Prywatny wyjazd do sanatorium

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Re: Prywatny wyjazd

Post autor: violet58 »

Witam, możesz spróbować w Ustroniu. Urokliwe miasteczko w Beskidzie Śląskim, sanatoryjna dzielnica Zawodzie a tam do wyboru piramidki: Tulipan, Malwa, Róża, Magnolia i wiele, wiele innych.
Aktualne oferty znajdziesz na stronach ośrodków - w Magnolii 14-dniowe pobyty sanatoryjne ok.1350 złotych. Na forum przeważają pozytywne opinie o tych ośrodkach a i okolica dość sympatyczna.
Pozdrawiam
kazik
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 10 sty 2012 14:15
Oddział NFZ: Lubuski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: kazik »

Witam. Ja także chciałbym się dołączyć z propozycjami wypoczynku połączonego z leczeniem. Oboje z żoną byliśmy w sezonie letnim w uzdrowisku Cieplice Zdrój(2011r)Dom Zdrojowy. Pobyt uznaliśmy za udany, wróciliśmy zadowoleni i wypoczęci. Wszystkie zabiegi na mniejscu, winda, przyjemna atmosfera. Są także propozycje wycieczek z biura podróży tuż obok Domu Zdrojowego, jak i też można skorzystać z wycieczek organizowanych przez p. Marka w sanatorium Agat. Możliwośc długich spacerów po odnowionym Parku Zdrojowym. Park Norweski w remoncie. Natomiast w 2012 bylismy w Iwoniczu- Zdrój sanatorium "Górnik". Także urocze miejsce, w pobliżu Rymanów - Zdrój i wiele tras spacerowych - raczej dla sprawnych ruchowo. Zabiegi także na miejscu.
Pozdrawiam Kazik
ninak
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 lis 2012 16:21
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: ninak »

Dołączam się do propozycji Kazika,Cieplice Zdrój.Super zabiegi na miejscu,basen,tańce.Blisko Karkonosze,dużo wycieczek.
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 sty 2012 09:40
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: biedroneczka »

Ja mam propozycję wyjazdu do Hotelu Świeradów w Świeradowie-Zdroju w Górach Izerskich. Byłam w tym roku we wrześniu i mogę z czystym sumieniem polecić to miejsce dla twoich rodziców. Bardzo dobre warunki hotelowe w odnowionym budynku, świetna i urozmaicona kuchnia, zabiegi rehabilitacyjne na miejscu. Poza tym cudowne miejsce do odpoczynku, spacery i wędrówki po okolicznych górkach a zimą narty. Można ostro negocjować cenę z właścicielem Hotelu. :)
Hania
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 kwie 2012 12:45
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Hania »

Polecam CONTINENTAL w Krynicy Zdrój .Miejscowość przepiękna o każdej porze roku oraz Równicę w Ustroniu ( byłam w lipcu jest przepięknie
Byłam i polecam
Hania
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Wielka Pieniawa Polanica Zdrój! na pewno będą zadowoleni! albo Krynica zdrój
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Poszukiwaczko :) przedmówcy mają rację co do w/w miejscowości....tak sobie myślę,ważne jest usposobienie Twoich rodziców.Jeśli są rozrywkowi to na pewno Krynica Zdrój,Iwonicz Zdrój raczej dla "spokojnych"
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Podobnie jak zaciszna- Wysowa, pozdrqwiam :)
poszukiwaczka
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 28 lis 2012 15:52

Post autor: poszukiwaczka »

Dziekuje wszystkim za pomoc ;) Po wstepnym rozpoznaniu uzgodnilam z rodzenstwem, ze chyba jednak postawimy na Krynice ;) Cos musi w niej byc skoro wszyscy, a przynajmniej wiekszosc z Was, tak ja zachwala :)
Hania
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 kwie 2012 12:45
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Hania »

Według mnie to bardzo dobry wybór. Krynica ma taki fajny klimat . Jak patrzyłam na ludzi to odniosłam takie wrażenie , jakby czas wolniej płynął , bez pośpiechu , taki spokój .
Pozdrawiam
Hania
ODPOWIEDZ