Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Suzen pisze:Tak Elu kwalifikują.
We wniosku do sanatorium można uwzględnić te choroby.
Moj pierwszy wniosek dostalam z odmowa .Brak wskazan do leczenia sanatoryjnego.Po calkowitej resekcji tarczycy i przytarczek.Drugi P. DR wypisala i jako pierwsze byly zmiany zwyrodnieniowe wielestawowe.
Z tą jednostką chorobową (tarczyca) bywa różnie,jak przybyło mi jednostek chorobowych to kwalifikowali mnie do sanatorium,sama tarczyca też odmowa. Mieszkam nad morzem,moja "tarczyca" jodu nie potrzebuje wręcz przeciwnie...
Atina pisze:Z tą jednostką chorobową (tarczyca) bywa różnie,jak przybyło mi jednostek chorobowych to kwalifikowali mnie do sanatorium,sama tarczyca też odmowa. Mieszkam nad morzem,moja "tarczyca" jodu nie potrzebuje wręcz przeciwnie...
Atina samo zycie jedni maja za malo drudzy nadmiar.Musze lykac 200 Eutyroxu.Moze sie powymieniamy
""Według obowiązujących zaleceń – do leczenia uzdrowiskowego kwalifikują się: pierwotna nadczynność tarczycy w stadium eutyreozy, stany po operacjach z powodu nadczynności tarczycy w okresie 3-6 miesięcy po zabiegu, niedoczynność tarczycy w początkowym okresie leczenia substytucyjnego, poronne postacie nadczynności i niedoczynności tarczycy, stany po zapaleniu tarczycy (około 6 miesięcy po ustąpieniu stanu ostrego), wole nietoksyczne."
Selene pisze:""Według obowiązujących zaleceń – do leczenia uzdrowiskowego kwalifikują się: pierwotna nadczynność tarczycy w stadium eutyreozy, stany po operacjach z powodu nadczynności tarczycy w okresie 3-6 miesięcy po zabiegu, niedoczynność tarczycy w początkowym okresie leczenia substytucyjnego, poronne postacie nadczynności i niedoczynności tarczycy, stany po zapaleniu tarczycy (około 6 miesięcy po ustąpieniu stanu ostrego), wole nietoksyczne."
Nadal nie wiem czy sie kwalifikuje ,czy nie .Moj endo tez byl zdziwiony.Na szczescie moja dr z poz-tu to bystra kobietka ,stwierdzila ze ma z czego wybierac i zakwalifikowali mnie do reumatologi.To juz 13 lat ot mojej operacji