Dolnośląski Oddział NFZ

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
emi13214
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lis 2012 20:06
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 1

Re: Dolnośląski Oddział NFZ

Post autor: emi13214 »

wielorybus pisze:No to w lutym wyjazd, prawda? :)
W lutym najpóźniej informacja o przydziale, a wyjazd pewnie w kwietniu :D :D ( ja dostałam przydział w wielkopolskim NFZ przy numerku 2000).
wielorybus
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 sty 2015 12:58
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: wielorybus »

Czyli to znaczy, ze ta kolejka to jest do przydzialu, a nie do wyjazdu? Troche mnie zmartwiles... Jak to dokladnie dziala? Teraz mam 12500 numer. Z obliczen wynika, ze numer "0" bedzie ok polowy maja, ale czy to oznacza, ze wyjade w polowie maja (jak faktycznie bedzie wowczas nr "0"), czy co dokladnie to oznacza? :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

teresa1011 pisze:Mój nr na dzisiaj 27755( reumatologia) , czy jest ktoś o podobnym numerze ?
Zastanawiam się w jakim miesiącu pojadę? Może październik?
Mam :lol: :lol: podobny numer 26950 (neurologia) i z moich wyliczeń również wypada październik :D
Awatar użytkownika
MariolaAG
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 31 paź 2010 17:35
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: MariolaAG »

Z dobrych źródeł wiem że NFZ Dolnośląski przydziela na marzec, a nawet na początek kwietnia, ja składałam w maju 2013 i wszystko na to wskazuje,że pojadę w maju.Mój numer na obecna chwilę 4266.
wielorybus
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

To w takim razie na 100% ja z moim 12378 nie pojade w maju, bo to niemozliwe :) Chyba nie rozumialem do konca jak to dziala. No ale teraz to mi wychodzi koniec czerwca - poczatek lipca, czy takie turnusy sa dla "normalnych" zjadaczy chleba, czy tylko dla "wybrancow"? A jak zawalczyc w dolnoslaskim NFZ o zwroty? Nigdy jeszcze nie jechalem i najchetniej pojechalbym wlasnie w okolicach kwietnia/maja...
emi13214
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lis 2012 20:06
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: emi13214 »

wielorybus pisze:Czyli to znaczy, ze ta kolejka to jest do przydzialu, a nie do wyjazdu? Troche mnie zmartwiles... Jak to dokladnie dziala? Teraz mam 12500 numer. Z obliczen wynika, ze numer "0" bedzie ok polowy maja, ale czy to oznacza, ze wyjade w polowie maja (jak faktycznie bedzie wowczas nr "0"), czy co dokladnie to oznacza? :)
Ja otrzymałam przydział sanatorium w listopadzie, przy numerze 2000, a wyjazd miał miejsce w styczniu.
Przy różnych numerach zdarzają się przydziały, to zależy od rodzaju schorzenia.
Ale teraz mam 10000 ( wielkopolska), to samo schorzenie i spodziewam się, że za 8000 numerków dostanę informację - gdzieś około marca. Wyjazd pewnie maj,czerwiec.
Tak to w skrócie wygląda.
wielorybus
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

A z jakimi numerami w dolnoslaskim NFZ przydzielaja? Na chybil trafil wpisywalem rozne numerki do wyszukiwarki i znalazlem takie, ktore maja 591 nr w kolejce, a data skierowania 2014-04-08 i jeszcze nie maja przydzialu. Sa w dziale reumatologii, bo ten mnie interesuje :) No ale skoro takie skierowania sa jeszcze w kolejce oznacza to, ze faktycznie trzeba czekac ok 23-24 mce na sam wyjazd juz.
Awatar użytkownika
MariolaAG
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Jak jeszcze nigdy nie byłeś w sanatorium , to możesz ubiegać się o zwroty, oficjalnie niby nie ma, ale??? . Pojedź tam w kwietniu-maju i zapytaj o zwroty, na pewno coś się znajdzie. Mam tam koleżankę i wiem że ludzie dostają zwroty.
Awatar użytkownika
MariolaAG
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Moja koleżanka z pracy dzisiaj z nr 801 dowiedziała się że jedzie do Sopotu do Heliosa od 8.04.15.
wielorybus
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

MariolaAG pisze:Moja koleżanka z pracy dzisiaj z nr 801 dowiedziała się że jedzie do Sopotu do Heliosa od 8.04.15.
Z dolnoslakiego?
ODPOWIEDZ