Inowrocław "Kujawianka"

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 132 razy
Podziękowano: 60 razy

Inowrocław "Kujawianka"

Post autor: Atina »

Witam jestem tuż po turnusie w tym sanatorium.Warunki lokalowe bardzo dobre,czysto, dobre jedzenie, miła obsługa pielęgniarska jak i pań pokojowych...Zabiegi częściowo na miejscu ,ale w większej części trzeba "pobiegać" do Kujawiaka lub parku zdrojowego gdzie znajdują się zabiegi mokre. Piękny park,tężnie podświetlane w różnych kolorach...wycieczki ,tańce....ogólnie bardzo miło będę to miejsce wspominać.
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 33
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 13 razy

Re: Inowrocław "Kujawianka"

Post autor: Narewka »

To miło.Ja też z wielką sympatią wspominam Inowrocław,a szczególnie piękne kwiaty, park i tężnie.
czarownica
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 24 lis 2012 20:10

Post autor: czarownica »

Zgadzam się z pozytywną opinią i pozdrawiam serdecznie Inowrocław.Gorąco połecam Kujawianke.
renialek
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 04 paź 2012 15:58

Post autor: renialek »

cześć .
Atina .Dostałam własnie skierowanie do Kujawianki od 24.01.do 14.02.2013.
Piszesz,że zabiegi mokre w Parku Zdrojowym tzn.w jakiejś Poradni czy sanatorium?Chodzi mi o basen?Czy jeszcze jakieś inne?
Pozytywnie piszesz o tym sanatorium to cieszy.Chcę sobie załatwić pokój jenoosobowy nier dlatego ,że jestem takim odludniem ale mam oprócz inych przypadłości astmę i troche zakłócam
nocna ciszę moim kaszlem i zawsze sie stresuje ,że innych budze.Jak myślisz czy bede mogła sobie bez problemow to załatwić?
Pozdrawiam wszystkich. Napiszcie jeszcze o tym sanatorium ,okolicy...
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Podziękował: 132 razy
Podziękowano: 60 razy

Post autor: Atina »

Renialek zabiegi mokre są w parku bardzo blisko budynku:)....basen w Kujawiaku dużym szpitalu, również niezbyt daleko są tam również inhalacje itp...Jeśli zaś chodzi o "jedynkę",polecam zapytać o pokój na 2 piętrze w budynku"B".. dobrej kuracji życzę:)
lucy27
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2012 17:31

Post autor: lucy27 »

Aina ja też już wróciłam,żle nawet nie było jedzenie ok ,zabiegi też, ale pora niektórych zabiegów kiepska okłady z borowiny miałam o godzinie 18, lub 19 przekichane. Mieszkałam w Kujawiaku pokój znośny ale łazienka koszmar . Pierwszy raz spotkałm sie ztym ,żeby zabiegi wykonywane były na dwie zmiany .
renialek
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Cześć Atina
Dzieki za informacje.Piszesz,że budynek B drugie pietro czyli,że pokoje sa różne?
Ogladałam też informacje o Kujawiaku i są mniej przychylne.
Pozdrawiam.
renialek
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Witam.
Wróciłam z sanatorium.Byłam w Kujawiance w okresie 23,01.-14.02.2013r
Najlepszą "rzeczą" sa przeurocze pielegniarki.Na zabiegi trzeba chodzić do Kujawiaka i na mokre zabiegi do Solanek.Zimą prawie każdy sie przeziebił,Teznie w tym okresie nieczynne.
Jeśli chodzi o tańce to jest gdzie i fajnie sie zabawić.Pomimo tego,że Kujawianka w tym okresie była remontowana....wspominam ten pobyt bardzo milo i chetnie bym znów tam pojechała...może tylko w cieplejszym okresie.
Miło wspominam niektóre osoby naprzykład Miro nie tylko,że dobrze tańczył ale również mozna było z nim porozmawiać.Może przeczyta moje zapiski...Pozdrawiam Cie serdecznie.Odezwij sie.Renia
ela-ela
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 mar 2011 13:30
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: ela-ela »

Reniu mam kilka pytan czy sa reczniki czy stolowka jest na miejscu i czy jest mozliwosc na pokoj 1-oobowy.Mam skierowanie od 7.03 wiec troche wiadomosci sie przyda.Pozdrawiam Ela
ela-ela
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 mar 2011 13:30
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: ela-ela »

Jeszcze jedno czy jest czajnik w pokoju.
ODPOWIEDZ