Piękne fragmenty z książek przeczytanych

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
forumowicz

Re: Piękne fragmenty z książek przeczytanych

Post autor: forumowicz »

– Każdy w życiu, jeśli ma szczęście, spotyka przynajmniej raz Małego Księcia – odparła Agata. – I zawsze wtedy odczuwa potrzebę, aby mu coś ofiarować, ale planeta jest tak malutka, że jej mieszkaniec nie może przyjmować darów. Pragnie tylko jednego – chce być zawsze ze swoją różą.......... (Ewa Karwan-Jastrzębska „Agato, zostań!” )
forumowicz

##
Jakiś czas temu umieściłam cytat z jednych, z prowincji, później widziałam , że powtórnie ktoś to umieścił, ale, czytam teraz książkę - tutaj także jest mowa o powracającym złu. Jakże trzeba uważać co się mówi i co czyni :|

[...] '' Davidzie, cokolwiek złego zrobisz w życiu, zawsze, wcześniej czy później powraca do ciebie. Ja zrobiłem wiele złego. Bardzo dużo.
Ale musiałem za to zapłacić. [...]

"Gra Anioła" C.L.Zafon
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Jakiś czas temu umieściłam cytat z jednych, z prowincji, później widziałam , że powtórnie ktoś to umieścił, ale, czytam teraz książkę - tutaj także jest mowa o powracającym złu. Jakże trzeba uważać co się mówi i co czyni :|
Basiu,nie jesteśmy na forum non stop,w związku z tym nie zawsze jesteśmy w stanie wszystko przeczytać.Nikt nie zrobił na pewno tego ze złym zamiarem.Trudno zapamiętać szczegóły wypowiedzi,a tym bardziej cytatów.Komuś ten akurat utkwił w pamięci....Obrazki wklejane z internetu powtarzają się po kilkakroć.Myślę,ze nie da się tego uniknąć.Pozdrawiam słonecznie.
forumowicz

Alicjo, mój wstęp absolutnie nie był wyrzutem , , a jedynie podkreśleniem wagi cytatu.
Oczywistym jest , że trzeba niezmiernie dużo poświęcić czasu żeby nie powtórzyć czegoś , ja sama pewnie niejednokrotnie to zrobiłam :), nie jest to dla mnie ani problem, ani ujma .
Zauważenie tak ważnych słów "cokolwiek złego zrobisz w życiu, zawsze, wcześniej czy później powraca" przez kilka osób TO jest ISTOTA .

Pozdrawiam :kwiat:

Basia
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Mój poglad na małrzeństwo wszystko co niezmienne ,jest dla mnie granica ,jest dla mnie granicą a ,
każda granica więzieniem .Małżeństwo jest koniecznością obywatelską ,fizyczną a w wielu przypadkach duchowa .
Ludzkość poddana jest konieczności ,lecz każda konieczność daje także przywileje .
Jednostka może się od konieczności uchylić ,jeśli ma siłę siłę odkupić wolność ,rezygnacja ,na tym polega jej swoboda .
Mogę wszystko tylko nie to co muszę .
Fryderyk Hebbel -Małżeństwo Wolność
Awatar użytkownika
Ramona2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 paź 2014 18:51
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: Ramona2 »

" - Jestem przekonana, że jeśli będę szukać wolności i szczęścia w rzeczach prostych i bliskich życia, zawsze będę wolna i szczęśliwa. Jestem wolna, kiedy spaceruję boso po plaży, ze spódnicą uniesioną do kolan: kiedy czytam dobrą książkę wyciągnięta na wiosennej trawie: kiedy co noc rozplatam włosy i czuję, jak swobodnie spływają mi na plecy: kiedy zostawiam gorset w szafie i mogę głęboko oddychać.......

Carla Montero - Wiedeńska gra.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Alicjo, mój wstęp absolutnie nie był wyrzutem
I ja to potraktowałam nie jak wyrzut :kwiat:
Usprawiedliwiłam tak po trosze powtarzanie się niektórych form....niepowtarzalne jest tylko to co piszemy od siebie :)
DANIELA
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2014 20:17
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: DANIELA »

Naturalną rzeczy koleją po niedzieli wstał poniedziałek.

Joanna Chmielewska .-Lesio

Książka która rozbawiła mnie do łez.Polecam :)
Awatar użytkownika
jurand40
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 lut 2013 19:36
Staż sanatoryjny: 9
Podziękowano: 1 raz

Post autor: jurand40 »

O Boże wybaw mnie o Tych, co
Czołgając się na kolanach, skrywają nóż,
Który chcieliby wbic w moje plecy.

Ryszard Kapuściński Cesarz
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Mrożny świt w spokojnym miasteczku na srodkowym zachodzie .setki zdesperowanych bezrobotnych ludzi ,stoją w
kolejce na targi pracy .Nagle bez żadnego ostrzezeżenia ,samotny kierowca w kradzionym mercedesie wpadł w tłum .
Wycofuje się i uderza ponownie .Ginie osiem osób ,a piętnaśćie osób zostaje rannych .Mężczyzna ucieka z miejsca wypadku .
Brady Hardfield mieszka w rodzinnym domu z swoją uzależnioją od alkoholu matką .
Pokochac dotyk śmierci pod kołami mercedesa i chce znowu go poczuć ,jeśli kolejną misją Bradyego się powiedzie
tysiąc osób stracą życie jedynie Bil Hodges były policjant popadający w apatię na emeryturze może zapobiec tragedi .
Czy odnajdzie zabójcę ukrywającego sie pod pseudonimem Pan Mercedes .
Stephen King -Pan Mercedes nowość
ODPOWIEDZ