Arka Kołobrzeg

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
forumowicz

Re: Arka Kołobrzeg

Post autor: forumowicz »

Olga jestem w szoku ,zarzuty nie prawdziwe skąd Ty wzięłaś te info.Sorki.Sniadania owszem mało ale nie najgorsze ,wędliny nie najdroższe ,ale mam diete do 1200 Cal , swietne świeżę obiady ,ale widze też inne obiady nawet przy swoim stoliku ,może mało surówek .Natomiast nigdzie nie spotkałam sie z żadna opryskliwością.Recepcja jest ok ,trzeba być miłym dla innych i wtedy zadziała to tez w naszą stronę.Ja jestem wymagająca i może nie taka cicho -ciemna :oops: więc nie zgadzam się z tym co piszesz.Pozdrawiam
emi13214
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lis 2012 20:06
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: emi13214 »

Czyli jedzonko jest ok? A rybkę podali chociaż raz? I jak z zabiegami - czy jest możliwość pozostania na basenie po gimnastyce?
astylbe
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 06 gru 2012 22:51

Post autor: astylbe »

Witam!
Byłam w Arce zimą 2003 r. Mieszkałam w pokoju jednoosobowym na 10 pietrze z widokiem na morze. Pokój wspaniały: łóżko z wygodnym materacem, telewizor, telefon, czajnik i lodówka, gustowny wystrój i bardzo czysto. Zabiegi ok ale na basen wożono nas autobusem do innego sanatorium. Pamiętam, że trenując na siłowni można było patrzeć na morze. Duża odległość od centrum stwarzała okazję do długich spacerów. Często wzburzone morze zalewało plaże i tworzyło niesamowity polarny krajobraz z licznymi soplami na falochronach i pomostach. Wspaniałe towarzystwo sprawiło, że był to bardzo udany pobyt. Mam nadzieję, że jeszcze pojadę do Arki i zobaczę ją odmienioną i jeszcze doskonalszą.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

emi13214 pisze:Czyli jedzonko jest ok? A rybkę podali chociaż raz? I jak z zabiegami - czy jest możliwość pozostania na basenie po gimnastyce?
Witaj :) jedzonko jest ok na basenie mozna zostać,w jakuzzi także, trzeba to załatwić z ratownikiem swoim znanym sposobem po ....cichutku ;) Wszystko da się Emi załatwić .pozdrawiam bardzo cieplutko . :)
emi13214
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Bardzo dziękuję za informacje, już nie mogę się doczekać do wyjazdu, tym bardziej, że jadę do sanatorium z NFZ pierwszy raz. Pozdrawiam również i życzę przyjemności w tych sprzyjających warunkach. :)
Bietka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2010 21:52
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: Bietka »

Pojechać pierwszy raz do sanatorium Arka to duże ryzyko. Jest tam niespotykany właściwie nigdzie w sanatoriach (no może przesadzam) luksus, warunki jak w Gigant SPA i właściwie mało sanatoryjne klimaty. Ale warto tam być bo drugi raz może sie nie trafić. Ale przy nastepnym wyjeździe proszę o ARCE zapomnieć bo gdy trafią się warunki jak z tak 60 -tych ( a takich jest wiele) to bedzie jakoś nijak.
Pozdrawiam i życze miłego pobytu a przede wszystkim towarzystawa bo na resztę grzech narzekać.
bietka
anula03
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 12 paź 2012 16:03

Post autor: anula03 »

witam milo wlasnie wrocilam w piatek z arki kolobrzeg bylo zabiegi spacery po plazy jak ktos chce moge opowiedziec pozdrawiam
halinke gienie i irenke
anula03
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

witaj bietka czy ty moze bylas tez przed swietami w arce kolobrzeg jak ja
pozdrawiam cie tez milo wspominama warunki byly komfortowe
emi13214
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Anula03, czy mogłabyś napisać coś więcej na temat zabiegów, pokoi ( ja jadę z mężem) oraz jedzenia. Takie małe podsumowanie Twojego pobytu. Ja jadę 29.01 i jestem bardzo ciekawa jak będzie. Halinka przed wyjazdem tez obiecała że po powrocie coś napisze więc czekam na jak najwiekszą ilość informacji. Ja tam była prywatnie i to wygląda trochę inaczej niż z NFZ. Przede wszystkim pokój miałam w tej części za recepcją, tam gdzie się idzie do sali fitness. Nie pamiętam oznakowania. A sanatorium chyba miało pokoje tu gdzie kawiarnia obrotowa. Opisz proszę troszkę szczegółów. Pozdrawiam. Emi
anula03
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

witaj emil zabiegi sa swietne przepisuje lekarz jest ich 54 sa kapiele rozne basen lasery gimnastyka jedzenie jest smaczne i wystarczajaco sa dancingi mieszkalam na 9 pietrze a kawiarnia obrotowa jest na 11 z halinka kolezankowalam codziennie sanatorium jest rozbudowane teraz jest super komfort pozdrawiam
ODPOWIEDZ