Kręgosłup szyjny
- Zbigniew- I
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 20 sie 2013 12:53
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 15
- Podziękował: 9 razy
- Podziękowano: 10 razy
Re: Kręgosłup szyjny
- Zbigniew- I
- Super Kuracjusz

Jeszcze mogę niemało, ale o co chodzi Słoneczko?Sloneczko pisze:Zbigniewjak możesz [ obrazek zewnętrzny ]
- Zbigniew- I
- Super Kuracjusz

Aniuanusia153 pisze:Zbyszku ,co dla jednego jest dobre drugiemu może zaszkodzić .
- Dzia_dek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 26 cze 2013 07:55
- Podziękował: 52 razy
- Podziękowano: 91 razy
Zbyszku to jest nierealne.Zbigniew- I pisze:(...) czysty chlorek magnezu w proszku kupiłem na allegro za niecałe 15 zł kilogram.
W aptece jest bardzo drogi, dwadzieścia parę złotych za 33,3 grama. (...) Ale kilogram wystarczy mi na 300dni (15zł).
Allegro 1000g za 15 zł
Apteka 1000g = 30 porcji po 33,3g x 20 zł = 600 zł.
Nie zastanawia Cię ta dysproporcja cen. Czy Ty , aby na pewno masz i zażywasz to o czym piszesz?
Poza tym stosowanie chlorku magnezu nie jest w 100% bezpieczne dla wszystkich osób
"Możliwe jest zatrucie przy doustnej podaży rozpuszczalnych soli magnezu w przypadku znacznie obniżonej funkcji nerek."
I dlaczego akurat 33,3 g, a nie 33 lub 30 g. (ciekaw jestem z jakiej wagi Ty korzystasz?)
Zbyszku nie obraź się na mnie. Mam szacunek dla medycyny niekonwencjonalnej,
ale niektóre receptury przypominają przepisy np. "Babki Zielarki" z filmu "Ranczo".
- Nutka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 20 lut 2015 19:53
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 29 razy
- Podziękowano: 6 razy
ZbyszkuZbigniew- I pisze:Jeszcze mogę niemało, ale o co chodzi Słoneczko?Sloneczko pisze:Zbigniewjak możesz [ obrazek zewnętrzny ]
- Zbigniew- I
- Super Kuracjusz

Danusiu
Podam przykład , mam koleżankę która pasjonowała się takim leczeniem na własną rękę, kupowała na targu i w necie różne cudownie uzdrawiające mikstury , skończyło się na tym , że ciężkim zatruciem wylądowała w klinice , ledwo ją odratowano . Dzisiaj jest wrakiem człowieka ,już nie leczy się sama .
Jeszcze raz podkreślam , umiar i zdrowy rozsądek trzeba zachować w leczeniu na własną rękę ,a przede wszystkim należy się skonsultować z lekarzem przed rozpoczęciem takich kuracji . Pozdrawiam
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy