sanatorium rosomak-ustroń

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
forumowicz

sanatorium rosomak-ustroń

Post autor: forumowicz »

witam! jakie opinie o tym ośrodku ?
wybieram się tam 17 lipca
bożena1964
Na forum od: 22 maja 2012 17:22

Re: sanatorium rosomak-ustroń

Post autor: bożena1964 »

Witam. Byłam w Rosomaku w lutym 2012. Gorąco polecam. Wspaniali masażyści, zwłaszcza Pan Irek, Krzysztof. Wspaniałe Panie rehabilitanki, pomagają, służą pomocą, edukują. Jedzenie dobre, zwłaszcza chlebek - mmmnianmm.... Mimo wielkich mrozów (w lutym było przecież ok. minus 30 stopni) pobyt wspomninam ciepło... Codzienne wieczorki na dole w kawiarni, no i wszystko w jak najlepszym porządku. Polecam, i być może wybiorę się tam za 2 lata.
forumowicz

dzięki za info !!! a kliknij czy wszystkie zabiegi są na miejscu ? .. czy trzeba dochodzić ?
a odn. wieczorków ... w zeszłym roku w lipcu kuracjowałem się w Iwoniczu ... też były wieczorki taneczne ......
ale niestety .. żaden się nie odbył !!!! pewnie wina kuracjuszy
pozdrawiam
bożena1964

Ja byłam na oddziale limfologicznym i dla nas wszystko było na miejscu. Ale kuracjusze z prewencji rentowej chodzili niżej do innych ośrodków. Rosomak jest ostatni, na samej górze, obok piękny park, jelenie prawie pod oknami. Myślę jednak, że spacer do innych ośodków niżej położonych to też dla zdrowia :) Poza tym w lecie musi tam być cudownie... Jedynym mankamentem jest brak basenu, można chodzić niżej na solanki, ale to już nie dla wszystkich wskazane. Zmiana pościeli i ręczników w środy, trzeba samemu zgłosić to paniom sprzątającym, sprzątanie co 2 dni... a wieczorki... dobra zabawa zależy od towarzyszy niedoli, a mnie się akurat udało... pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku.
forumowicz

witam... ja jadę z zus-a w ramach prewencji to sobie pewnie pospaceruję na zabiegi w innych ośrodkach ..
ale pełnia lata to i spacery wskazane.... wszak to zdrowie.
A ten basen odkryty koło ośrodka ? to co to ?
pozdrawiam
bożena1964

Ten basen odkryty to na lato, zapomniałam o nim, wszak jak ja byłam była pełnia zimy. Ale tak, w lecie można z niego skorzystać... na pewno będziesz zadowolony, o ile chcesz skorzystać z tego co los ofiaruje czyli ćwiczeń, zabiegów itp. Miałam wszak towarzyszki niedoli, które liczyły dni do wyjazdu, i ciągle płakały, ćwiczenia traktowały lajtowo (?). Polecam poniżej Rosomaka pstrąga, nie pamiętam jak się nazywa ta gospoda, ale tak z 10-20 metrów w dół, blisko. Pozdrawiam.
forumowicz

Pewnie wpadnę i do "pstrąga" . Basen w lecie to wspaniała rzecz - mysle że trafię na pogodę ... wszak to lipiec !
A co do towarzystwa .. to się zobaczy na miejscu, ale masz rację sporo kuracjuszy nie wie co to sanatorium.
pozdrawiam
marika
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 gru 2011 18:13
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: marika »

franciszku byłam w Rosomaku latem w podobnym terminie basen nie jest duży ale kilka osób wejdzie,zabawa na dole tez jest codziennie,w innych ośrodkach sa dużo większe sale np.Malwa i inne gdzie są dyskoteki dla wszystkich z różnych ośrodków okolica piękna jest gdzie pospacerować do miasta daleko ale odwiedż diabli dołek w centrum bo knajpa o niepowtarzalnym klimacie życzę miłego pobytu jak masz jakieś pytania to pisz na pw
krzyk
Na forum od: 02 gru 2012 15:40

Post autor: krzyk »

Witam ,byłem w rosomaku - było fatalnie z pokoi dwu osobowych zrobiono trzyosobowe więc było ciasno ,nie było na czym wygodnie usiąść . Niedawano przepustek więc trzeba się było męczyć w ciasnym pokoju bez wygodnego krzesła (na trzy osoby były dwa drewniane krzesła)mała szafa jak dla trzech osób, jedzenie słabe ,daleko do zakładu przyrodoleczniczego.Gdyby nie miła obsługa było by nie do zniesienia.Polityka tego uzdrowiska polega na tym,że sprzedano wszystkie miejsca zus-owi i jeszcze dodatkowe NFZ-etowi dlatego z pokoii dwu osobowych zrobiły się trzyosobowe,dla nich nie liczy się kuracjusz tylko kasa.Dlatego radzę omijać to uzdrowisko.
Awatar użytkownika
Irena0404
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 wrz 2012 11:41
Oddział NFZ: Małopolski

Post autor: Irena0404 »

Byłam w Rosomaku rok temu w sierpniu. faktycznie na basen chodziło sie do zakąłdu przyrodoleczniczego, ale ponieważ była piękna pogoda wieć była to czysta przyjemność. teraz może to wyglądać trochę inaczej, kiedy trzeba sie cipeło ubrać, jest slisko, a jest to kawałek drogi , głównie pod górkę spowrotem. byłam w pokoju dwuosobowym i było całkiem fajnie, widzę, że się jednak zmieniło jeśli upychają trzecią osobę. Jedzenie faktycznie było takie sobie, komercyjni mieli inne, ale nie było jeszcze najgorzej, bo byłam w innym ośrodku gdzie było znacznie gorzej. Ogólnie byłam zadowolona, ale na pewno plusem była pora roku, było pięknie, można było robić wycieczki po okolicy. Za to teraz pewnie bajkowe widoki, jak śnieg przykryje góry...
ODPOWIEDZ