Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Co to jest ORO, wytlumaczcie mi jeszcze raz prosze jak starac sie o wyjazd tzw. po szpitalu.Czy to jest rownolegle z NFZ czy mozna skladac jednoczesnie ,czy te kolejki sie wykluczaja.Teraz niestety zmuszona je3stem isc 17 04 do szpitala ,wyjazd do sanatorium mam 03.04 ,czy jezeli po wyjsciu ze szpitala bede nadawala sie do wyjazdu, to lekarz morze mi wystawic wniosek na poszpitalne i co dalej ?
Nie po każdym pobycie w szpitalu przyznawane jest sanatorium poszpitalne. Lekarz może wystawić skierowanie ale w NFZ mogą uznać że poszpitalne nie należy się.
Chyba jestem tepa jak moje noze Czym wiecej czytam tym jestem glupsza.Dwa razy w roku od 13 lat jestem w szpitalu, min dwa razy.Nigdy nie dostalam skierowania.Czy jest jakis wykaz jednostek chorobowych kwalifikujacych do sanatorim
W tej chwili chyba tak. Wcześniej wystarczył 10-dniowy pobyt w szpitalu i można było jechać na poszpitalne , ja tak byłam trzy razy. Obecnie tak dobrze nie ma. W szpitalu tez jestem co roku , a nawet i dwukrotnie w ciągu roku a poszpitalne dostałam tylko po operacji serca.
Alice przekleiłam ze strony lubelskiego NFZ : Uzdrowiskowa rehabilitacja dla dorosłych w szpitalu uzdrowiskowym trwa 28 dni. Zakład lecznictwa uzdrowiskowego udziela świadczeń na podstawie skierowania wystawionego przez lekarza z poradni specjalistycznej ortopedycznej, neurologicznej, rehabilitacyjnej lub reumatologicznej lub z oddziałów szpitalnych, potwierdzonego przez oddział Funduszu. Może tobie chodziło o uzdrowiskową rehabilitacje w sanatorium
W2013 r pierwszy raz skladajac wniosek do NFZ-tu dostalam wrecz odmowe ze po calkowitym usunieciu tarczycy z powodu raka , lekarz nie widzi potrzeby leczenia sanatoryjnego, dopiero po wpisaniu w nowym skierowaniu, jednego z wielu schorzen(zmiany zapalne wielostawowe), jako pierwsza pozycje po miesiacu nadano mi numer .Do 2013 r zawsze dostawalam odmowe iz z powodu rozpoznania podstawowej choroby wg. przepisow jestem zbyt chora.Nadal do dnia dzisiejszego nic z tego nie kumam
[quote="ibizka wielkopolska"]U mnie już spadło 220 i jeszcze spada / czyżby nadgodziny?/ Myślę ,że w tym tygodniu będę wiedziała kiedy i gdzie[Paninki, wlaczyly automat do rana wrzystkie numerki bedo zerowe