Winstom Kołobrzeg czy Równica Ustron?

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
forumowicz

Winstom Kołobrzeg czy Równica Ustron?

Post autor: forumowicz »

Kto doradzi :?
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Re: Winstom Kołobrzeg czy Równica Ustron?

Post autor: stokrotka »

alex! Nie byłam w Kołobrzegu ,ale w Równicy tak.Jeśli chodzi o bazę zabiegową to super -wszystko na miejscu.Wystarczy pokonać korytarze i jesteś na miejscu.Zakwaterowanie -tam gdzie ja mieszkałam ok. nie byłam jako komercyjna.Jedzenie jak dla mnie w porzo,nie brałam diety-poza ziemniakami -breja.Ale to nie najważniejsze przecież.Budynek ogromny -ludzi multum i na odopczynek w ciszy nie masz co liczyć.Zaplecze "towarzyskie" -tańce ...na miejscu do wyboru 2 miejsca dojdziesz bez wychodzenia z budynku.Do centrum Ustronia kawałek trzeba pokonać pieszo z górki -powrót ?wiadomo -pod górkę :cry:
Organizacja wycieczek -zadowalająca.Przeszkodą były zabiegi kończące się nie raz późno -kolidujące z godzinami wycieczek.Ogólnie dla mnie ? lubię bardziej kameralną atmosferę ,więc wybrałabym mniejsze sanatorium gdybym mogła wybierać.W Równicy jest ok.800 ludzi .Posiłki na 2 tury.Pozdro.. ;)
forumowicz

2 różne ośrodki,w Ustroniu spokój mało ludzi,tańce w 2 miejscach,Kołobrzeg mnóstwo ludzi zabawy w co najmniej 10 miejscach.no i zależy co kto lubi! masz duże ciśnienie jedź nad morze,małe ciśnienie góry!
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

MAX! C Ty piszesz ha,ha,ha :lol: :lol: :lol: same przeciwienstwa do realu -ale niech tam.Napisz proszę gdzie jest wiecej decybeli niż w Równicy-? Gdzie są większe tabuny ludzi -jest takie miejsce ? ale co tam? nie ma to jak wpis MAXA - max...... prawdy jak zawsze :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:-pozdrowionka :)
forumowicz

byłem w Ustroniu 2 razy, w równicy widziałem bardzo mało ludzi,w kawiarni na dancingu w sobotę! było może 50 osób,prawie tyle samo było w KOSie, był to koniec sierpnia, drugi raz byłem w tym roku przejazdem w sierpniu,przechodziłem koło równicy,nie dość ze remontowali chodniki to ludzi jak po bombie atomowej,parę osób,pisze prawdę! każdy kto chce może jechać,nie krytykuje. natomiast w Kołobrzegu,są fajfy/w Ustroniu nie ma/ i setki ludzi na dancingach i to w zimie!! byłem tam 2 lata temu w lutym!
forumowicz

jeszcze jedno,proszę pisać w dobrym tonie do mnie,ja Ci kotku nie ubliżam!! i jak chcesz to możemy zrobić zakład gdzie jest więcej ludzi!?
forumowicz

800 osób w Równicy to jest w ich reklamie,w rzeczywistości jak jest 200 to wszystko!!
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

MAX! Co Ty piszesz? byłam tam w czerwcu br. nie ubliżałam Ci -pisałam żartem że wszystko w odwrotym kierunku pisałeś.Sorry jak tak to odebrałeś .Byłam ,widziałam.Na tańce przychodzili nawet z innych ośrodków -nie liczyłam osób-ale w Zdrojowej był zawsze tłok.W klubie kuracjusza różnie bywało. Tłumy były w budynku . Wystarczyło spojrzeć jak do stołówki pielgrzymki ciągnęły całą szerokością korytarza.Tak był całe 24 dni jak tam byłam.Naprawdę !
Piszę co widziałam -tak było.
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

W celu uwiarygodnienia podaję termin kiedy byłam: od 31 maja do 23 czerwca -patrząc na budynek ..był zajęty pokoje do 8 piętra.Wyżej to komercyjni-ale też ich było trochę.Rok temu bylam w Tulipanie -tam były pustki.....dla pragnących ciszy idealne miejsce.Pozdro....
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Drodzy Państwo.
Bardzo przepraszam ,że wchodze w Wasza polemikę ,ale porównujecie Obiekty ,ktorych ..primo NIEMA !!
W Kołobrzegu nie ma osrodka Winstom !!!
Jest ajakże Wistom -ok literowka
Kolejna sprawa w Kołobrzegu bywam średnio co roku w róznych sanatoriach i byłem juz bardzo duzo razy i chyba w każdym okresie roku a Ustroń znam bo mieszkam całe 75 minut jazdy samochodem i zdarza Mi się raz na dwa tygodnie przyjechac czy to do Wisły Szczyrku czy Ustronia na ..obiad
Nie można porownywać osrodka Wistom na około 150 osób do Osrodka Rownica niestety to nie ta Skala , Do Równicy w Kołobrzegu mozna wielkościa jedynie porownac ..Arke .
Co do miejsc gdzie można potańczyc ..tutaj Bez względnie w rankingu Polskich kurortów No-1 JEST Kołobrzeg ..długo nic ,Krynica i...niestety Ustroń ma mniejsze przeroby wbranzy .Rozrywkowej
ODPOWIEDZ