Świąteczne Obżarstwo
Re: Świąteczne Obżarstwo
- grazynamackowiak
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 11 maja 2014 19:33
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 31 razy
- Podziękowano: 30 razy
pozdrawiam już świątecznie
- andrzej1955
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 sty 2011 16:52
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękowano: 5 razy
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 12 razy
- Podziękowano: 70 razy
Nastały czasy ,że dziś każdą potrawę możemy mieć cały rok.
Dziś już pomarańcz kubańskich nie rzucają tylko w okresie przed świątecznym są w ciągłej sprzedaży, kiełbasę białą różnych producentów tych masowych jak i ekologicznych jest pod dostatkiem , ciasta Panie pieką cały rok.
Dziś Święta nie spędzamy tylko przy suto zastawionym stole przed TV.
Wielu z Was spędza Święta już normalnie obiad , spacer , kawa
Alkohol pomimo dużego wyboru różnych światowych marek alkoholu podczas Świąt nie spożywamy go za wiele , kilka lat temu pracowałem w dużym sklepie i alkohol stanowił najmniejszy % sprzedaży a wybór był ogromny.
Wiem ,że wiele osób w drugi dzień Świąt będzie czynnie uprawiać Sport czyli nie grozi Nam zbyt wielkie zwiększenie masy ciała.
A tak na marginesie czy objadanie się jest cool
- jurand40
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 lut 2013 19:36
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 9
- Podziękowano: 1 raz
Alkohol pomimo dużego wyboru różnych światowych marek alkoholu podczas Świąt nie spożywamy go za wiele , kilka lat temu pracowałem w dużym sklepie i alkohol stanowił najmniejszy % sprzedaży a wybór był ogromny
Zgadzam się z Tobą Darku, statystycznie pijemy coraz mniej,w święta policja zatrzymuje coraz mniej pijanych kierowców itp.
Nawet w Ciechocinku w Polo do stoiska po lewej stronie nie ma kolejek/ kto był to wie o co chodzi/, ogólnie to grozi nam w Polsce upadłośc kilku polmosów
Ale, Polak jak to Polak da sobie radę
-
palulo
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 23 mar 2012 19:54
- Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
- Staż sanatoryjny: 2
Alkohol pomimo dużego wyboru różnych światowych marek alkoholu podczas Świąt nie spożywamy go za wiele , kilka lat temu pracowałem w dużym sklepie i alkohol stanowił najmniejszy % sprzedaży a wybór był ogromny
Miałem nie zabieracgłosu ale uważam że ten spadek sprzedaży alkoholu w sklepie jest spowodowany tym że większośc wyrabia go domowym sposobem, bo przecież nie ma to jak swojskie
Pamiętajcie w drugi dzień świąt więcej sportu, szczególnie polecam biegi 4 razy sto
-
forumowicz
Przecież to, że robię w domu wędlinę nie oznacza,że w tygodniu zjadamy jej 2 kilogramy
Myślę,że zmieniła się trochę kultura picia. Teraz przy rodzinnym spotkaniu pijemy winko, a nie wystawiamy - jak było to kiedyś- kilku flach z wódą
-
forumowicz