Rawar w Kołobrzegu 10 IV 2015

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Janeczka64
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 30 lip 2013 18:31
Oddział NFZ: Lubuski
Staż sanatoryjny: 4

Rawar w Kołobrzegu 10 IV 2015

Post autor: Janeczka64 »

Witam. Szukam osób, które wybierają się w tym terminie ew. takich, które zechcą napisać parę słów o ośrodku. Na forum nic nie znalazłam- może ktoś był niedawno ? Bardzo proszę :)
Awatar użytkownika
jurand40
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 lut 2013 19:36
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 9
Podziękowano: 1 raz

Re: Rawar w Kołobrzegu 10 IV 2015

Post autor: jurand40 »

Witaj Janeczka64 wpisz w prawym górnym rogu powinno coś byc jakieś info
Janeczka64
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Dziękuję za próbę pomocy. już wpisywałam, zanim rozpoczęłam nowy wątek. :( Niestety, nic nie wyskakuje . Dziękuję i pozdrawiam.
Janeczka64
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Raz jeszcze dziękuję- chyba wcześniej wpisałam z błędem, bo teraz kilka wpisów wyskoczyło :)
blondyn
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 mar 2015 15:13
Oddział NFZ: Podkarpacki
Staż sanatoryjny: 11

Post autor: blondyn »

Ravar jest małym ośrodkiem sanatoryjnym. Posiada pokoje 2 i 3 osobowe oraz 1 czwórkę. Ja byłem w tej czwórce to w niej miejsca było dużo. Nie można wybierać sobie pokoi. Przydział już jest wcześniej przygotowany (raczej w podobnym wieku kuracjuszy). Małżeństwa oczywiście w dwójkach. W każdym pokoju jest lodówka, czajnik, szklanki i telewizor. Telewizor płatny. Wszystkie zabiegi są na miejscu. Nie ma basenu ani sauny. Stołówka - śniadania ,obiady i kolacje przy stoliku, dosyć ciasno. Menu obiadowe nigdy się nie powtórzyło. Diety są trzy. Obsługa bardzo miła. Nie ma kawiarenki, na kawę czy dancingi trzeba chodzić do innych ośrodków. Ręczniki (dwa) były wymieniane (za darmo) raz w turnusie. Suszarka do przepierki w łazience. Żelazko na portierni. Jeden komputer z dostępem do internetu przy portierni. Sieć WiFi dostępna też przy portierni. Ośrodek sąsiaduje z promenadą. Samochód zaparkować można przy chodniku naprzeciw budynku lub na płatnym parkingu za budynkiem. Do morza mniej niż 100m. Obsługa wspaniała (ze wszystkim można się dogadać. Bardzo blisko z dworca PKP i PKS (tylko przez tory kolejowe. Ja, tym razem, w okresie 8-29.04.2015 będę w Veronie to może się nieopacznie natkniemy na siebie. Pozdrawiam
Dojrzaly
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lut 2014 13:30
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Dojrzaly »

Janeczko będziesz w Kołobrzegu osiem dni wcześniej!!Oj nie pogada już z Tobą hehe. :!: :) ;) :kwiat:
Janeczka64
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

:?: ... czegoś tu nie pojmuję... blondyn ? -masz być od 8 do 29- czyli w zasadzie będziemy tam w tym samym czasie. To może jednak pogadamy :) bardzo serdecznie dziękuję za informację. Pozdrawiam. Jeszcze pytanko- czy w pobliżu jest jakiś ośrodek z basenem ?
Już doczytałam- to Dojrzały wyjeżdża wcześniej :) :o
blondyn
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Ja już jestem w Kołobrzegu. A po co Ci basen? A może być taki złoty, litrowy jak u "kiepskich" w filmie? To kupię w aptece albo "wypożyczę" u pielęgniarek. A tak na poważnie: basen sportowy jest ok. 1km od Rawaru, na MOSiRze. od 6-tej rano za 5 zł za godzinę.
Janeczka64
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

:P No cóż, ja po prostu KOCHAM pływanko . Mogłaby być kąpiel w morzu, ale pora nie ta :lol: Bardzo, bardzo dziękuję za info. Ja już wkrótce też będę, całkiem przyzwoite mam połączenie więc z samochodu rezygnuję. Póki co- pozdrów morze :D
Jak pogoda ?
blondyn
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Pogoda wspaniała. Dzisiaj rano 5 stopni i słoneczko. W dzień ma być ciepło, ok. 14-15 stopni. Woda w morzu zimna :shock: Śmiałka nie widziałem. Jak by na brzegu była sauna to można by było wskoczyć dla ochłody, inaczej lepiej nie ryzykować. :)
ODPOWIEDZ