Górniczy protest

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
jurand40
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 lut 2013 19:36
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 9
Podziękowano: 1 raz

Re: Górniczy protest

Post autor: jurand40 »

Alek pisze:Witam,
Jurand zastanawia Mnie Twe podejście do sprawy jednostki wojskowej w której służyłeś ponieważ po zawodówce ciężko było się dostać do formacji o których nadmieniłeś.
Alek wtedy byly inne czasy w trakcie słuzby mozna było robic mature potem studia itp zalezało to od przełozonych nie wiem w jakichm wieku jestes bo moze nie pamietasz , a słuzby specjalne były rózne w nie których nie potrzebne byly studia ;)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

A to widać niestety :?
Awatar użytkownika
Alek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 lip 2014 09:30
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Alek »

Jurand jestem w odpowiednim wieku i nie mam zamiaru się z niego tłumaczyć,lecz jak rozszyfrujesz co oznacza ten skrót nie będe już nic pisał,ale nie nadmieniaj jednostki ponieważ obrażasz honor żołnierza,więc czekam na rozszyfrowanie skrótu: ZOMZ.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Myślę Jurand ,ze po męsku trzeba temat zakończyć a nie bić piany niepotrzebnie . jest nas tu wielu i każdy może mieć inne zdanie i to trzeba uszanować. w tej chwili moim zdaniem nic do dyskusji nie wnosimy.po prostu paplamy co ślina na język przyniesie . Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Stokrotko,jestem pełna podziwu i uznania dla Waszej pracy.Ja w przedszkolu nigdy się "nie widziałam". Kocham maluchy ale miłość do dzieci a praca z nimi to olbrzymia przepaść. Pracowałam w sanatorium neuropsychiatrycznym,mój wymiar był najpierw 36 potem 30 godzin zegarowych,urlopu też tyle co w przedszkolach.Dom Dziecka też taki wymiar i praca do 22 :o
Gardło w stanie..."trwale niezdolna do pracy w wykonywanym zawodzie" :? Wystarczy...
Awatar użytkownika
Leon43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 sty 2014 22:24
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 2 razy

Post autor: Leon43 »

cos mi się zdaje, że Jurand nie da rady rozszyfrować
Awatar użytkownika
Alek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witaj Leon.
Myśle,że tak jest. Ja również nie odpowiem,ale Ci co tworzyli i są kadrą znają ten skrót.
Nie pisze,aby nie zaśmiecać wątku ale nie lubie ściemy.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
jurand40
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 lut 2013 19:36
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: jurand40 »

Zakaz opuszczania miejsca zakwaterowania
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Alicjo -ten zrozumie kto pracuje ,albo pracował w tym zawodzie .Pozostali tylko widzą urlopy i wolne dni.A do tego z sufitu wzięte zarobki :o
Nadal uważam że dużo z nas zostało pokrzywdzonych w kwestii emerytur.Rozpoczynając pracę miałam zapewnienie że po 30 latach pracy będę miała możliwość odejścia na emeryturę.Nagle komuś w rządzie się odwidziało i zmieniono przepisy dodając nam wiele lat pracy.Uważam że przepisy wg. starych zasad powinne obowiązywać tych, którzy mieli przepracowane ponad 25 lat pracy.Niektórym w 2008 roku zabrakło kilku miesiecy i ..... mieli po prostu pecha w życiu.
Znam też takich którzy nabyli swoje prawa emerytalne i nadal pracują bo zdrowie pozwala ,bo nudzi się w domu itd.
Zamknięto "furtkę" nauczycielom z wieloletnim stażem -gorzej gdy zdrowie nie pozwala na dalszą pracę a wyjścia innego nie ma.
Po 4 latach mojej pracy odeszły 4 nauczycielki na emeryturę -miały wówczas coś ok. 50 lat -żyją sobie już ponad 30 lat na emeryturze w zdrowiu i spokoju nie myśląc czy za rok będą miały za co żyć.Mają od 30 lat co dnia niedzielę i stałą gotówkę co miesiąc.Życzę im nadal tego samego -tylko dlaczego mnie i wiele innych zepchnięto w tył kolejki będąc już prawie na mecie ?
Życzę im kolejnych lat w zdrowiu ,bo to najważniejsze ;)
Awatar użytkownika
Alek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jurand długo potrzebowałeś czasu na rozwiązanie zagadki. Dobrze,odpuszczam ale nie wymieniaj się kim nie byłeś ponieważ to nie ma się do tego co czasami napiszesz.
Chłopie nie zrozum Mnie źle,ale każdy z Nas tutaj był kimś i nie wymienia tego,a tym bardziej mówiąc o jednostce w której miałem okazje służyć. Koniec tematu.
Czołem żołnierzu.
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ