Świąteczne Obżarstwo

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
MaKa1
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 mar 2013 20:06
Oddział NFZ: Opolski

Re: Świąteczne Obżarstwo

Post autor: MaKa1 »

Mimo,że wszystko pysznie i pieknie przyrządzone .... jakoś obżarstwo, tym bardziej kac mi nie grozi......wszystko z umiarem,a nie na zapas :lol: no i spacerek wsazany ;) Pozdrawiam :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 30 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Witam temat na czasie w święta nie obżeram się kaca też nie mam więc wam nie doradzę w tym temacie
pozdrawiam już świątecznie :kwiat: :kwiat: Poczytam dalsze wpisy :kwiat:
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Wtam :) co do objadania się to wszystko z umiarem,a jeżeli chodzi o przepis żeby nie mieć kaca to dzień wcześniej nie.....pić :o polecam bo ...skutkuje ;)
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 12 razy
Podziękowano: 70 razy

Post autor: darek »

Do Autora tematu

Nastały czasy ,że dziś każdą potrawę możemy mieć cały rok.
Dziś już pomarańcz kubańskich nie rzucają tylko w okresie przed świątecznym są w ciągłej sprzedaży, kiełbasę białą różnych producentów tych masowych jak i ekologicznych jest pod dostatkiem , ciasta Panie pieką cały rok.

Dziś Święta nie spędzamy tylko przy suto zastawionym stole przed TV.

Wielu z Was spędza Święta już normalnie obiad , spacer , kawa

Alkohol pomimo dużego wyboru różnych światowych marek alkoholu podczas Świąt nie spożywamy go za wiele , kilka lat temu pracowałem w dużym sklepie i alkohol stanowił najmniejszy % sprzedaży a wybór był ogromny.

Wiem ,że wiele osób w drugi dzień Świąt będzie czynnie uprawiać Sport czyli nie grozi Nam zbyt wielkie zwiększenie masy ciała.

A tak na marginesie czy objadanie się jest cool
Awatar użytkownika
jurand40
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 lut 2013 19:36
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 9
Podziękowano: 1 raz

Post autor: jurand40 »

[quote="darek"napisał/a/
Alkohol pomimo dużego wyboru różnych światowych marek alkoholu podczas Świąt nie spożywamy go za wiele , kilka lat temu pracowałem w dużym sklepie i alkohol stanowił najmniejszy % sprzedaży a wybór był ogromny

Zgadzam się z Tobą Darku, statystycznie pijemy coraz mniej,w święta policja zatrzymuje coraz mniej pijanych kierowców itp.
Nawet w Ciechocinku w Polo do stoiska po lewej stronie nie ma kolejek/ kto był to wie o co chodzi/, ogólnie to grozi nam w Polsce upadłośc kilku polmosów :shock:
Ale, Polak jak to Polak da sobie radę :lol: :lol: :lol:
palulo
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2012 19:54
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: palulo »

[quote="darek"napisał/a/
Alkohol pomimo dużego wyboru różnych światowych marek alkoholu podczas Świąt nie spożywamy go za wiele , kilka lat temu pracowałem w dużym sklepie i alkohol stanowił najmniejszy % sprzedaży a wybór był ogromny

Miałem nie zabieracgłosu ale uważam że ten spadek sprzedaży alkoholu w sklepie jest spowodowany tym że większośc wyrabia go domowym sposobem, bo przecież nie ma to jak swojskie ;)
Pamiętajcie w drugi dzień świąt więcej sportu, szczególnie polecam biegi 4 razy sto :) i aby do mety :lol: :lol: :lol:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Palulo, nie wydaje mie się,żebyś miał rację. Owszem, ostatnio jet "moda" na domowe nalewki, ale osoby , które je robią nie wytwarzają ich przeciez na dużą skalę ;)I w sumie nie wiem jak Ty, ale ja takich osób tez znam niewiele.
Przecież to, że robię w domu wędlinę nie oznacza,że w tygodniu zjadamy jej 2 kilogramy ;)
Myślę,że zmieniła się trochę kultura picia. Teraz przy rodzinnym spotkaniu pijemy winko, a nie wystawiamy - jak było to kiedyś- kilku flach z wódą ;)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Dla mnie święta nie są równoznaczne z obżarstwem, tylko z różnorodnością. Staram się,żeby mimo wszystko nie były to potrawy, które jemy na co dzień ;) I chcę żeby zawsze było coś nowego :) W tym roku np będę piekła białą kiełbaskę z cebulą, w musztardzie francuskiej , miodzie i piwie ;) Niby tradycyjnie, ale jednak nie do końca. Poza tym świąteczny nastrój dla mnie robi ładnie przystrojony stół, kwiaty, brak pośpiechu.
Awatar użytkownika
jurand40
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 lut 2013 19:36
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 9
Podziękowano: 1 raz

Post autor: jurand40 »

1526097_1651003788456232_4300318105497340760_n.jpg
Awatar użytkownika
MaKa1
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 mar 2013 20:06
Oddział NFZ: Opolski

Post autor: MaKa1 »

Mam naleweczki własnej produkcji, ale nie spożywam je Jurandzie ze względu na strach ....tylko jak ochota przyjdzie do towarzystwa ;)
ODPOWIEDZ