Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Sloneczko pisze:Wniosek o dostęp do ZIP można złożyć w każdym oddziale wojewódzkim NFZ – bez względu na adres zamieszkania.
Wniosek można też złożyć poprzez stronę https://zip.nfz.gov.pl, a następnie w siedzibie NFZ odebrać login i hasło dostępu do konta.
Konieczne jest jedynie posiadanie przy sobie dowodu osobistego.
Sztani dzięki ZIP oprócz tego co leczyłeś dowiesz się być może również o tym co ktoś u Ciebie " wyleczył" poza Twoją świadomością. Dla niektórych była to ciekawa lektura. Na przykład mój mąż dowiedział się jakie leki zostały zrefundowane z użyciem jego osoby, których on de facto na oczy nie widział...
sztani pisze:Jeżeli jest to forma informacyjna to tak naprawdę człowiek zaspokoi tylko swoją ciekawość. Sądząc ,że kosztował ten system informatyczny krocie więc ktoś się wzbogacił.Kolejki będą nadal , u mnie zlikwidowano od lat działające Poradnie Neurologiczną i Ortopedyczną . Wszystko się uszczupla NFZ rozdało ostatnio miliony na nagrody . Wybaczcie może tylko Ja ta tak myślę .Osobiście pamiętam ile razy leżałem w szpitalu ,bylem w sanatorium-mam wypisy. Pozdrawiam
ruda pisze:Cermit, czy to warto za pięć złotych się denerwować
Ja sie nigdy nie denerwuje. Ja jestem niespotykanie spokojny człowiek.
"ruda" nie wiem jakie Ty robisz badania, (5 zl?) ale popatrzylem na cennik i ostatnie moje badania laboratoryjne
(na skierowanie) kosztowaly - bagatela - 210 zl, a musialem powtórzyc bo zle pobrano próbke.
Nie zawsze robi się tylko podstawowe badania. Więc czasem warto to sprawdzic.
Dzisiaj po raz pierwszy zajrzałam do swojego ZIP i co widzę ? NP:pobyt w sanatorium w Kołobrzegu kwota za 21 dni koszt refundacji NFZ 1533 zł Widzę też dopisane wizyty u lekarza rodzinnego Ciekawe dlaczego ujęte są tylko niektóre pobyty w sanatorium inne nie i nie da się ich znależć (no może jakby dokładnie wpisać wszystkie info dot skierowania do tych sanatoriów ,ale mi się nie chce)
Ja na samym początku musiałam zmieniać co miesiąc.
Raz przegapiłam o jeden dzień i od tamtej pory mam zablokowane konto.
Napisali mi że muszę osobiście przyjechać do NFZ i mi dopiero odblokują.