Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Witam
w 2011r złożyłam dokumenty do sanatorium(szpital uzdrowiskowy) Polex w Ciechocinku na reh. ogólnoustrojową ,otrzymałam termin na 09.03.2015 ,dziś zadzwoniłam chciałam się upewnić czy termin aktualny,ale dowiedziałam się że NFZ nie podpisał z nimi umowy na ten rok ,i wyjazdu nie będzie,niebawem otrzymam z powrotem dokumenty.
3 lata czekania ,a tu nici......
chciałam Was zapytać ,może ktoś się z takim samym przypadkiem spotkał,czy te same dokumenty mogę złożyć do innego
szpitala uzdrowiskowego ? czy trzeba nowe skierowanie ? może nie będzie trzeba czekać znowu kilka lat ,tylko policzą te 3 lata które już czekałam..........może coś poradzicie.
Pozdrawiam Anna
dziękuję Ci za odp.
ale zastanawiam się czy w innym ośrodku gdym złożyła te zwrócone skierowanie nie zaliczą mi tych lat?co ja gadam na pewno nie.
A może NFZ w ogóle skasuje to ORO
Pozdrawiam
Nie naliczą na pewno bo mają swoje kolejki.To Ty wybrałaś ośrodek i tam złożyłaś dokumenty.Niestety miałaś po prostu pecha.ORO na pewno nie skasują,ale podpisanie umowy to decyzje dwustronne są.Sanatorium może chcieć lub nie,a fundusz podpisuje lub nie w zależności od tego czy spełniają wymogi.Mnie w ubiegłym roku udało się wyjechać w ciągu miesiąca,bo sanatorium podpisało umowę od II półrocza i nie było żadnej kolejki.
Witam:) jest nowo otwarty osrodek rehabilitacji ogólnoustrojowej w Czernichowie, Skierowanie pobieracie z internetu i wypisuje go lekarz specjalista. terminy sa bardzo szybkie ,bo bo do kilku miesięcy. Ośrodek ładny tylko jak liczycie na balety to nic z tego. Rehabilitacja ok:)pozdrawiam.
Witam, może Ktoś z forumowiczów ma informacje na temat tego, jakie inne ośrodki rehabilitacji ogólnoustrojowej mają podpisaną umowę z NFZ od tego roku, no i automatycznie czas oczekiwania w nie jest tak długi. Będę wdzięczna za wiadomości.
Alice
dzięki za odp.
tak jak pisze Ela1 jak się dowiedzieć który ośrodek podpisał już umowę na 2015
ja szukałam na stronie fundusze (jestem z mazowieckiego) i tam nic nie znalazłam o ORO
rozumiem że źle szukałam
Bo Mazowieckie ma tylko Konstancin.
Trzeba wejść na stronę danego województwa,zakładka gdzie się leczyć,rodzaj świadczenia rehabilitacja ogólnoustrojowa.