Wyjazd z PEFRON-u
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Re: Wyjazd z PEFRON-u
Na inne dofinansowania tzn.likwidacji barier architektonicznych i barier w komunikowaniu się kolejka jest tak na około 3 lata.
Za to mają nowa pulę w dziedzinie "Aktywny samorząd" na dofinansowanie studiów wyższych.
Alice masz rację co do dofinansowania to kto pierwszy to lepszy, w pierwszej kolejności dofinansowują stopień znaczny, następnie umiarkowany a na końcu lekki. to prawda, ze największy bum jest na początku roku, ale warto nie rezygnować ponieważ w czwartym kwartale też potrafią się znaleźć pieniążki, pcpry często otrzymują dodatkowe dofinansowania. Tak jak kruszynka napisała "warto pytać i zawalczyć jak się da".
-
forumowicz
- grazynamackowiak
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 11 maja 2014 19:33
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 31 razy
- Podziękowano: 31 razy
centrum pomocy rodzinie w miejscu zamieszkania zapytałam się o turnus rehabilitacyjny z PFRONU odmówiono że pierwszeństwo mają
dzieci i mocno niepełnosprawni Więc automatycznie poinformowali mnie że mają turnusy rehabilitacyjne z środków unijnych
więc się zapisałam w styczniu każdego roku trzeba pytać .Dostałam zakwalifikowana wypełniłam dokumentacje jak potrzebna na wyjazd
Wyjazd z miejsca z PCPR autokarem z opiekunami do Sarbinowa Morskiego Ośrodek wczasowy Adhara zakwaterowanie 2 pokoju
z widokiem na morze śniadanie stół szwedzki przywitanie imprezy grille wycieczki karnet na basen wyżywienie wszystko w pakiecie ze środków
unijnych rehabilitacja zabiegi też przyjazd to co było w pakiecie musiało być wykorzystano W życiu nie byłam na takiej rehabilitacji
Dodam że nie mam grupy niepełnosprawności tylko renta chorobowa czasowa z Zus sprawy operacyjne ciąg dalszy
W zyciu bym nie przypuszczała że można dostać taki turnus jak jakieś pytanie pytajcie
- Selene
- W naszej pamięci

- Na forum od: 16 maja 2010 11:51
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 12
Mariolaamariolaa pisze:Selene w wyszukiwarce znalazłam - klinika pod tężniami w Ciechocinku ma wpis Nr OD/04/0021/13 ważny do 2016-10-31.
.