Astoria BUSKO ZDRÓJ

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
KRYNKA
Na forum od: 24 lis 2012 15:11

Astoria BUSKO ZDRÓJ

Post autor: KRYNKA »

Witam, jesienią 2012 byłam w tym sanatorium. Jest to dobre miejsce wypoczynku i leczenia. Bogata baza zabiegowa w szczególności jeśli chodzi o kąpiele siarkowe i okłady borowinowe. Obsługa kulturalna i sympatyczna. Pokoje z łazienkami i tv są czyste. Posiłki oceniam jednak słabo, menu nudne ;) . Istnieje możliwość doboru diety. Jedyną właściwie wadą jest brak basenu do ćwiczeń. Wieczorki taneczne odbywają się w innych sanatoriach, w Astorii nie ma kawiarenki ani biblioteki. Jest świetlica z dużym tv.
Polecam to sanatorium osobom, które stawiają na pierwszym miejscu leczenie i spokój.
stara kuracjuszka
Na forum od: 27 lis 2012 11:23

Re: Astoria BUSKO ZDRÓJ

Post autor: stara kuracjuszka »

Chyba w Busku są dwa sanatoria "Astoria". To w którym ja byłam jest zupełnie inne. Zgadzam się tylko, że obsługa jest sympatyczna. O pozostałych zagadnieniach mam odmienne zdanie.
Są pomieszczenia przyzwoite dwu osobowe, ale są również pomieszczenia skandaliczne 3-4 osobowe - zwłaszcza na poddaszy. Świetlicy praktycznie biorąc brak. Trudno nazwać świetlicą pomieszczenie o wielkości zbliżonej do typowego pokoju 2 osobowego z telewizorem około 10 lat, stary kineskop, zajmowane przez większą częśc czasu przez handlarzy. Sala gimnastyczna, o ile można to nazwać salą, mieści się w małym pomieszczeniu, bez wentylacji. Okna nie można otworzyć bo bardzo wieje na ćwiczących. Posiłki są bardzo nieciekawe. Chyba właściciele chcą się szybko dorobić. Króluje mielonka,lub mortadela w ilości 2,5 plasterka na osobę. Brakuje diety, nie mówiąc o braku diety dla cukrzyków. Wyżywienie jest bardzo słabe. Liczba zabiegów jest w sposób sztuczny wzbogacana. Miałam np. dwa rodzaje gimnastyk, na tej samej sali gimnastyczne, prowadzone przez te same osoby, niczym się nie różniące.
Nie polecam tego sanatorium. Pobyt w nim uważam za zmarnowany czas i pieniądze. ( na wejściu należy wnieść różne opłaty łącznie około 500zł)
ODPOWIEDZ