Szczawno Zdrój sanatorium uzdrowiskowe nr. 1
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Re: Szczawno Zdrój sanatorium uzdrowiskowe nr. 1
Drogi "Zbycho"
Nie zgodzę się z Tobą ,że skoro mam jechać czy to z NFZ czy z ZUS-u mam miec Toaletę jak to opisujesz .
Oferent starujący w przetargu z NFZ okresla co ma do zaoferowania ,standard ,wyżywienie , baze
Za pobyt w ramach NFZ Fundusz placi kwote USTALONĄ , osrodek rowniez bierze kwotę USTALONĄ od kuracjusza
Wież Mi wiele ośrodków li TYLKO ciagłemu przepływowi Kuracjuszy Sanatoryjnych ..wyremontowało swe Ośrodki i podnioslo standart.
NIKT do nikogo nie dołozy jeżeli NIE ZAROBI
Takie są prawa Rynku.
Jest XXI wiek i standartem sa pokoje 2 osobowe wyposażone w ..chyba ,że się mamy cofać do lat 60-czy 70 tych bo sanatoria z lat 80 dobrze pamiętam gdy na dzien Dobry oddawało się kartki !!
I jeszcze jedno na marginesie wiele oŚrodków podniosło swe Standarty do poziomu 3 gwiazdowego .
Raz byłem w sanatorium gdzie był Remont Oni ze mna a Ja z nimi wytrzymalismy około 24 godz
-Otrzymałem NOWE w Normalnym Standardzie
Jadę leczyć się nie na ..BUDOWE !!
- darek
- Przyjaciel forum

Zgadzam się ,że................................................
ale Dlaczego do pokoju 3-4 osobowego nie zakwateruja Niemców ,którzy przyjeżdzają na kuracje za bardzo PODOBNE PIENIĄDZE ???
Rokrocznie jestem w Kołobrzegu z NFZ -Polacy otrzymują pokoje 2-3 osobowe ,stołówka za kwotę X a Niemcy pomimo ,że Single 1 osoba ma do dyspozycji pokój 2 osobowy a stołowka to kazdy WIE
a Płacą za pobyt Naprawde Stawki BARDZO porownywalne do Naszych
I Na mily Bóg nie myl pojęć !!
FWP to Fundusz Wczasów pracowniczych korzystały z niego jednostki ,które nie posiadały Swych obiektów ,bądż czesc oddawało do WYMIANY
Co zas tyczy się Sanatoriów do lat 90-tych kiedy to powstawalo NFZ Sanatoria były wlasnoscia roznych podmiotow tzw Santoria BRANŻOWE czy PP Uzdrowiska Polskie
Było bardzo trudnym ,aby np Gornik był leczony w Sanatoriach ,,hutniczych lub PP Uzdrowiska
Możesz się na to wściekać, ale to nic nie zmieni. Wyobrażasz sobie, że Niemiec wybrał by się do Polski na kurację gdyby miał mieszkać w warunkach podobnych jak my z NFZ? A my mamy wybór również. Godzimy się na pewne niedogodności i jedziemy taniej lub... wybieramy się prywatnie. Gdy się dobrze poszuka to wcale nie wychodzi to drożej, no, specjalnie drożej. Podam przykład: w maju tego roku byłem w Szczawnicy w przywoływanym tu „Nauczycielu” i kosztowało mnie to za dwa tygodnie.... 1236 zł za dwuosobowy, komfortowy pokój do mojej wyłącznej dyspozycji, oczywiście wyżywienie (smaczne) i dwa zabiegi dziennie. Zabiegów troszkę mało, ale i cena żadna.
- darek
- Przyjaciel forum

dyskusja Raczej nic nie da każdy ma racje
Tylko DLACZEGO NIE WALCZYMY O SWOJE!
Możemy otrzymac Upomnienie od administratora za ..zaśmiecenie forum na temat Naszych Dywagacji
Ale pragnę tylko jedno podkreślić My Jako Nacja używam tego Sformuowania Specjalnie od zarania wiekow nigdy nie szanowaliśmy się byliśmy i bedziemy Zawsze ulrgli
Nawet dziś młode pokolenie ulega może nawet bardziej ..niż My
-
roberta
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 04 gru 2012 15:18
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 3
-