Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Kociu ja nic nie kumam ,czyli po szpitalu to nie jest w ramach NFZ-tu ? Jesli ktos orietuje sie w tych zawilych przepisach to wytlumaczcie mi co i jak .Co roku laduje w szpitalu ,moze powinnam sie starac o taki wyjazd? i czy miedzy tymi wyjazdami nie obowiazuje 18 miesieczna przerwa
Sloneczko pisze:A ja wiem, że dostanę Krynicę Hurraaaaa
I znam termin
Czekam z niecierpliwością na pismo z NFZ...może już w tym tygodniu dostanę
Pozdrawiam wszystkich bardzo radośnie
Iza03 pisze:Kociu
piszesz ..(Ja też jadę do świnoujscia pod koniec czerwca do Bałtyku )...
Z jakim numerem dostałaś przydział z tego co wyczytałam to ty też reumatologia, łódzki fundusz i miałaś numer większy od mojego, u mnie dzisiaj nr 90 i nic się nie dzieje
pozdrawiam
Iza na dniach powinnaś dostać wiadomość ja ostatnim razem przy 50 już wiedziałam ale nie wiem jak tam u was czy nie do zera powodzenia i super daty oraz sanatorium
iza ja w lodzikim przy 2 500 tys mialam przydzial )))KRYNICA
tyle osob do Krynicy wszyscy bardzo zadowoleni wiec mysle ze musi tam byc pieknie ,juz sie nie moge doczekac ,ale nikt niema przydzialu od 4 maja ,wszyscy jakos sie mijamy a szkoda
wiesniaczkaela pisze:Kociu ja nic nie kumam ,czyli po szpitalu to nie jest w ramach NFZ-tu ? Jesli ktos orietuje sie w tych zawilych przepisach to wytlumaczcie mi co i jak .Co roku laduje w szpitalu ,moze powinnam sie starac o taki wyjazd? i czy miedzy tymi wyjazdami nie obowiazuje 18 miesieczna przerwa
Ja po każdym pobycie w szpitalu wypisuję skierowanie na poszpitalne i takie otrzymuję .Lekarze w szpitalach o tym nie informują .Ja jestem przygotowana na taka ewentualność i sama zaopatruję sie w/w skierowanie i daje do wypisania .I sama zaznaczam przed wręczeniem lekarzowi że ma być to leczenie poszpitalne .Nigdy nie miałam z tym problemu .Kiedyś było to miesiąc od hospitalizacji .Ostatnio wypisywałam prawie po 10 miesiącach .I wylądowałam w Lądku ... Pozdrawiam serdecznie.. B...
Poznanianko,teraz to nie takie proste się robi,nic Ci nie da zaopatrzenie się w druk.U nas już musi być skierowanie wydrukowane z systemu z kodem do odczytu elektronicznego.Inne odsyłają.
wiesniaczkaela są różne rodzaje wyjazdów.Kociu teraz jedzie na leczenie w Oddziale Rehabilitacji Ogólnoustrojowej na skierowanie do szpitala.Ponieważ o wyborze szpitala decydujesz sama więc wybierasz taki,który chcesz.Wysyłasz skierowanie,gdzie czekasz w kolejce na miejsce.Jeżeli zakwalifikują na tryb pilny to krócej,jak na tryk stabilny to nawet kilka lat.Temat był mocno opisywany na forum,poszukaj dowiesz się szczegółów.
Alice pisze:wiesniaczkaela są różne rodzaje wyjazdów.Kociu teraz jedzie na leczenie w Oddziale Rehabilitacji Ogólnoustrojowej na skierowanie do szpitala.Ponieważ o wyborze szpitala decydujesz sama więc wybierasz taki,który chcesz.Wysyłasz skierowanie,gdzie czekasz w kolejce na miejsce.Jeżeli zakwalifikują na tryb pilny to krócej,jak na tryk stabilny to nawet kilka lat.Temat był mocno opisywany na forum,poszukaj dowiesz się szczegółów.
Alice ,prosze o cierpliwosc pozwole sobie napisac co ja z tego zrozumialam :1 NFZ wniosek ,lekarz POZ -sanatorium uzdrowiskowe 21 dni,lub 28dni rehabilitacja uzdrowiskowa,2:skierowanie dosanatorium poszpitalne(czy tak to sie nazywa?) z NFZ iczekamy na przydzial tylko w innej kolejce/?i 3 doktorego jedzie Kociu, czyli doszpitala i wybiera sama?.czwarta forma to w ramach prewencji rentowej ,ale to inna bajka tym dzieli zus i to dotyczy tylko osob w tzw. wieku produkcyjnym.dzieki Ela