Iwonicz
-
basiunia1974
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 06 sty 2015 16:49
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 0
Iwonicz
-
grudzien
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 18 maja 2010 16:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 4
Re: Iwonicz
- Dzia_dek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 26 cze 2013 07:55
- Podziękował: 17 razy
- Podziękowano: 31 razy
i sanatorium w jednym. Od czerwca ubiegłego roku przyjmuje kuracjuszy z ZUS - u (turnus 50 osób). Standard zakwaterowania dobry.
Tylko cztery pokoje to "trójki" reszta dwuosobowe. Jedynek nie ma. Wszystkie pokoje wyposażone w pełny węzeł sanitarny,
telewizor (płatny 60 PLN od pokoju) oraz balkon. Czajnik dostępny na korytarzu. Żelazko i deska do prasowania są również dostępne.
Posiłki przygotowywane na miejscu podawane są w restauracji hotelowej, która od godziny 18;30 do 22;00 (od wtorku do niedzieli)
oferuje dodatkowy zabieg zwany parkietoterapią. Obsługa muzyczna to DJ (moim zdaniem dość dobry i kontaktowy).
Gabinety lekarza i pielęgniarki na miejscu (24h). Zabiegi z grupy tzw. "suchych" wykonywane na miejscu,
zabiegi "mokre" wykonywane są w zakładzie przyrodoleczniczym (do przejścia ok. 200 m).
Na pytanie "co zabrać na pobyt?", najlepiej odpowiedzą Panie
"Co zabrać do sanatorium?" w dziale "Wjeżdżam do sanatorium. Planuję ..."
Wypada jeszcze dodać, że Iwonicz Zdrój to małe, ale urocze i klimatyczne miejsce.
Życzę Ci miłego pobytu, dobrego wypoczynku i udanej (owocnej) kuracji.
Na tym samym piętrze jest badanie lekarskie kuracjusza,który przybywa do sanatorium a obok DJ "puszcza" hity.Jest głośno,nie wiem jak przeprowadzona jest rozmowa z lekarzem.Niektórzy ,którzy nie znają realiów...,siedzą przed gabinetem patrzą w lekkim osłupieniu...a może i z radością.
Doskonale widać tańczących i vice versa.
Po badaniu można od razu iść "w tany".
-
basiap
- Kuracjusz

- Na forum od: 14 gru 2014 21:38
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 8
Jest interesujący o każdej porze roku.Ja tam zawsze znajduję coś interesującego, czego wcześniej nie zdążyłam "uchwycić" wzrokiem.
Szczerze polecam to uzdrowisko.
- Atja
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 28 sty 2014 18:58
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 13
- Podziękował: 1 raz
Okolice też piękne, jeśli będziesz autkiem to polecam wycieczkę do Krosna i Dukli.
Życzę miłego pobytu
"Tak to My i Wy tańczymy tutaj zakręceni, zjednoczeni jak
Ja i Ty, bo My tym tańcem wszyscy uniesieni..."