Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Jeszcze kilka dni i koniec turnusu, nie wszystko niestety przetrwało próbę czasu ale i tak będę miło wspominać pobyt w Polczynie. Miło było oderwać się od rzeczywistosci i zrobić coś dla siebie. Pozdrawiam czytających
oj tam, oj tam Aniu zdrowie najważniejsze więc napisz proszę czy jesteś zadowolona z zabiegów. A towarzystwo tak naprawdę dobiera się wcale nie pierwszego czy drugiego dnia ale mniej więcej tak po tygodniu a potem trzask -prask i trzeba się pakować ciekawa jestem czy ognisko się odbyło i czy było fajnie
A jak tam znajomości z Irenkowiczami? Pozdrawiam
Ewinko z całą odpowiedzialnoscia polecam każdemu pobyt w Podhalu, z tym że najlepiej od wiosny do jesieni. Baza zabiegowa super , obsługa przemila. Naprawdę wa Ognisku było i pomimo wiatru zabawa przednia, dla każdego i pełna integracja. Z Irenka jak najbardziej utrzymuje kontakty chociaż nie codziennie się widujemy, ale w połowie turnusu odkryłam coś też fajnego (szybkie spacery po tutejszej okolicy. Raz jeszcze polecam to miejsce i pozdrawiam
No i czas powoli pakowac walizeczki i wracać do domku. Nie wypada wyjeżdżac bez pożegnanią, pamiętajcie o tym szanowni kuracjusze Może kiedys, może gdzieś się spotkamy i oby było miło tak jak tu.
Witaj Aniu! Ty już wracasz, a ja dostałam skierowanie z NFZ do Podhala od 17 lutego 2014 - pobyt szpital uzdrowiskowy - trochę dziwnie bo to wtorek. Proszę napisz o zabiegach, które polecasz, jakieś praktyczne informacje o Podhalu. Chciałabym dokupić jakieś zabiegi, ale w porównaniu do Ciechocinka, w którym byłam ceny wygórowane. Na co dzień mam głośnych sąsiadów, wiec mam nadzieję, że kurując się trafię na spokój. Byłam w Połczynie z mężem na tygodniowym wyjeździe, wtedy obeszłam miasto i prawdę mówiąc obawiam się co tam można robić zimą... popołudniami gdy robi się ciemno po parku raczej chodzić nie będę. Jeśli tu jeszcze wejdziesz napisz proszę, a może wśród czytających znajdzie się była kuracjuszka Podhala i zechce się podzielić praktycznymi informacjami z "zieloną"
Witaj maudew! Bedzie dlugo. Podhale ok pokoje po remoncie wyposazone w lazienki suszarki do wlosow czajnik reczniki(wymieniane co tydzien). Panie pokojowe sa codziennie ; mile i usmiechniete; (nalezy poprostu szanowac ludzi i nie wydziwiac a Napewno wyjedziesz stad szczesliwa. Jedzonko bardzo smaczne i w zasadzie nie ma potrzeby dokup owania(chyba ze jestes wybredna). Baza zabiegowa super masz 54 zabiegi w pobycie co dostaniesz zalezy od doktora. Polecam borowinke; kapiel solankowa; hydro Yet; masaz podwodny reczny i kapiel perelkowa ; jest basen ale niestety trzeba dochodzic do gryfa. Ogolnie w kazdym zabiegu znajdziesz cos dobrego. Mozesz dokupic zabiegi ;ceny rozne ; ale tylko za zgoda lekarza. Czas wolny zalezy od ciebie i ludzi jakich tutaj spotkasz; ja spotkalam ekipe super i nie mialysmy czasu na nude. Park owszem maly ale lasy dookola sprzyjaja dlugim spacerom. Masz o tyle dobrze ze termin w lutym moze juz powoli witac wiosne. Po zmroku mozna tez robic rozne cuda pod warunkiem ze zgrana ekipa. Wieczorki spedzalysmy w Marcie lub w Hopferowce; pelen luz ; stroje dowolne i zabawa przednia; zalezy jakie masz usposobienie i na co pozwala ci zdrowie. Turnusy zaczynaja sie roznie i ludzie przyjezdzaja przez 3 dni. Oddzial szpitalny pelen luz abys tylko wrocila przed 22 ; nie byla pijana i nie rozrabiala. Dzis zaczeto malowac stolowke wiec jest szansa ze przed twoim przyjazdem bedzie tez czynna kawiarnia ktora teraz jest przeznaczona na jadalnie. Jest naprawde Ok chyba ze ktos jest bardzo upierdliwy; ale wtedy niech nie jedzie do sanatorium; . Lepszych wczasow jeszcze dodatkowo za darmoche nigdy dotychczas nie mialam i polecam wszystkim. Bede milo wspominala czas spedzony w Polczynie
Bardzo Aniu dziękuję za informacje, chociaż wiem czego nie muszę już brać . Do wybrednych nie należę, a już z pewnością "darowanemu...", bo w końcu za pobyt nie płacę po raz pierwszy. Pytanie jeszcze o ten basen w Gryfie - to basen solankowy czy zwykły pływacki, bo myślę nad zakupem karnetu, by zgubić tu i ówdzie, tylko te pobyty w kafejkach jakoś chyba nie idą w parze
Basen w gryfie to taka wieksza :;wanna;; szalu nie ma karnet tylko poznym popoludniem bo wczesniej zajety przez aqua aerobik zalecony ; wieczorki jezeli spedzisz przy soczku lub wodzie napewno nie dodadza ci kilogramow a wrecz przeciwnie; dla nas byla to dodatkowa gimnastyka. Milego pobytu i podziel sie wrazeniami jak bedziesz na miejscu Ja juz niestety wracam; a szkoda
Czyli lepiej odpuszczę sobie ten basen. Wrażeniami z pewnością się podzielę. Tylko ten mój turnus troszkę dziwi, bo zaczynam nie jak zazwyczaj od niedzieli, a wtorku i nie wiem jak z L4, bo raczej na środę po turnusie nie dam rady wrócić do pracy.