Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Wam te numerki spadają , a mi coś nie wiele , w ubiegłym tygodniu spadły numerki i to kilka setek , a w tym niestety ,kilka setek przybyło ja stoję i drepczę w miejscu
Pozdrawiam
Anusia miałem to samo przed wyjazdem do Kołobrzegu numerki skakały góra dół dzwoniąc do NFZ poinformowano mnie jeśli minie 18 miesięcy od ostatniego przyjazdu dostane przydział i tak też było życzę cierpliwości
Mam nadzieję że nie będę czekać 18 miesięcy, tylko jakieś 13-14 , nawet by mi to pasowało , jak naprawdę będzie to 1,5 roku ,to wyjazd wypadnie mi na grudzień Nie byłam jeszcze w sanatorium z kolejki to chyba nie mam okresu karencji
Anusia kolejka chyba zależy tez od profilu leczenia ale ja jadę ( na kardiologię) i to już dwukrotnie po 13 miesiącach oczekiwania od dnia złożenia wniosku.
Witaj Anka , mam pytanie , co prawda nie dotyczy to mnie ,ale może będziesz wiedzieć , po jakim czasie może ponownie składać wniosek do sanatorium osoba po zawale która była w szpitalu uzdrowiskowym 3 miesiące temu ? czy też jest jakaś karencja . Coś mi się obiło o uszy, że do roku od zawału należy się dwukrotny pobyt w szpitalu uzdrowiskowym .
Anusia, chyba masz racje że należy drugi pobyt w szpitalu uzdrowiskowym po zawale serca i operacjach kardiologicznych.Po operacjach wiem że na pewno tak, po zawale nie jestem w 100 % pewna ale chyba tak. W ciągu pierwszego roku.
Anka jak po operacji kardiochirurgicznej to po zawale też , pewnie nie ma na co czekać tylko składać wniosek. A może ktoś wie gdzie najczęściej nasz NFZ wysyła kardiologicznych , oprócz Nałęczowa oczywiście ? Wiem , że w roku ubiegłym jak ktoś miał szczęście to dostał Inowrocław , lub Kudowę . Nie wiem jak jest w tym roku.
anusia153 pisze:Anka jak po operacji kardiochirurgicznej to po zawale też , pewnie nie ma na co czekać tylko składać wniosek. A może ktoś wie gdzie najczęściej nasz NFZ wysyła kardiologicznych , oprócz Nałęczowa oczywiście ? Wiem , że w roku ubiegłym jak ktoś miał szczęście to dostał Inowrocław , lub Kudowę . Nie wiem jak jest w tym roku.
W zeszłym roku moja żona dostała skierowanie do Rabki Szpital Kardiologiczny.Pozdrawiam.