Nie zgadzam się z tym ,ze to dobre. Ważne zdrowie i jeśli na tym Ci zależy i widzisz w tym wyjeżdzie szanse na jego poprawienie to podejmij dobrą decyzję. Rezygnacja??? i co dalej??? oczekiwanie - kolejne 2 lata na nowy termin???kristi pisze:Witam najlepsza rada to zrezygnować z sanatorium bo po co kombinować i jeszcze prosić o radę.
Proszę o radę
-
alka50+
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 02 sty 2015 11:50
- Oddział NFZ: Zachodniopomorski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 17 razy
- Podziękowano: 42 razy
Re: Proszę o radę
- basiat
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
- Oddział NFZ: Podlaski
-
forumowicz
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 7 razy
Ciekawy jestem jak byś Ty postąpiła bo najłatwiej doradzać (oby jeszcze dobrze)kristi pisze:Witam najlepsza rada to zrezygnować z sanatorium bo po co kombinować i jeszcze prosić o radę.
Za tz. L- 4 musiałby i tak zapłacić pracodawca . Nie jedziesz na Bermudy a po prostu podreperować zdrowie i dalej w firmie pracować.Patrz pozytywnie
- aqula
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 03 wrz 2013 20:13
- Staż sanatoryjny: 2
Wydaje mi się, że nie powinno być problemu z L4, albo na początek turnusu albo poprosić w Sanatorium.
-
ewiko
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 10 lut 2013 07:07
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękowano: 1 raz
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 7 razy
-
alka50+
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 02 sty 2015 11:50
- Oddział NFZ: Zachodniopomorski
- Podziękował: 17 razy
- Podziękowano: 42 razy
Czyli mowimy o tym samym.....szkoda rezygnowac z tygodnia leczenia-zabiegów bo to prawie 1/3 pobytu . Pozdrawiam.ewiko pisze:Absolutnie nie rezygnować. Dwa lata temu miałam identyczną sytuacje... zabrakło urlopu. Wzięłam bezpłatny i bezstresowo poddałam się kuracji. Wiadomo można ratować się zwolnieniem lekarskim ale "życzliwych" nie brakuje i można mieć kłopoty. Pozdrawiam.
- Atja
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 28 sty 2014 18:58
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 13
- Podziękował: 1 raz
Wiem, że obecnie sanatorium z NFZ odbywa się w ramach urlopu wypoczynkowego, ale chyba są możliwe od tego wyjątki.
Osobiście kiedyś dostałam przydział na wyjazd z końcem roku. Tuż przed wyjazdem miałam wizytę u Pani neurolog, która wypisywała mi wniosek. Podczas wizyty wspomniałam, że mam już termin itd... i wtedy ona sama zapytała czy mam jeszcze tyle urlopu, bo jeśli nie to wypiszemy L4...
Wtedy nie skorzystałam z tej okazji, bo specjalnie na ten wyjazd zostawiłam sobie urlop, ale może taka możliwość jednak jest w wyjątkowych przypadkach?
A przy okazji: przecież jest początek roku... nieźle szalałaś, że już Ci brakuje urlopu