widzicie po wpisie Suzen, że przy pozytywnym nastawieniu drobne niedociągnięcia się nie liczą Jak znajdziecie wesołe towarzystwo to będziecie zadowoleni z pobytu. Na osłodę przed podróżą :) i :kwiat: :kwiat: :kwiat:
capriocola
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 27 gru 2014 04:28

Post autor: capriocola »

Dziękuję wam jesteście wielcy :* dodaliscie mi otuchy myślę pozytywnie będzie dobrze musi być:( jakoś trzeba to przetrwać jak wrócę to napiszę swoje odczucia więc trzymajcie kciuki :)
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 65 razy

Post autor: Suzen »

Capriocola myślę,że pobyt w "Zimowicie"nie będzie szkołą przetrwania. ;)
Dużo optymizmu życzę i trzymam kciuki za Twój, mam nadzieję super pobyt. :)
bozenag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 lip 2014 15:28
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: bozenag »

Nie będzie tak źle ;) jeśli kompan w pokoju będzie ok to już pobyt jest udany ;) ja jadę do Kołobrzegu ale jeśli by się dało to bym się z wami zamieniła na Rymanów :) ;) :kwiat: UDANEGO POBYTU WAM ŻYCZĘ I TAK BĘDZIE ;)
ODPOWIEDZ