XXIII WOŚP - do poczytania

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 91 razy

Re: XXIII WOŚP - do poczytania

Post autor: Dzia_dek »

basiat pisze:Jacky prowokujesz forumowiczów do dyskusji, sam dobrze wiesz jakich
Coś mi się zdaje, że za chwilkę to będzie jak w "Hanysach"
"Kowal zawini, a Cygana powieszą"
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: basiat »

Dlatego Dziadku Zbyszku, bardzo żałuję, że brakuje mi plusików dla Ciebie w tym temacie i już tu mnie nie ma!!!
Pozdrawiam ciepło w świąteczny dzień :kwiat:
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 65 razy

Post autor: Suzen »

Dużo Indywidualności na Forum ,każdy ma inne spojrzenie i pogląd na dany temat. :idea:
Wtedy nie byłoby kolorytu ;)
Ważne ,aby nie przekroczyć granicy/niekiedy bardzo cienkiej/ i szanować poglądy drugiej strony. :idea:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Emocje były na tyle silne, że faktycznie chciałem odejść, ale moi ludzie stanęli za mną murem.
Uświadomiłem sobie, że jesteśmy zespołem, nie gram sam."
Jurek Owsiak
Nie jestem sędzią i nie wydaję wyroków.
Nic nie jest tylko białe,albo tylko czarne.Nie mówią tu o kolorach ,a o aspektach życia.W tym wypadku publicznego.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Przyznaję ,ze organizacje są diametralnie inne i inny jest ich cel .Zapytałeś Dziadku Zbyszku czego zbierają więcej (chodzi o Caritas) otóż odpowiem Ci pieniędzy . Zbierają też dary rzeczowe tak jak ubrania i żywność . Nie robi tego Caritas w błysku fleszy nie pomagają mu stacje telewizyjne , Nigdy nie zaprzeczę ,że Fundacja pomaga bardzo przychodniom ,szpitalom . . jedno co łączy obie organizacje to zbiórka charytatywna na rzecz innych . i w jednej i drugiej finanse muszą być transparentne a czy są :o :o :o
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 159 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

W tym roku także jak i w poprzednim wiem, że zbiórka będzie dotyczyć także geriatrii...w tej materii jest BARDZO DUŻO do zrobienia. Pójdę i ja ,bo mnie jak i każdego na tym forum wcześniej czy później będzie to dotyczyć...pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
nika7
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 lut 2014 12:29

Post autor: nika7 »

Ja też szykuję się na Wielki Finał. Mimo tego, że różne rzeczy tu wyczytałam. Nie wiem ile prawdy jest w tym co dziś przeczytałam i szczerze mówiąc nie chcę wiedzieć. Jeżeli są jakieś nieprawidłowości to już niech znajdują się na sumieniu tego kto kręci. Ja wiem tylko, że gdyby nie Orkiestra wielu ludzi dziś mogłoby nie być, mojego dziecka też nie. Dlatego jest mi wszystko jedno co kto sobie myśli, ja dalej w miarę swoich możliwości będę coś wrzucać do tych puszek. :serce:
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 sty 2012 09:40
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: biedroneczka »

forumowicz

Post autor: forumowicz »

Tam gdzie są duże pieniądze ,bedą i zastrzeżenia i podejrzenia. Będą też niejasności i nieprawidłowości .
Ktos nie płaci podatków a zbiera dary i kase i daje biednym śmiechu warte .
Mam nadzieję że Owsiak przynajmniej nie uchyla się od oddania "cesarzowi" co cesarskie.
,w przeciwieństwie do tych zbieraczy co nie oddają ani "cesarzowi "ani Bogu .
To Owsiaka mogę nawet zrozumieć jesliby jakąś kwotę sobie przywłaszczył ,bo przynajmniej zrobił kawał dobrej roboty :!:
ODPOWIEDZ