Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
eluunia pisze:Kochani oglądajcie swoje ciało .
Badajcie niewinnie wyglądające znamiona .Niech raz w roku specjalista obejrzy znamiona .Dermatoskopia jest bezbolesna i nieinwazyjna.Badajcie się aby uchronić się od bezsennych nocy i przepłakanych dni .
Tutaj się zgadzam sam mam bardzo dużo znamion
i co najmniej raz do roku chodzę na sprawdzanie
kruszynka pisze:Mówi sie o ogladaniu swojego ciała ,jestem za i za by moje plecy obejrzało inne ciałko Bo jak mam sama to zrobić ? ostatnie lustro stłukłam nowego nie kupię
moje "paskudztwo" też wypatrzyły męskie, czujne OCZY.. , aczkolwiek dopiero organoleptyczna ocena mojej drugiej Połówki wywołała we mnie potężny niepokój..
Skupiliśmy się jak widzę na oglądaniu znamion i pieprzyków . Otóż nie wszystkie znamiona i pieprzyki to powód do zmartwień . jak mi powiedziała moja Doktor część z nich pojawia się naturalnie z wiekiem człowieka. wyglądają czasami zagadkowo a są nie groźne.Trzeba zwracać uwagę także na wszystkie zmiany na ciele. Długo utrzymujące się rumienie lub plamy nie naturalnego koloru i umiejscowienie ich . Nie bagatelizować tych spraw .wczesne rozpoznanie w dzisiejszych czasach np. Chłoniaka skóry czy Czerniaka to 80-90 procent szans na wyleczenie . więc oglądajmy się od czasu do czasu wnikliwie.