Co zabrać do sanatorium

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Re: Co zabrać do sanatorium

Post autor: grazynamackowiak »

Witam podczas ostatniego pobytu w Lądku Zdroju moja koleżanka z pokoju również wysłała
walizkę dotarła z opużnieniem musiałam ją też ją ratować ale daliśmy radę czasami i tak bywa :kwiat: :roll:
Awatar użytkownika
aniag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2014 16:51
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: aniag »

no to mnie nastraszyliscie :D niewiem czy wysle ,bo jesli dotrze z opoznieniem ,a moja kolezanka bedzie miala inne gabaryty to co ja zrobie :lol: :lol:
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

aniag :kwiat: ja wysyłam walizkę od 15 lat i nigdy powtarzam nigdy mi sie nie zdarzyło żeby nie dotarła ani w jedna ani w drugą stronę...ale jak to w życiu bywają wyjątki...koleżanka miała pecha :( wystarczyć ubezpieczyć paczkę i dobrze wypełnić druk...ręczę że nic sie nie stanie...pozdrawiam i życzę Spokojnych Świąt Gośka
Gosia43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2012 11:15

Post autor: Gosia43 »

Dziewczyny ja wysyłam pocztą ;) koszt do 10kg. 20zł ...ekonomiczna...i wysyłam 5 dni wcześniej niech lepiej ona na mnie czeka niż ja na nią :?: :?: dzwoniłam do sanatorium niema problemu ;) tylko mam dopisać datę turnusu i swoje dane... ;) powodzenia i Wesołego Alleluja. :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Ami
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 29 mar 2015 19:35
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Ami »

Myślę że to świetne rozwiązanie ja jadę do Kołobrzegu tak 700 km pociągiem z walizką mało przyjemna perspektywa zwłaszcza ,że w maju nad morzem bywa zmienna pogoda to i walizka siłą rzeczy większa będę wdzięczna za rady co mi się może przydać w tym okresie.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Drodzy Państwo

Nie obawiajcie się wysyłać swych kuracyjnych bagaży firmami kurierskimi !
Jest to w tej chwili prawdopodobnie najtańsza forma dostarczenia przesyłki w określonym czasie !
Po za oczywiście wyjątkami.
Otóż firmy nie pracują w ..niedzielę a dostarczenie w sobotę jest droższe o 50%.
Wg specyfikacji czas dotarcia poza okresem czasu świat czy też weekendów jest na poziomie 24 godz do najdalszego miejsca w Polsce oczywiście w przypadku nadania do godz ..15,00 .
Sieć kurierska w Polsce jest chyba najlepiej rozwinięta w całej Europie a co do cen od 15 do 25 zł .
Oczywiście możemy mieć wątpliwości czy wtedy można ubezpieczyć jednakże wtedy pamiętajmy kij ma dwa końce kwota ubezpieczenia też ma swoją cenę
Awatar użytkownika
Elinka5+
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 lut 2015 19:55
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Elinka5+ »

:?: Zastanawiam się kiedy powinnam wysłać paczkę żeby odebrać ją 4-go maja - 1,2,3, maj odpadają 30 kwietnia? czy szybciej ,
czy Kurier zostawi w recepcji Kujawiaka w Inowrocławiu :?: :kwiat:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: ewasz »

Chyba lepiej jak zadzwonisz do firmy kurierskiej i spytasz u źródła bo rzeczywiści 3 dni wolnego może zrobić różnicę nie tylko w cenie ;)
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Elinka5+ pisze::?: Zastanawiam się kiedy powinnam wysłać paczkę żeby odebrać ją 4-go maja - 1,2,3, maj odpadają 30 kwietnia? czy szybciej ,
czy Kurier zostawi w recepcji Kujawiaka w Inowrocławiu :?: :kwiat:
Witaj Elinka :kwiat: paczkę nadaj 2 maja...dojdzie bez obawy na czas...ale zadzwoń do sanatorium i uprzedź ich o przesyłce i upoważnij do odbioru :)
pozdrawiam Gośka
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Elinko 2 maja nie wyślesz paczki nigdzie,bo to będzie kompletnie wolna sobota majówki.Firmy kurierskie nie pracują,poczty tylko główne ( i to nie wszędzie),ale i tak ekspedycje nie będą pracować.Chcąc mieć gwarancję dostarczenia jej na 4 maja musisz wysłać 30 kwietnia,nie ma to wpływu na cenę wysyłki.Tylko zamów kuriera na godziny przedpołudniowe.to pójdzie do wysłania na 100 %.
ODPOWIEDZ