Byłam w Kujawiaku w ubiegłym roku. wszystkie zabiegi na miejscu i to różnorodne, również kąpiele w wannie ( w zakładzie przyrodoleczniczym już nie było zabiegów wodnych w ogóle - był nieczynny, jakieś zmiany remonty miały być ) nie wszystkie jednak zabiegi dla ZUS, zgadza się to duży obiekt, kuracjusze ZUS mieszkają na różnych piętrach w zależności od profilu leczenia , drugie i trzecie piętro pokoje były odnowione nie wiem czy wszystkie bo cały czas coś remontowali.Parter i pierwsze piętro w dawnym wystroju. Najładniejsze pokoje w części SPa, Zus tam nie dostawał, ale kuracjusze NFZ tak. Stołówka bardzo duża jedzenie na dwie zmiany - pokoje parzyste i nieparzyste także z sąsiadami rozmijaliśmy się. W pierwszej części pobytu byliśmy zaskoczeni ilością jedzenia urozmaicone dużo surówek desery do obiadu, później niestety pogorszyło się troszkę, limit za szybko wykorzystaliśmy

na zabiegi trzeba było przychodzić wg zaplanowanych terminów każda zmiana musiała przejść przez planowani, to chyba ta duża ilość osób to powoduje że pilnują godzin i wprowadzanie do kompa. Obchód pielęgniarki codziennie godzina 22.00. Otoczenie - stara część parku odnowiona i teren powiększony o nową część - należy spacerkiem tam dotrzeć. Z tarasu w Energetyku widok na Inowrocław. Starówka odnowiona, piękna kolorowa grająca fontanna, wita królowa Jadwiga. Dużo obiektów zabytkowych wartych odwiedzenia. Ogólnie byłam zadowolona z pobytu. Pozdrawiam i życzę miłego, efektywnego pobytu, trafionych zabiegów.