a to o herbacie to słyszałam już jakiś czas temu
Czy wiecie że...
- jurand40
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 lut 2013 19:36
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 9
- Podziękowano: 1 raz
Re: Czy wiecie że...
Tak wiem principiante, to jak zwykle prowokacjaprincipiante pisze:ja lubię wszystkich![]()
a to o herbacie to słyszałam już jakiś czas temu
Przecież musi coś się dziac niektórzy nie mogą bez tego życ
-
forumowicz
Glin jest nieprzyswajalny, a więc nieszkodliwy, jednak połączony z sokiem z cytryny zmienia się w dobrze wchłanialny cytrynian glinu, ponieważ kwas wypłukuje z fusów aluminium, które następnie przechodzi do naparu.
Trzeba jednak pamiętać, że szkodliwy związek powstaje wyłącznie, jeśli sok z cytryny dodamy do naczynia, w którym znajdują się fusy, a więc przed wyjęciem torebki lub zaparzacza. Jeśli, co robi większość z nas, dodamy go do naparu bez fusów, reakcja nie zajdzie, a co za tym idzie przeniknięcie szkodliwych związków do organizmu nam nie grozi. Stosując się do tej zasady, herbatę z cytryną można pić bez obaw.
-
forumowicz
palulo chyba Cie kocha. stawia ci plusy nawet za bzdury.jurand40 pisze:Juranda nikt nie lubi,
-
forumowicz
No chyba masz sam siebie na myślijurand40 pisze:
......................dlatego zawsze znajdą się prowokatorzy
- Princi
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 17 cze 2014 16:28
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 5 razy
- jurand40
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 lut 2013 19:36
- Staż sanatoryjny: 9
- Podziękowano: 1 raz
Wiem principiante, że musisz łagodzic więc coś no wyluzowanieprincipiante pisze:wyluzuj
Czy wiecie że...
-
forumowicz
Principrincipiante pisze:Rudaskuja pijam herbatę fusiastą z cytryną i dlatego ktoś kiedyś uraczył mnie taką wiadomością