Najgorsze sanatorium

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 37 razy

Re: Najgorsze sanatorium

Post autor: Sloneczko »

Właśnie tak, piszcie co w danym sanatorium wam sie nie podobało.
Nie wszystkim musi podobać się to samo.
Ja kiedyś pisałam o Białym Orle w Iwoniczu Zdrój.
Obiekt zabytkowy, nie remontowany, skrzypiące podłogi, wysokie sufity i brzydki zapach w WCetach........
I to mnie się też nie podobało.
Tak było w 2013 roku. Na zabiegi chodziliśmy do Zakładu Przyrodoleczniczego.
Co prawda niedaleko ale byli tacy co prawie, że płakali z rozpaczy :twisted:
Mówiono wtedy, ze najgorsze jedzenie jest w Białym Orle.
Wszyscy na niego narzekali, nikomu się praktycznie NIC w nim nie podobało...oprócz ;)
No właśnie....oprócz obsługi i wspaniałych dziewczyn, wspaniałych , normalnych pielęgniarek i rodzinnej atmosfery tam panującej :D
Personel był świetny...nie wiem jak jest tam teraz.
W Białym Orle zatrudniony jest tez świetny masażysta....krążą o nim legendy, że jest najlepszym masażystą w okolicy :D
Awatar użytkownika
Chmurka07
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 sty 2015 21:43
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Chmurka07 »

Violet58 z trytonem to jest tak: na tak przemawia: lokalizacja- przy głównym deptaku, centrum uzdrowiska, bliska odległość do morza, bardzo miłe pielęgniarki, p.doktor niekoniecznie. Na nie: pokoje 2-os tylko dla małżeństw i jest ich bardzo mało, 3-os z założenia miały być dwójkami,( jedno łóżko dostawka), ciasne, nieprzytulne, bez balkonów, łazienka malutka , sedes , umywalka, przy umywalce natrysk woda leje sie po całości. Korytarze ciemne i ponure, brak jakiejkolwiek świetlicy. W pokojach telewizor odpłatny, talerzyk, łyzeczka i szklanka dla każdego, czajnik na korytarzu dla całego piętra 2 szt. Stołówka w sąsiednim Koralu. Jedzenie ( zaznaczam nie jestem wybredna) ilościowo ok, ale niesmaczne, ciągle to samo i mało kiedy gorące. Zabiegi tak jak pisałam , wszystkie poza, przeważnie w Rusałce albo Bałtyku.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Jacku, bez przesady........
Trzeba być niezłym kretynem, żeby jakość sanatorium miało zależeć od pogody.........Nie o tym ma tu być mowa.
Basiat,Jacky po trosze ma rację.Nawet nie wiesz ilu "kretynów" ocenia pobyt w sanatorium źle,bo pogoda była kiepska,albo towarzystwo nie dopisało.Smutne to ale niestety prawdziwe :roll:
Wracając do meritum ja po jedzeniu też nie oceniam,każdy ma inne upodobania kulinarne i inny smak.
A jeżeli chodzi o moją ocenę to ze znanych mi sanatoriów na minus
-obiekty Uzdrowiska Świnoujście - decydentem w sprawie zabiegów nie jest lekarz,tylko prezes,a ten robi wszystko,żeby na pacjenta jak najmniej wydać.Ważna jest tylko zgodność z ilością wynikającą z umowy,a nie wpływ na poprawę zdrowia.
-sanatorium MSWiA Kołobrzeg koszmarne przyjęcia pacjentów,zero zorganizowania,chamstwo wręcz (brak kultury to za delikatnie) personelu przy przyjęciu pacjentów.
-sanatorium "Bałtyk" Świnoujście - przepiękny taras który służy mewom za kibel...pacjentom wyjść nie można :?: , budynek przy ulicy,ławeczki okupowane przez miejscowych meneli.
Awatar użytkownika
Chmurka07
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 sty 2015 21:43
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Chmurka07 »

Alice w pełni zgadzam sie z Toba , ze w MSW Kołobrzeg koszmarne jest przyjęcie kuracjusz, zero sprawnej organizacji, ale odnośnie chamstwa- mam inne zdanie. Rozpoczynałam turnys 13 lutego i panie przyjmujące były bardzo miłe i cierpliwe. Swoim zachowaniem ukoiły trzy godzinne oczekiwanie w tłoku, zaduchu i hałasie na przyjęcie.
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 lip 2014 15:10
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Adela »

3 godziny?! to zgroza,jeszcze nigdy nie widziałam czegoś takiego :o zaraz odpukam :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Anka,widocznie trafiłaś na lepszą zmianę ;)
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: basiat »

Alice, wiem, że takich narzekających na cokolwiek jest wielu. Malkontentów ci u nas dostatek :lol: :lol: .
Ale nigdy w życiu nie przyszło by mi do głowy, żeby pogoda decydowała o dobrym sanatorium. Owszem, jako dodatek, a w zasadzie wisienka na torcie jest zawsze mile widziana :D
Ja, całe szczęście trafiałam na te dobre sanatoria,,,,,,albo nie jestem zbyt wymagająca :?: :?: :roll:
I oby tak było dalej :D :D
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Basiu jak jest pogoda wychodzi się na spacery,do kawiarni,na ławeczkę z książką...gdy jej nie ma z nudów zaczyna się dostrzegać zły kolor lamperii,ściany krzywe,koleżanka w pokoju jakaś taka bardziej zrzędliwa się robi ;)
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: basiat »

Tak, to prawda, ale są ważniejsze czynniki wskazujące na dobre sanatoria :D
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 37 razy

Post autor: Sloneczko »

I wszystko zależy od człowieka...jeden lubi zapach pomarańczy a drugi zapach przepoconych skarpetek :o :lol:
Zablokowany