Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Wrócę do mojej wypowiedzi na temat CKR Konstancin Jeziorna , bo może faktycznie mało szczegółowo opisałam warunki. Dla mnie jak i dla większości kuracjuszy zabiegi są najważniejsze. Tam dostępne są jedynie "elektryczne" które dostaję w każdej miejscowej przychodni i nie muszę wyjeżdżać na kilka tygodni. Warunki higieniczne w jakich przeprowadzane są zabiegi pozostawiają wieeele do życzenia. Basen jest, i owszem.... ale odpłatny i wspólny z mieszkańcami Konstancina. O gimnastyce w basenie można zapomnieć. Jedynie indywidualna, fachowa rehabilitacja postawiała mnie na nogi i tylko ten zabieg wspominam pozytywnie.Jeśli chodzi o pokój...... tego nie da się opisać. Moja pierwsza reakcja, to w tył zwrot i chęć powrotu do domu. Ciemna, śmierdząca stęchlizną NORA, poplamiona pościel (wymieniona po mojej interwencji) połamane meble.W szafce brak szuflady.W wykładzinie podłogowej dziury o które moja biedna współlokatorka wiecznie potykała się. W łazience ( wspólna na dwa pokoje... 4 osoby) popękana umywalka, popękane płytki podłogowe a w ubytkach GRZYB. GRZYB na zasłonce prysznicowej. Stołówka..... naczynia pamiętające GIERKA, wyszczerbione kubki, odraza malowała się na twarzach kuracjuszy. Część z nich przynosiła własne naczynia. Jedzonko OK. Dlaczego tam zostałam???? Miałam przepiękną pogodę i każdą wolną minutkę między zabiegami i po, wykorzystywałam na spacery dłuższe bądź krótsze.Okolica ładna, zalesiona, ładny park więc było gdzie się wyrwać. Zaznaczam że w Konstancinie byłam 4 lata temu więc do tej pory mogło się pozmieniać.
Widzę, że coś się zmieniło odnośnie tematu. Kiedyś taki temat zaproponowałam to administrator nie pozwolił na jego funkcjonowanie a szkoda bo myślę że jest bardzo pomocny.
Pozdrawiam
Bietka pisze:Widzę, że coś się zmieniło odnośnie tematu. Kiedyś taki temat zaproponowałam to administrator nie pozwolił na jego funkcjonowanie a szkoda bo myślę że jest bardzo pomocny.
Pozdrawiam
Jeśli jedziemy do sanatorium z NFZ, ZUS, itp., to nie mamy wyboru.
Prywatnie, albo na turnus można sobie wybrać miejsce.
Jedno z gorszych jakie znam, to jest sanatorium "Hel" w Wieńcu. Ciasno, na zabiegi i nawet do lekarza trzeba iść kilkaset metrów. Stołówka bardzo zaludniona. Nie polecam, chyba że się tam poprawi.
Bietka pisze:Widzę, że coś się zmieniło odnośnie tematu. Kiedyś taki temat zaproponowałam to administrator nie pozwolił na jego funkcjonowanie a szkoda bo myślę że jest bardzo pomocny.
Pozdrawiam
Rozpetalam burze,myslalam ze nikt sie nie odezwie.Spontan po otrzymaniu Lesnika, i przeczytaniu chyba wrzystkiego co sie da na temat tego objektu.Dobrze jest wiedziec czego mozna sie spodziewac.Lepiej byc mile zaskoczonym niz gleboko rozczarowanym
Jadac z ZUS-u,lubNFZ-tu,faktycznie nie mamy wyboru.Nie mozemy liczyc na wyszukane menu, kapiel w czekoladzie itp. itp.Do djabla ale przy tak ogromnej liczebnosci objektow wypoczynkowych mamy prawo do minimum socjalnego, godnych zabiegow, rozrywki .Niestety fatalne nadal dzialaja,wiadomo czemu
Elu, nie rozpętałaś żadnej burzy. Jak najbardziej o tych złych ośrodkach trzeba mówić i przestrzegać innych. Mało tego, dobrze byłoby interweniować, żeby coś się zmieniało. To , co opisała Ewiko, to skandal. Oby takich ośrodków już nie było
Interweniowac??????-utopia .TYLKO media moga pomoc.My szaraczki jestesmy bezsilni, to jest to co pisalam.Mozna by nasze piniadze kierowac tak aby to przynosilowrzystkim zyski a nie tam gdzie??????(wykopia mnie).Sloneczko tojest boskie uczucie taka kapiel.Tak jak borowina tylko czekoladka,bajeczka,Raz misie trafilo