Mazowiecki NFZ - z jakim numerkiem przydział?

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Re: Mazowiecki NFZ - z jakim numerkiem przydział?

Post autor: medi »

I sobie jeszcze poczeka ...kaskę trzeba odłożyć na tupanie :cry:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Czy ktoś z Was zaglądał ostatnio na stronę Mazowieckiego Oddziału NFZ....Ja przeżyłam szok...pokazały się nowe informacje
Z nowości
Skierowanie na kolejne leczenie uzdrowiskowe może być złożone do oddziału NFZ nie wcześniej niż po upływie 18 miesięcy od dnia zakończenia poprzedniego leczenia. Nie dotyczy to skierowań wystawionych dla ubezpieczonych będących bezpośrednio po leczeniu szpitalnym, szczególnych przypadków medycznie uzasadnionych oraz skierowań dla dzieci i młodzieży ( 16 – 18 roku życia ), które mogą być składane po upływie 12 miesięcy od zakończenia poprzedniego leczenia uzdrowiskowego.
Wszelkie informacje dotyczące ZASAD WYSTAWIANIA SKIEROWAŃ NA LECZENIE UZDROWISKOWE ORAZ POTWIERDZANIA TYCH SKIEROWAŃ PRZEZ MAZOWIECKI ODDZIAŁ WOJEWÓDZKI NARODOWEGO FUNDUSZU ZDROWIA są nowe.
Polecam lekturę
http://www.nfz-warszawa.pl/index/lekarz ... ska/zasady
Awatar użytkownika
Yaga
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 lut 2015 14:59
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Yaga »

Alice nawet mi się nie chce czytać co oni tam wymyslili . :( Ręce opadają . :o To z tego wynika że do sanatorium pojedzie się za ok.4 lat? Najpierw czekać 18 mc-y a potem ok. 24 mc-y :? . chyba że , będzie się czekać krócej. To ja się przeprowadzam do innego funduszu \ województwa/ :?
Awatar użytkownika
Leon43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 sty 2014 22:24
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Leon43 »

wprowadzili tak samo jak w województwie śląskim, pewnie niedługo wprowadzą to w całej Polsce. Słabo to wygląda.... ale faktycznie może kolejki będą mniejsze. :?:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Koleżanka,która pracowała w funduszu w uzdrowiskach powiedziała mi,że ten przepis jest od początku tylko przy mniejszej kolejce nie było zasadności bezwzględnego zastosowania.Teraz przeładowany śląski,mazowiecki...kto następny ? A może pula nie w podziale na województwa? To chyba byłoby to....szczególnie dla tych regionów :(
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Brak słów ... :roll:
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: ewiko »

Mój Boże, ilu chorych tego wyjazdu nie doczeka.... Po co te składki, po co ta harówa ? Gdyby te pieniądze zostały w mojej kieszeni, byłoby mnie stać na prywatne wyjazdy.... a tak czekam na łaskę NFZ-u. Prywatne leczenie, prywatna rehabilitacja... ach, szkoda słów.
Agnes
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 maja 2011 11:27

Post autor: Agnes »

No cóż, nasuwa mi się jedno pytanie :arrow: czy wnioski czekające na numerek zostaną w takim przypadku odrzucone :?: bo idąc ich tokiem myślenia to tak właśnie może być przecież nadal oczekują na rozpatrzenie przez lekarza :idea: jak myślicie :shock:
malgorzata46
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 21 lut 2015 10:04

Post autor: malgorzata46 »

Alice pisze:Czy ktoś z Was zaglądał ostatnio na stronę Mazowieckiego Oddziału NFZ....Ja przeżyłam szok...pokazały się nowe informacje
Z nowości
Skierowanie na kolejne leczenie uzdrowiskowe może być złożone do oddziału NFZ nie wcześniej niż po upływie 18 miesięcy od dnia zakończenia poprzedniego leczenia. Nie dotyczy to skierowań wystawionych dla ubezpieczonych będących bezpośrednio po leczeniu szpitalnym, szczególnych przypadków medycznie uzasadnionych oraz skierowań dla dzieci i młodzieży ( 16 – 18 roku życia ), które mogą być składane po upływie 12 miesięcy od zakończenia poprzedniego leczenia uzdrowiskowego.
Wszelkie informacje dotyczące ZASAD WYSTAWIANIA SKIEROWAŃ NA LECZENIE UZDROWISKOWE ORAZ POTWIERDZANIA TYCH SKIEROWAŃ PRZEZ MAZOWIECKI ODDZIAŁ WOJEWÓDZKI NARODOWEGO FUNDUSZU ZDROWIA są nowe.
Polecam lekturę
http://www.nfz-warszawa.pl/index/lekarz ... ska/zasady
W NFZ - Dolnośląski(Wrocław) Już to zastosował 3 lata temu :oops: Więc to nie nowość :) Ci co składają na uzdrowisko sanatorium.. od złożenia czekają do 18 miesięcy a jak przekroczy to na ponowne badań lekarskie i dostarczenie ich :) tak miała moja znajoma :) i czekała od złożenia do wyjazdu 22 miesiące jak podsumować od ostatniego wyjazdu mija 40 miesięcy:o szok ale prawdziwe
Awatar użytkownika
Leon43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 sty 2014 22:24
Podziękował: 2 razy

Post autor: Leon43 »

za często tez NIE MOŻNA jeździć bo wszyscy wyzdrowieją i NFZ nie będzie potrzebny. Przyjemności trzeba dawkować. ;)
ODPOWIEDZ