Najgorsze sanatorium

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Re: Najgorsze sanatorium

Post autor: basiat »

No własnie, choćby przez media, ale interweniować. W ośrodkach robić zdjęcia, dokumentować, a potem upubliczniać :evil:
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Sloneczko pisze:Nooooo kochaniutka ;) :D a czekolada była zmywana czy zlizywana ? ups .....tak mi sie powiedziało :o :? ;)
Niestety, niestety-wycierana,..........kto biednemu zabroni bogato zyc :lol: 8-) :x :x :x :x :x :x :x Teraz to pozostaje tylko pijalnia czekolady.Dobre i to :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

basiat pisze:No własnie, choćby przez media, ale interweniować. W ośrodkach robić zdjęcia, dokumentować, a potem upubliczniać :evil:
Trzeb, ale efekty moga byc i tak marne :shock: :shock: :shock:
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Anka_K pisze:Słusznie. O tych złych tez trzeba pisać, tylko z zachowaniem pewnego dystansu i kultury.Oby nie było to chamskie tylko służyło jako rzetelna informacja co i gdzie może nas spotkać. Tak wiec nie polecam Trytona w Świnoujściu.Cóż z tego że miejscowość piękna jak warunki lokalowe złe, wyżywienie jeszcze gorsze ( wybredna z natury nie jestem) na wszystkie zabiegi trzeba chodzić ok o,5 km, ( he he, inhalacja na miejscu)
POtwierdzam Tryton to kleska.Swinoujscie samo w sobie urokliwe.W ciagu roku jestem tam dwa razy.Tylko prywatnie w Bursztynie .Jedna osoba musi miec min. 55lati wtedy za calkiem rozsadne pieniazki 2 tyg. pakiet senior z zabiegami . Jedzonko ful wypas a i socjal na poziomie :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Jeszcze jedno UWAGA w Bursztynie tez sa pobyty sanatoryjne,czyli mozna :?: :?: :?: :?:
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Post autor: jacky6 »

basiat pisze:No własnie, choćby przez media, ale interweniować. W ośrodkach robić zdjęcia, dokumentować, a potem upubliczniać :evil:
zaraz - zaraz - jak to ? i tak bezpośrednio "dokumentować" czekoladowe wspomnienia ...

:mrgreen: :ugeek:
Awatar użytkownika
nika7
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 lut 2014 12:29

Post autor: nika7 »

Przeczytałam w tym temacie wszystkie posty + temat mniejsze kolejki do sanatorium i przyznam szczerze, że mam bardzo mieszane uczucia. Z jednej strony wszyscy chcieli by wyjeżdżać co roku i to najlepiej w okresie wakacyjnym a z drugiej już po uzyskaniu skierowania psioczą na ośrodek bo np pościel nie taka czy jak to pisał Jacky pogoda zła. Mam świadomość że pewnie zaraz mi się dostanie za te słowa bo to przecież XXI wiek i powinno być " więcej cywilizacji w cywilizacji", ale przecież nikt nikogo na siłę do sanatorium nie wysyła. Pewnie że fajnie się mieszka w komfortowych warunkach ( sama takie miałam ostatnio), ale dla mnie najważniejsze są dobre zabiegi a takich tam brakowało. Tuż przed wyjazdem do Rymanowa wróciłam ze szpitala z oddziału rehabilitacyjnego, to były dwa bardzo skrajne pobyty. Wiadomo szpital to i warunki dużo gorsze, sale 6 osobowe bez łazienek i ubikacji ( jedna wspólna na korytarzu), pościel tak pocerowana i poplamiona że patrzeć na nią nie można, brak szafek na podręczne przybory o ciuchach już nie wspomnę a jedzenie prawdziwy koszmar. W zamian dostałam super rehabilitację - 9 zabiegów dziennie, rehabilitanci cudowni przejmujący się pacjentem i bardzo życzliwi. Mój stan zdrowia bardzo się poprawił. To był mój drugi pobyt na tym oddziale i choć mogłam wybrać inny szpital z lepszymi warunkami to nie zrobiłam tego właśnie ze względu na zabiegi, co więcej zaniosłam już kolejne skierowanie - pobyt zaplanowano na 2016 rok.
Może to głupie ale szlag mnie trafia jak czytam głupoty typu, że przecież to za nasze składki i nikt nam łaski nie robi. Fakt za nasze składki ale z drugiej strony jeżeli fundusz płaci za turnus 21 dni ok 1800 złotych ( sprawdzone w ZIPie, za ostatni pobyt w 2014 roku) to nie wymagajmy apartamentów. Jeśli komuś nie odpowiadają warunki to zawsze może wykupić pobyt prywatny wtedy można wymagać do woli. W ogóle to mam wrażenie, że mamy tu sporo osób bardzo roszczeniowych którym wszystko się należy, nawet informacje o sanatoriach a kiedy już wracają to zapominają o tym że skoro sami korzystali z naszych doświadczeń to powinni w zamian podzielić się swoimi spostrzeżeniami . No cóż życie....
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 33
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 16 razy

Post autor: Narewka »

Masz rację, szczególnie co do braku infotmacji po powrocie z sanatorium..Często jest tak, , że przed wyjazdem ktoś bardzo aktywnie poszukuje informacji, pyta wszystkich o wszystko, a potem sam nic, cisza.Pewnie, po co innym ułatwiać życie.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

nika7 pisze: ...ale z drugiej strony jeżeli fundusz płaci za turnus 21 dni ok 1800 złotych...
Oczywiście są to nasze albo naszej rodziny składki.
Plus kilkaset złotych dopłacamy z własnej kieszonki.
Awatar użytkownika
Chmurka07
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 sty 2015 21:43
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Chmurka07 »

Tylko kilkaset ( 300,400 maksymalnie 600)
Zablokowany