kolejka do sanatorium...
Re: kolejka do sanatorium...
Ewa. Musimy cierpliwie czekać.Panie ze ślaskiego NFZ nie grzeszą uprzejmością lepiej ich nie nękać telefonicznie .....
Yoko91.Czy Ty sama załatwiałaś aktualizacje u lekarz i dopilnowałaś czy zostało wysłane do NFZ.?
Ja po wizycie u lekarza i od chywili odesłana miałam jeszcze przez 3-tygodnie w przeglądarce "hasło" weryfikacja.Ogólnie hasło weryfikacja w przegladarce było ok półtora m-ca.
Zbych.Powyższa wypowiedź dotyczy również Twojego pytania.
Krystyna60.Ty składałaś w styczniu 2011 a ja w lutym 2011 i mam nadzieje,że pojade w takim razie w styczniu 2013r.
Dam znać jak tylko dostanę przydział.Mój numer zmniejszył sie o 4.
Wszystkie powyższe osoby jak i również innych forumowiczów pozdrawiam cieplutko w ten chłodny wieczór.
Emil13214.jaki masz obecnie numer bo wydaje mi się,że w końcowce oczekiwania numery przesuwaja się bardzo wolno tak jak w moim przypadku.Pozdrawiam.
renialek. Już pisałem jak to wygląda u mnie czyli w dolnośląskim NFZ, ale widocznie to przeoczyłaś więc powtórzę.Zbych.Powyższa wypowiedź dotyczy również Twojego pytania.
W mim przypadku 18 miesięcy mija w grudniu więc z wyprzedzeniem wykonałem telefon do NFZ we Wrocławiu i otrzymałem taką odpowiedź: mam spokojnie czekać, wszystko załatwia NFZ bez angażowania składającego wniosek. Gdy minie 18 miesięcy NFZ zwraca mój wniosek do mojego lekarza celem aktualizacji (przybicia ponownie pieczątki na skierowaniu, ale z aktualną datą) jednocześnie powiadomi mnie że taka operacja została wykonana, a kolejka biegnie swoim trybem. Dodam, że 3 lata temu do końca kolejki miałem jeszcze nr 6000, a otrzymałem już skierowanie i wyjechałem do samatorium. Myślę więc , że te numerki są takie szacunkowe. U mnie schodzi miesięcznie około 2000, mam nr14500 czyli powinienem wyjechać gdzieś maj-czerwiec, a Pan z informacji w NFZ powiedział, że raczej będzie to kwiecień. zobaczymy.
-
marika
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 11 gru 2011 18:13
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 7
-
emi13214
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 11 lis 2012 20:06
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 1
Hura!Mój numer zmniejszył sie o całe 10 "oczek".Obecnie jest 5394.
Pozdrawiam.
-
Bietka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 09 kwie 2010 21:52
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 14
pozdrawiam
Witaj. Mój na dzień dzisiejszy to 33165. Tak wolno to teraz leci. Wydaje mi sie, że analogicznie w ubiegłym roku leciało to znacznie szybciej. Ale niestety nic poradzić na to nie możemy wiec wszystkim i oczywiście sobie również cierpliwości życzę. Pozdrawiammarika pisze:Meteo jak tam numerek w kolejce?mój to na dzisiaj 35834 pozdrawiam i życzę cierpliwosci w czekaniu
-
marika
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 11 gru 2011 18:13
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 7
-
emi13214
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 11 lis 2012 20:06
- Oddział NFZ: Wielkopolski