Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
ja pisałam,że 24 m-sce tak miałam ostatnio napisane i wyjazd był dokładnie dwa lata bez tygodnia poprzednio też czekałam na sanatorium 24 m-sce od złożenia skierowania ale skoro piszesz,że teraz czeka się 20 m-scy to ja jestem happy
Witam..ja jestem z NFZ Slaskiego..Lekarz wypisał mi ponowne skierowanie po ponad roku od poprzedniego pobytu,,bo podobno nie mogł wczesniej...po złozeniu wniosku,,odczekaniu na rozpatrzenie..dostałam odpowiedz ze i owszem zakwalifikowałam sie..ale czas oczekiwania ok,29 mies..wiec od maja 2013 roku te przewidziane 29 mies oczekiwania wypadna gdzies na koniec 2015 roku...Mowia ze raz na dwa lata mozna jechac z NFZ do sanatorum...ale wyglada na to ze raczej RAZ NA 4 LATA!!!!
Nie wiem czym nasz rejon rozni sie od innych ze kaza nam tyle czekac na swoja kolej?
dziwne te ich typowania, raz 20 mies. a u innej osoby 24 mies. ( a ten sam NFZ ) A może ONI tak specjalnie piszą aby mi/Tobie wypadł okres zimowy????? niezależnie kiedy złożysz wniosek to i tak wypadnie późna jesień-zima.
Mazowiecki OW NFZ informuje, że dysponuje wolnymi miejscami na leczenie uzdrowiskowe w styczniu 2015 r.
Osoby, które otrzymały pismo dotyczące sposobu rozpatrzenia skierowania na leczenie uzdrowiskowe i oczekują na potwierdzenie leczenia uzdrowiskowego mogą starać się o skierowanie w styczniu 2015 r. i w ten sposób skrócić okres oczekiwania na realizację leczenia uzdrowiskowego.
Świadczeniobiorca ubiegający się o wyjazd z tzw. „zwrotów” w styczniu 2015 r. powinien być przygotowany na wyjazd do sanatorium w terminie krótszym niż 14 dni do rozpoczęcia terminu leczenia.
Informację na temat wolnych miejsc na styczeń 2014 r. można uzyskać telefonicznie pod następującymi numerami telefonów: (22) 279-78-35, 279-78-37, 279-78-38, 279-78-40, 279-78-48, od poniedziałku do piątku, w godzinach od 14 - tej do 16 - tej.
Uwaga: Potwierdzenie leczenia uzdrowiskowego przez NFZ, w przypadku osób zakwalifikowanych na uzdrowiskowe leczenie sanatoryjne dorosłych lub rehabilitację uzdrowiskową dla dorosłych w sanatorium uzdrowiskowym, możliwe jest po upływie 18 miesięcy od daty ostatniego zrealizowanego pobytu na leczeniu uzdrowiskowym, które odbyło się na podstawie potwierdzonego skierowania na leczenie uzdrowiskowe.