Alek wtedy byly inne czasy w trakcie słuzby mozna było robic mature potem studia itp zalezało to od przełozonych nie wiem w jakichm wieku jestes bo moze nie pamietasz , a słuzby specjalne były rózne w nie których nie potrzebne byly studiaAlek pisze:Witam,
Jurand zastanawia Mnie Twe podejście do sprawy jednostki wojskowej w której służyłeś ponieważ po zawodówce ciężko było się dostać do formacji o których nadmieniłeś.
Górniczy protest
- jurand40
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 lut 2013 19:36
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 9
- Podziękowano: 1 raz
Re: Górniczy protest
- Alek
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 19 lip 2014 09:30
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 10
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 7 razy
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Gardło w stanie..."trwale niezdolna do pracy w wykonywanym zawodzie"
- Alek
- Super Kuracjusz

Myśle,że tak jest. Ja również nie odpowiem,ale Ci co tworzyli i są kadrą znają ten skrót.
Nie pisze,aby nie zaśmiecać wątku ale nie lubie ściemy.
Pozdrawiam
Nadal uważam że dużo z nas zostało pokrzywdzonych w kwestii emerytur.Rozpoczynając pracę miałam zapewnienie że po 30 latach pracy będę miała możliwość odejścia na emeryturę.Nagle komuś w rządzie się odwidziało i zmieniono przepisy dodając nam wiele lat pracy.Uważam że przepisy wg. starych zasad powinne obowiązywać tych, którzy mieli przepracowane ponad 25 lat pracy.Niektórym w 2008 roku zabrakło kilku miesiecy i ..... mieli po prostu pecha w życiu.
Znam też takich którzy nabyli swoje prawa emerytalne i nadal pracują bo zdrowie pozwala ,bo nudzi się w domu itd.
Zamknięto "furtkę" nauczycielom z wieloletnim stażem -gorzej gdy zdrowie nie pozwala na dalszą pracę a wyjścia innego nie ma.
Po 4 latach mojej pracy odeszły 4 nauczycielki na emeryturę -miały wówczas coś ok. 50 lat -żyją sobie już ponad 30 lat na emeryturze w zdrowiu i spokoju nie myśląc czy za rok będą miały za co żyć.Mają od 30 lat co dnia niedzielę i stałą gotówkę co miesiąc.Życzę im nadal tego samego -tylko dlaczego mnie i wiele innych zepchnięto w tył kolejki będąc już prawie na mecie ?
Życzę im kolejnych lat w zdrowiu ,bo to najważniejsze
- Alek
- Super Kuracjusz

Chłopie nie zrozum Mnie źle,ale każdy z Nas tutaj był kimś i nie wymienia tego,a tym bardziej mówiąc o jednostce w której miałem okazje służyć. Koniec tematu.
Czołem żołnierzu.
Pozdrawiam