Świeradow Zdrój- 29.04-20.05

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
teliszon
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 09 mar 2015 23:48
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 0

Świeradow Zdrój- 29.04-20.05

Post autor: teliszon »

Otrzymałam skierowanie do Domu Zdrojowego,termin jak w temacie postu.
Podróż planuje pociagiem z Trójmiasta,gdyby ktoś jechał w tym samym okresie proszę o kontakt na forum.
Zawsze razem rażniej.
Nie znalazłam na forum opinii o Domu Zdrojowym w Świeradowie,szukałam w necie i też bardzo mało informacji z oceną sanatorium.
Poratuje ktoś?
Pozdrawiam i liczę na odzew.
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Re: Świeradow Zdrój- 29.04-20.05

Post autor: malgorzatas »

Witaj teliszon :kwiat: na forum... :kwiat:
Byłam w Świeradowie ale nie w Domu Zdrojowym...ale coś niecoś wiem...może jak napiszesz mi co cię interesuje to będzie mi łatwiej ;)
Basen do ćwiczeń jest.
stołówka i jedzenie z dietami bardzo dobre
pokoje z tego co widziałam to raczej są większe...jak ja byłam w środku to byłam w 5 osobowym pokoju...ale sa też mniejsze
dobrze wyposażone
kawiarnia na miejscu i wieczorkami...w pobliżu dużo uzdrowisk...na nie które zabiegi będziesz dochodził..zależy co zleci lekarz
ale są na miejscu wykonywane
Organizowane sa wycieczki na które serdecznie namawiam...pozdrawiam Gośka
forumowicz

Post autor: forumowicz »

bilet za wejście na dancing w Domu Zdrojowym 12zł! do tego np.soczek za 8zł,i mamy minimalny koszt zabawy 20zł! katastrofa! kawiarnię przejęło KGHM i maja w d... ludzi podnoszą tylko ceny co pół roku.
co do pokojów jedzenia wszystko jest ok,zabiegi część na miejscu reszta, dojście 350 metrów ,ale miasteczko urokliwe,bywam tam co rok,będziesz zadowolona
teliszon
Kuracjusz
Kuracjusz

Dziękuję bardzo za tak szybkie odpowiedzi/podpowiedzi :)
Cieszę się bardzo,że skierowanie jest do Swieradowa Zdrój,nie byłam nigdy w tej częsci Dolnego Slaska (jakoś się nie składało),
a zawsze chciałam zobaczyć te okolice Polski.
Pytając, chciałam dowiedzieć się o bazie zabiegowej,wyposażeniu pokoi,personelu,wyżywieniu.
Uspokoiłaś mnie Malgosiu :)
Chętnie poczytam więcej,moze wiesz,czy w domu Zdrojowym mają bibliotekę?.
Jako że "mało dancingowa" jestem,najbardziej nie mogę sie doczekać spacerow i wycieczek po okolicy.
:kwiat:
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Witaj :kwiat:
jeżeli nie jesteś dancingowa to polecam wycieczki...które sa organizowane..nawet zagraniczne :D
polecam biesiady...i koncerty..wyciąg...okolica magiczna i piękna..będziesz zadowolona :D
Biblioteka jest..tzn.była jak ja byłam...ciągle się coś zmienia i nie chcę wprowadzić w błąd ;) ale zabierz kilka książek ze sobą..tylko czy czasu starczy na poczytanie
do południa zabiegi...tez w sobotę ale mniej ;) po południu czas szybko ucieka..a czas jest bardzo dobrze zorganizowany dla kuracjuszy :serce:
Polecam piękny Park..będziesz zadowolona...miasto bardzo czyste :)
Jak masz ochotę to wejdź w Uzdrowiska i tam masz fotki ze Świeradowa...pozdrawiam Gosia
forumowicz

Post autor: forumowicz »

co do biblioteki,jest taki mały zakamarek naprzeciw stołówki jest tam trochę książek,głównie w języku niemieckim
teliszon
Kuracjusz
Kuracjusz

Podbijam temat,
zastanawiam się,czy jest sens jechać dzień wcześniej,by "załapać się" na pokój jednoosobowy.
Przyjeżdżając w dniu rozpoczęćia turnusu i tak dotrę do Swieradowa koło 10-ej rano.Może to wystarczy.
Ma ktoś jakieś doswiadczenia w tej kwestii?. Dom Zdrojowy mam na uwadze.
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Zadzwoń czy są jedynki i czy masz szansę...jeśli nie nie ma sensu jechać dzień wcześniej...ale 10 godzina to już późno ..
Zapytaj ile kosztuje doba w Domu Zdrojowym..najlepiej u źródła...pozdrawiam :kwiat:
teliszon
Kuracjusz
Kuracjusz

Pan recepcjonista poinformowal,ze jedynek na NFZ nie ma,pokoje dwu- i trzyosobowe.
Gdyby ktoś przyjechał dzień wczesniej,to noclegu musi szukac "na mieście".
Ręczniki własne kuracjuszy,albo odpłatne wypożyczenie.
Biblioteki nie mają (albo pan o niej nie wie,bo zawahanie w głosie dało się usłyszeć).
Czajniki i szklanki są na stanie.
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

No widzisz i najlepiej się dowiedzieć u źródła...wszystko sobie wyjaśniłeś...powodzenia i udanych zabiegów...będzie dobrze ;)
ODPOWIEDZ